Nyårsafton

Det har varit en ovanlig lugn och skön julhelg. Mycket umgänge med "barnen" och hundarna. Vi har ätit mycket och spelat kort!
Igår åkte Robert och Mi hem och tog med sig Karin och Vilma till Uppsala! Victor åkte hem dagen innan. Så nu är det väldigt tomt!
Ikväll ska vi till Eva och Rolf på nyårsfirande. Vi har gjort pannacotta som tar upp en hel hylla i kylen. Igår ringde Eva och sa att Lisa var sjuk och att det kanske ev inte blir någon fest. Då hade vi redan gjort efterätten! Men nu var Lisa frisk och ingen annan har blivit sjuk!

Tomas och jag var nyss ute på en rejäl promenad med Nellie. Det är otroligt skönt att kunna gå ut på nyårsafton utan att det smäller i varenda buske! Här ute är det så lugnt. Kanske någon smäller ikväll kl 12, men det går bra. Det är det där upprepandet av smällande som gör hundar stressade. När vi bodde istan smällde det ju i veckor både före och efter nyår. Det var ångestframkallande! Nellie stod på trappan, tittade upp på himlen och gick in igen. Hon vägrade gå ut.

Nu kan hon stå ut med att det smäller lite, både skott från jägare och raketer, för det är så kort stund. Hon stelnar till, men mer blir det inte. Det känns otroligt skönt. För när ens hund mår dåligt mår man ju själv dåligt......

Gott nytt år!!!!

Juldagen

Vaknade kl.8 och då var hästarna jättehungriga!
När jag kom in började familjen vakna till, så vi åt en lång frukost innan Robert och Mi skulle åka till hennes mormor.

Tomas, Karin och Victor gick ut och jobbade lite på fm, medans jag tog hand om lite tvätt och fixade mat. Vi behövde mer röbetssallad, den tar slut så fort!

När vi ätit lunch gick vi ut och grejade lite till. Katur fick äntligen leka med fölen. Vi tog in Freyja för att ge henne lite extra mat och då passade de på att busa. Det var så kul att se. Han är en riktig lekfarbror Katur! De sprang och de brottades.

Sen gick vi in och fikade och spelade kort. Jag vann!!

Nu ska vi äta lite igen och spela mer kort och kanske se på tv. Iallafall Bonde söker fru, sista avsnittet!

GOD JUL

Vaknade julaftonsmorgon och tittade ut. Det snöade!
Gick ut och fodrade hästarna och rastade hundarna. Men när jag kom in sov alla och det var fortfarande ganska tidigt, så jag kröp ner och somnade om en timme!

På fm var vi ute en sväng och grejade lite i stallet innan jag skulle börja med maten. Jag fick på min lott att göra omelette med kantareller och så rödbetssallad.

Ute började det alltmer likna en riktig jul! Det snöade på en hel del. Hoppas att det ligger kvar några dagar.

Klockan 15 åkte vi till farmor (barnens) för att äta och umgås. Vi lekte julklappsleken också. Annars har vi lagt ner det där med paket. Vi skänker lite till föreningar istället. I år har jag gett till Rädda barnen, Unicef, Hittehund och Hundstallet.

Barnen gör likadant. Jag är stolt över att barnen är engagerade och hjälper andra på flera olika sätt.

Vi har ju så vi klarar oss ändå. Det är ju bara handeln som tjänar på hysterisk julhandel som ökar för varje år.
Dessutom är det underbart att slippa julstressen i att hitta lyckade paket.....

Klockan 20.30 åkte vi hem till oss. Robert och Mi sover här inatt och Victor har redan varit här sedan igår.
När vi kom hem åt vi en macka och sen har vi spelat kort. Plump!
Nu har alla krypit ner och ska sova. Så det är dags att avsluta. Godnatt och god fortsättning.

RSS 2.0