Valborg

Fått ett ryck och börjat "vårstäda"!! Igår tog jag i köket och idag i vardagsrummet. Tvättat kuddar och filtar m.m.
Men jag tar bara lite i taget!
Efter en kopp kaffe i solen red jag Freyja. Det gick inte lika bra som igår, men då stod ju Malin bredvid och sa hur jag skulle göra! Nu är det bara att träna på. en liten stund varje dag!
Eva kom en sväng och lämnade en sadel och kollade lite på mig. Hon var lite avundsjuk på tölten! Den ÄR underbar!

Fixade lite lunch till mig själv. Åkte sen och handlade foder på Granngården. Där var det fullt med pensionärer som skulle ha billiga pelargoner!!! Det var tydligen lockvara. 

Kaffedags igen när jag kom hem. Satt ute fast det blåste en del. Tvätten har torkat iallafall idag!

Hade inte varit hemma länge förrän Tomas ringde och ville bli hämtad istan. Han hade varit på after work med några på jobbet. Det var bara att stoppa hundarna i bilen och åka igen! Nellie älskar ju att åka bil så hon blev ju glad....

När jag kom hem hämtade jag Katur och Beris för Annette och jag skulle rida. Vi stack iväg och hade en kul tur. Travade en lång stund så vi båda blev trötta i benen. En kort galoppsträcka, sen vände vi och töltade tillbaka. Avslutade med en snabb galopp uppför backen innan vi skrittade hem. Myckert fart idag! Hundarna var med och skötte sig exemplariskt. Vi mötte en hund, men de tvärvände samtidigt när jag visslade,  såg kul ut!

Freyja fick stå inne på kvällen och äta extra mat, När vi skulle gå ut vid 21.30 så smälldes det smällare ganska nära. Men det fungerar jättebra med Nellie nu! Hon lyssnade och blev lite, bara lite, påverkad  men hon gick som vanligt utan att göra någon grej av det. När vi bodde istan var hon hysterisk, skulle inte gå ut flera veckor innan och inte  efter heller. Hon stod på trappan tittade på himlen och gick in igen. Dessutom kunde hon ju krypa in under saker både ute och inne, för att komma undan. Fastnade bla bakom kaminen!! Det var så synd om henne.  Skönt att det funkar nu!

Lilla Freyja och spårkurs

Hämtade härliga Freyja på fm! Jösses vilken skillnad det var på hästen efter 2 veckors tillridning av Malin!!
Jag svävade på moln efter den ridturen. Det ska bli jättekul att fortsätta här hemma nu. Och Tindra den lilla skruttan som också är hos Malin, hade redan lärt sig massor. Fast hon får vara kvar ett tag till.

Nu ska vi bara få upp hullet på Freyja så man slipper skämmas. Nu ser hon undernärd ut!
När vi kom hem blev det lite skrik ifrån hennes föl och de sprang en del på varsin sida om staketet. Men Nettla blev superglad att få sällskap och putsar på Freyja , så det lugnar nog ner sig....

Karin och jag red Beris och Katur efter lunchen. Beris gick urdåligt, men jag tog hans sadel, den är inte bra. Nu har jag konstaterat det. Maries sadel fungerar mycket bättre. Ska se om hon vill sälja den.

In och tog  lite fika och en dusch innan vi skulle ha en spårkurs här.
Det var 7 underbara hundar med ägare. Först hade jag lite teori och sen lade vi 2 spår var. Alla fixade dem galant! Fast det blåste och var lite svårt. Jag älskar att se hundar spåra, ja eller jobba överhuvudtaget!! Så fort de gör något som de är duktiga på så ser man hur de "växer" , Men så är det ju för oss också! Fixar man något så blir man ju nöjd med sig själv!Jag har tränat hemma, så nu kan jag det här!!!

Inte så mycket gjort idag.....jo lite

Fm jobbmöte. Kom hem vid lunch.
2 små pudlar kom hit med matte och hade privatlektion med agility. Det gick så bra! Lisa blev överlycklig att komma hit och hennes mamma Ester "lossnade" efter ett tag och hoppade och sprang tunnel!

Har tvättat mängder med tvätt, tur att det var torkväder. Har plockat fram alla sommarkläder och möblerat om i garderoben! Kul med lite "nytt"!!

My red lektion här hemma, så jag tittade lite på henne. Hon red så fint och fick riktig fart på Nettla stundtals.

Sen hann jag gå en liten sväng med hundarna innan min nyttohundskurs började kl 18.
De hade tränat!! Hundarna var superduktiga. Vad roligt de tycker att det är. Även mattarna tycker det!! Vi filmade lite idag också, hoppas det blev något! Vilka assistanshundar de skulle kunna bli! En energisk liten kille drog av strumpa från foten och gav till matte på 2 sekunder!!!

Tillbringat kvällen med en stor stryktvätt, mindre kul.......
RSS 2.0