Valborg

Fått ett ryck och börjat "vårstäda"!! Igår tog jag i köket och idag i vardagsrummet. Tvättat kuddar och filtar m.m.
Men jag tar bara lite i taget!
Efter en kopp kaffe i solen red jag Freyja. Det gick inte lika bra som igår, men då stod ju Malin bredvid och sa hur jag skulle göra! Nu är det bara att träna på. en liten stund varje dag!
Eva kom en sväng och lämnade en sadel och kollade lite på mig. Hon var lite avundsjuk på tölten! Den ÄR underbar!

Fixade lite lunch till mig själv. Åkte sen och handlade foder på Granngården. Där var det fullt med pensionärer som skulle ha billiga pelargoner!!! Det var tydligen lockvara. 

Kaffedags igen när jag kom hem. Satt ute fast det blåste en del. Tvätten har torkat iallafall idag!

Hade inte varit hemma länge förrän Tomas ringde och ville bli hämtad istan. Han hade varit på after work med några på jobbet. Det var bara att stoppa hundarna i bilen och åka igen! Nellie älskar ju att åka bil så hon blev ju glad....

När jag kom hem hämtade jag Katur och Beris för Annette och jag skulle rida. Vi stack iväg och hade en kul tur. Travade en lång stund så vi båda blev trötta i benen. En kort galoppsträcka, sen vände vi och töltade tillbaka. Avslutade med en snabb galopp uppför backen innan vi skrittade hem. Myckert fart idag! Hundarna var med och skötte sig exemplariskt. Vi mötte en hund, men de tvärvände samtidigt när jag visslade,  såg kul ut!

Freyja fick stå inne på kvällen och äta extra mat, När vi skulle gå ut vid 21.30 så smälldes det smällare ganska nära. Men det fungerar jättebra med Nellie nu! Hon lyssnade och blev lite, bara lite, påverkad  men hon gick som vanligt utan att göra någon grej av det. När vi bodde istan var hon hysterisk, skulle inte gå ut flera veckor innan och inte  efter heller. Hon stod på trappan tittade på himlen och gick in igen. Dessutom kunde hon ju krypa in under saker både ute och inne, för att komma undan. Fastnade bla bakom kaminen!! Det var så synd om henne.  Skönt att det funkar nu!

Lilla Freyja och spårkurs

Hämtade härliga Freyja på fm! Jösses vilken skillnad det var på hästen efter 2 veckors tillridning av Malin!!
Jag svävade på moln efter den ridturen. Det ska bli jättekul att fortsätta här hemma nu. Och Tindra den lilla skruttan som också är hos Malin, hade redan lärt sig massor. Fast hon får vara kvar ett tag till.

Nu ska vi bara få upp hullet på Freyja så man slipper skämmas. Nu ser hon undernärd ut!
När vi kom hem blev det lite skrik ifrån hennes föl och de sprang en del på varsin sida om staketet. Men Nettla blev superglad att få sällskap och putsar på Freyja , så det lugnar nog ner sig....

Karin och jag red Beris och Katur efter lunchen. Beris gick urdåligt, men jag tog hans sadel, den är inte bra. Nu har jag konstaterat det. Maries sadel fungerar mycket bättre. Ska se om hon vill sälja den.

In och tog  lite fika och en dusch innan vi skulle ha en spårkurs här.
Det var 7 underbara hundar med ägare. Först hade jag lite teori och sen lade vi 2 spår var. Alla fixade dem galant! Fast det blåste och var lite svårt. Jag älskar att se hundar spåra, ja eller jobba överhuvudtaget!! Så fort de gör något som de är duktiga på så ser man hur de "växer" , Men så är det ju för oss också! Fixar man något så blir man ju nöjd med sig själv!Jag har tränat hemma, så nu kan jag det här!!!


Inte så mycket gjort idag.....jo lite

Fm jobbmöte. Kom hem vid lunch.
2 små pudlar kom hit med matte och hade privatlektion med agility. Det gick så bra! Lisa blev överlycklig att komma hit och hennes mamma Ester "lossnade" efter ett tag och hoppade och sprang tunnel!

Har tvättat mängder med tvätt, tur att det var torkväder. Har plockat fram alla sommarkläder och möblerat om i garderoben! Kul med lite "nytt"!!

My red lektion här hemma, så jag tittade lite på henne. Hon red så fint och fick riktig fart på Nettla stundtals.

Sen hann jag gå en liten sväng med hundarna innan min nyttohundskurs började kl 18.
De hade tränat!! Hundarna var superduktiga. Vad roligt de tycker att det är. Även mattarna tycker det!! Vi filmade lite idag också, hoppas det blev något! Vilka assistanshundar de skulle kunna bli! En energisk liten kille drog av strumpa från foten och gav till matte på 2 sekunder!!!

Tillbringat kvällen med en stor stryktvätt, mindre kul.......

Måndag i april

Ånnu en underbar vårmorgon. Gick ut och fodrade hästarna tidigt. Idag skulle  vi alla iväg.
Bilen läcker någonstans från kylaren, så man måste fylla på vatten ofta.... Har en dunk i bilen, gäller bara att inte glömma.

Marie och barnen åkte hit vid lunch och tog ut hundarna för lek och promenad. Tack tack!!
De var här i flera timmar, så det blev inte så länge de var själva.

Jag kom hem vid 17 tiden och Karin med. Tog en macka och plockade in alla varor som jag handlat. Sen gick vi ut och plockade fram lådor med sommarkläder från boden. Samtidigt sopade vi och plockade ut lite annat, det blev riktigt överskådligt!!

Fam Höckert kom på besök med sin lille hund Charlie. Oj vad Vilma och han lekte. Han är jättesöt!
Sen körde Karin lite agility med Vilma. Tränade på slalom som hon tog fel i söndags och pga det gjorde flera fel i gruppen!! De tycker att Karin är så duktig, så ingen ifrågasatte... Men idag gick det jättebra!


Oscar med matte Ellen, slalom på rätt sätt!


Ridtur och agilty

I morse var det så där underbart skönt igen. Man blir så lycklig när man går ut och hör fågekvitter och inget mer!  Inga oljud ,som istan. När jag sover på jobbet vaknar man av trafiken eller att de kommer och tömmer återvinningstationen!!
Men det går det med!!!

På fm kom både Jonna och Annette och red med mig. Jag fick då ta Nökkvi. Vi kommer inte så bra överens, men det gick väl skapligt ändå. Men han är så stor och tung, längtar efter lilla Freyja som kommer hem på onsdag. Beris är stor också, men mycket lättare att rida. Jag har lättare att rida 5 gångshästar. Det är skillnad på 4- och 5 gångshästar. Olika ridsätt.

Efter lunchen hade jag agilitykurser. Först nybörjare och sen fortsättning.
Jag fattar inte vilka duktiga människor som hamnar på mina kurser!  Nybörjarna körde redan kombinationer på 6 hinder idag. De provade även bana i vinkel och att ha böjd tunnel. Det är bara 4:e gången!

Lisa, försiktig fröken, har blivit tuff brud!!
Fortsättningsgruppen körde en hel tävlingsbana. En hoppklass 1 bana. Där är ju flera hundar som bara gått en kurs förut, på 6 ggr. Alice är mest nybörjare av alla, klarar tom gungan själv!!
Det är så himla kul att se hur fort de lär sig och hur kul de tycker att det är. Fast idag var det lite varmt, hundarna blev trötta. Men då kan man göra som Oscar: Vila när vi plockar in!


Djurliv och ogräsjobb!

I morse traskade en räv över gården. Man får se mycket djur här från köksfönstret.
Jag hade valpkurs på fm. De fick prova att lägga ett litet spår. Det var kul!

Men man blir så trött efteråt!!


Men när vi hämtat oss en stund orkar vi träna lite till.13 veckor och gick sitt första spår, klockrent!!Efter kursen cyklade  Vilma och jag bort till Ridskolan och tittade när Amanda hoppade med Nettla. Det var en liten tävling. Alla felfria fick rosetter. Amanda red så fint och fick såklart rosett. Mysan red dressyr och fick också rosett. Men det hann jag inte se tyvärr, eftersom min kurs var då.
Vilma sprang halva vägen och åkte i cykelkorgen resten. Hon vill gärna springa, men ute på stora vägen vill jag inte det.

När vi kom tillbaka fixade vi lite i stallet och drack kaffe innan Marie och My åkte hem. Sen satte jag igång att rensa ogräs på grusgången. Tomas drog lite med harven, det blev ganska bra. Men jag kommer få blåsor i händerna imorgon för jag hackade så mycket. Sen vattnade jag alla land för första gången i år. Det växer som bara den nu!!

Tog en liten skogspromenad efter kvällsfodringen och tänkte på att det är så ljuvligt ute nu! Fåglarna kvittrar, det är grönt och fint, lagom varmt och inte så mycket insekter ännu. Underbart!

Dagen i halvdvala...

Jag hann bara somna igårkväll så ringde telefon. Grannen fick åka iväg med ett av barnen till lasarettet, för han hade krupp. Tomas skjutsade dem och jag var barnvakt åt den andre lille killen. Vi kom isäng efter 03.30 inatt...

Lite trött imorse givetvis Men Karin och jag tog en ridtur ganska tidigt, innan hon skulle till jobbet.  Det var redan ganska varmt så Nellie blev jättetrött.  Vilma var som vanligt lite före och spejade efter allt! Men vi höll koll på henne iallafall. Det är ju viktigt nu när det börjar finnas djurungar i naturen.

När vi kom hem satt vi ute och drack kaffe i solen. Så skönt!  Sen åkte Karin till jobbet och vidare efter det till Jönköping, där hon ska vara i helgen. Jag åkte till Fornåsa och handlade. Det går snabbt dit genom skogen och affären är så liten så man är klar på en kvart! Skillnad mot stormarknaden!

På eftermiddagen gick Marie och jag promenad, medans barnen red. Marie hittade murklor i skogen! Jag såg dem inte utan höll på att trampa på dem!När vi kom tillbaka satt vi ute och fikade igen. Det var sommarvärme, bara att klä av sig.

På kvällen var jag iväg en sväng till Malins "mångparty". Det var Tupperware, Oriflame, Partylight och sen kunde man beställa brodyr på kläder. Jag beställde några tröjor med företagsnamnet. Jättefina!

Torsdag 23 april

Idag har jag jobbat, så det har inte blivit så många steg! Gick i Råssnäs i snigelfart (!) och sen låg vi på varsin solmadrass och drack kaffe, min brukare och jag. Ganska skönt! Han läste Svensk Damtidning och jag solade. (Påklädd alltså!)

Full fart hemåt när jag slutade. In och bryggde kaffe och plockade ihop lite saker till hundkursen.
Vardagslydnad. Vi var borta vid stugan i skogen ikväll, det var helt ljuvligt skönt och alla hundar skötte sig väldigt bra (nästan hela tiden) och alla har gjort framsteg, det älskar jag!!!!

Karin har haft med sig hundarna på sitt jobb idag. De har varit kontorshundar och legat under ett skrivbord! Sen har de gått stadspromenad i Linköping. Spännande.


Hundträning och många steg...

Började morgonen med en motionsrunda i Råssnäs, på väg hem från jobbet. Skönt att gå någon annanstans än här hemma! Nu när man ska få ihop steg!

Kaffekopp vid datorn när jag kom hem. Sen ville hästarna ha mat, hundarna skulle rastas och så vek jag tvätt, tvättade ny tvätt och lagade middag!

Efter det red jag ut på Katur med hundarna som sällskap. Vilma jagade en hare, jag hann inte med idag.... Sen sprang hon tillbaka till ett ställe och åt något, men då hoppade jag av och sprang fram mot henne och härjade lite. Sen skötte hon sig.

När vi kom hem var det bara att slänga i sig en banan och åka till stan, för jag skulle ha privatträning med en tjej.
En duktig ung tjej med sin unga hund! Har träffats i höstas och nu skulle vi fortsätta lite. Det gick jättebra! Vi hade så trevligt! Jag gillar att undervisa barn och ungdomar!

Väl hemma,efter inköp av nya fästingplockare, skulle vi hämta hö. Karin och Tomas stod redo här när jag kom!
Var i Varv och hämtade ett lass och lastade sen upp det på logen.

Idag har jag också hunnit med att träna 3 pass med Nellies signalbeteende: Markera på mig när en timer ringer, sen visa var den är. Idag har det äntligen hänt lite!!! Förut har hon inte förstått, jag har kämpat som tusan, för det måste vara klart till examen. Idag skedde ett genombrott. Yippee!

Jag och mina hundar


Ny affärsidé

Kanske ska man börja med älgsafari!
Det är gott om älg här, eller de som finns visar sig ofta iallafall.
Det är väldigt mycket spår på gärdena, hoppas folk ser att det är älg, så de inte tror att vi rider där!!

 Nu när jag var och handlade stod en fjolårskalv och såg förvirrad ut alldeles bredvid vägen, inte ett dugg rädd!

Flera gånger har vi mött älgar när vi ridit, de älgar  (!!) bara förbi om man står stilla.

En dag hade vi 2 stycken utanför fönstret. Tomas tog en bild.


Underbara hundarPå hundpromenaden var det så kallt så jag småjoggade ibland, för att hålla värmen. Kondisen är väl sådär.....
Något som var mer glädjande var att jag klarade att stoppa hundarna från att jaga 2ggr!!

Först for en hare upp ute på gärdet ca100 meter framför, både hundarna flög iväg, det blir ju en jaktretning. Det vore ju nästan konstigt om inte impulsen blir jaga. Hit ropade jag, Nellie vände efter 10 meter, Vilma efter något mer. Gissa om de fick beröm!! Efter bara några sekunder far nästa hare upp och drar iväg. Nellie satt kvar och tittade på mig om hon skulle få godis och Vilma sprang men vände på inkallningen!!   Jag blir så lycklig när det fungerar.

Imorse när vi var ute och fodrade gjorde Nellie en förfinad variant av signalbeteende!
Alla har säkert hört mig berätta om träningen för att få Vilma att sluta skälla på kvällstid (och ibland annars också)
Jag har kallat in vid första skallet, vilket då har blivit etn beteendekedja:När Vilma skäller ska vi springa till matte.

Nellie kopplade ju detta direkt och har hållt på med de ett tag Men gissa vad hon gjorde imorse!! Innan Vilma börjar skälla så blir hon stel och skuttar fram lite för att se om det är något farligt. Då vänder Nellie och springer till mig!!
Snacka om att vara snabbtänkt!! Signalen har blivit förfinad!:

Hemmadag

Kallt igen imorse. Gick en timmes promenad med hundarna efter lite städning här hemma.
Kom hem lagom till Marie kom  hit, så vi kunde dricka kaffe!

Maries kompis Emma kom hit med sin häst och lånade rundcorallen att träna i. Vi stod huttrande och såg på. Det var en söt liten ponny som var importerad från Tyskland.

Marie och jag fixade lite i stallet. Städade av, för veterinären skulle komma. Nettla gick igenom besiktingen. Veterinär Bitte tyckte att hon var en fin liten barnponny. Sen var det dags att kastrera Birkir. Det har jag aldrig varit med om, men han skötte sig bra. Hoppas det läker fint nu.

Fröken Disa smet ut ur hagen när vi skulle hämta Birkir. Hon struntade i att det var el..... Sen släppte vi ihop Disa och Nettla i en hage och det gick jättebra, en stund!  När Karin och jag skulle ut och rida ser vi att staketet är nedrivet och Nettla ligger själv i sin hage. Då har busfröet dragit in till grabbarna igen.... Nu är hon kvar där.

Karin och jag red ut med vovvarna. Härligt ridväder, lagom svalt. Även hundarna gillar det. Nellie blir så trött när det är varmt. Men tyvärr har fästingarna vaknat till liv ordentligt nu. Mindre kul....

Disa, lugn när hon äter....Kall söndag

Söndagen började 6.30 som vanligt. Jag kan inte sova längre!
Det var frost inatt, så jag undrar om min lilja har dött! Alla blommor i rabatten såg lite slokiga ut.

Det har varit kallt och blåsigt idag. Kinderna är alldeles röda av blåsten. Har varit ute i princip hela dagen. Fixat klart i vindskyddet, mockat och styrt med hästarna. Karin red ut med Annette och Amanda på fm.

På em hade jag 2 agilitykurser. Så duktiga hundar. Klarade 2 svåra banor idag!!! De utvecklas från gång till gång.

Tomas fixade staket i skogshagen, så den är nu delad. Imorgon är det tänkt att Nettla ska få Disa som sällskap. Veterinären kommer och besiktar Nettla imorgon. Om hon går igenom så blir det köp då. My blir hästägare igen.

Birkir ska kastreras, inte för att han är jobbig, han är ursnäll. Men han ska ändå inte sparas så det är bäst att ta det så snabbt som möjligt, innan det blir för varmt. Vill inte ha någon tjuvbetäckning.


Birkir är nyfiken på Nettla!!Lördagkväll

Hundkurs med valpar på fm. Åh, vad gosigt det är med valpar!! De är så fina allihop.

Sen åkte jag med bilen full av agilityhinder och hundar till Bråstorp för att vara med på hundens dag. Dit kom inte många!!! Men vi fick iallafall träna lite. Både klicker och agility.

Fredrik har gjort fler hinder. Han är ju för duktig!!!! Nu har vi fått ett litet bord också, till Alice!! Hon är ju så liten! Vi har haft en pall åt henne förut, men nu har vi ett riktigt hinder tills imorgon.

Marie och My och kusinen Linn kom och red på Nettla. My tränar inför en tävling! Jag städade bilen (!!!!) och tittade lite på My. Sen tog vi lite kaffe innan de åkte hem. Tomas har roat sig med att köra ut all skit i vindskyddet. Det blev en del......
Men nu blir det fint till nästa säsong!

Fölen har slutat leta efter sina mammor, skönt!

Jag är så trött ikväll. Anledningen är att grannarna till mitt jobb hade fest inatt. Jag fick ringa störningsjouren till slut. Sen imorse kl 05 började en hund skälla, sen kunde inte jag sova mer....

En vanlig dag...

I morse stack jag iväg med hundarna för att träna lite inför lördag när jag ska vara med på Hundens dag.
Jag ville kolla lite hur det såg ut, var man skulle vara osv. Tyvärr var det mängder med glas där, jag hoppas att de kommer städa.

Hundarna skötte sig ganska bra. Det kom både folk och lite hundar och gick förbi. Får se hur det blir på lördag....

När jag kom hem hade jag så ont i huvudet så jag såg stjärnor!! Kaffebrist tror jag . Tog en kopp och lagade lite lunch till Karin och mej. Sen skjutsade jag henne till bussen och stannade på vägen hem för att gå med hundarna på ett annat ställe Hamnade mitt i ett rollspelskrig!! Hur kul kan det vara!!??

Eftermiddagen har jag mockat, packat hö och städat lite ute på logen, för jag hade kurs nu på kvällen.
Vilka fina hundar det är!!! Hur go´a som helst. Olika personligheter allihop! Man lär sig väldigt mycket på att titta på olika hundar, hur de signalerar till oss och till varandra.

Idag har jag haft lite hjärtsnörp!! Disa och Birkir går och letar efter sina mammor som åkte på träning igår! De letar och gnäggar! Visserligen är de snart 1 år , men det är sorgligt att se dem ändå.....

Aj, min kropp!

Gick stavgång idag med! Kanske inte så bra.....
Marie och Moa var här på fm och hjälpte till ute i stallet. Vi hann även ta lite fika och jag klippte luggen på busungen!

När de åkt hem gick jag ut med stavar. En rask promenad på en timme och hundarna skötte sig utmärkt, trots tjädertupp, traktormöte och ett helt gäng människor som gick på ett kalhygge med kartor(!!)

Hästarna fick lunch och det fick jag med, eller jag  lagade menar jag. Hängde ut tvätt, det är så härligt!!

Efter mat, en kopp kaffe och lite mejlande  tog jag med hundarna på en ridtur. Katur red jag först. Såg ett väldigt tamt rådjur stå och beta. Men hundarna fixar det, bara jag ser först!

Sen kom Karin hem från jobbet så då red vi ut på Beris och Nökkvi. Beris töltade så fint!!! Jag satt och kollade i skuggan och bara njöt!

När vi kom hem blev det dags att äta för oss och djuren! Sen åkte vi till Kullersbro med Tindra och Freyja. De ska tränas av Malin. Spännande!

Ikväll hann vi även uppdatera hemsidan. Bra, fått mycket gjort idag!

Tindra som föl! Nu är hon skimmel och stor tjej!

En klapp på axeln

Har jobbat tills idag på morgonen. Åkte direkt och handlade, så det var klart.

När jag kom hem var jag så kaffesugen!! När jag packat upp varor, fixat kaffe och svarat på mejl satte jag på mig stegräknaren som vi fått på jobbet. Idag börjar en tävling som vi är med i.

Så tog jag på träningsoverallen, fram med stavarna, stoppade hundgodis i fickorna och sen iväg!

Jag klappar mig själv på axeln och säger : Duktig tjej!!  Inte för att jag har motionerat utan för att jag har tränat Vilma så bra! Hon har ju tagit sig större och större frihet när vi är ute och rider och det är ju inte så konstigt! Sitter man på en häst så har man ju lite annat att tänka på. Är vi dessutom 2 så tror man att den andra har koll. Hundar är ju inte dumma, om ingen säger något så utökar man sin frihet!

Idag var jag superuppmärksam när vi var ute. Varje gång Vilma var på väg in i skogen efter en lukt eller något så kollade hon på mig först. Hon är en liten spejare! Springer före och håller koll på alla stigar. Men jag har blivit slarvig på att se när hon står där och bokstavligen säger: Här är ett spår, jag kollar det matte!!

Men idag var jag med! Varje gång hon stannade och tittade så ropade jag bra,( vilken duktig liten spejare!! ) och hon kom som ett skott för en godbit. Ibland blev det godis (oregelbunden belöning) ibland blev det röstberöm eller applåder (betingade förstärkare) och Vilma tyckte det var toppen! Nellie gick som vanligt som ett plåster bredvid så jag kunde inte ta bort plastplopparna på stavarna, för då hade jag spetsat henne!!

Denna träning kallas även skvallerträning, kan användas när man ser andra djur, människor, bilar eller vad du vill.
Men givetvis måste belöningen vara något som de uppskattar! Belöningsträning är underskattat av många.

Nu ska jag gå ut, solen har tittat fram!!

Sommarvärme i påsk!!

Igår blev det otroligt varmt!
På  morgonenen åkte jag och handlade lite i charlottenborg. Robert och Karin gick på hundpromenad.

Sen tvättade jag vinterjackor och hängde ut på tork. Härligt!!
När vi fikat gick vi ut och lade 2 spår var åt hundarna. Diesal hade premiär på spår, det gick kanon! Våra hundar fick lite längre spår, de var så lyckliga!!

Efter lunch åkte Tomas och Robert till farmor en stund. Karin körde och red hästar!

Jag höll i agilitykurser. Först hade vi nybörjare, som redan blivit duktiga!! Gör stora framsteg. Sen var det fortsättningsgrupp, där Karin och Vilma är med. Där har också alla gjort framsteg, några väldigt snabbt! Vi hade en ny deltagare, som gått agility för 2 år sedan,men allt satt kvar. Ibland tror jag att det kan vara bra att "vila" sig i form!

Överhuvudtaget så behöver hundarna få chans att tänka själva vad de gör. Vi har ofta så bråttom och jagar på dem, helst i agilityn.Det är bättre med några få  lyckade övningar än flera halvdana.......Det är sällan någon som tänker så......

På kvällen efter agilityn var My här och red Nettla lite. Hon hade lite svårt att få galopp så Karin skulle prova. Men det gick bara inte i ena varvet. Hon har ju lite problem av diverse slag, så det var väl därför. Nettla fick nog, bockade av Karin!!

Nu får hon bjuda på tårta!!!!

Det blev väldigt sen middag igår. Potatisgratängen blev klar 20.30. Sen satt vi kvar i köket tills det var sängdags!

Idag skiner solen igen. Tomas gick ut för att byta däck på bilarna. Jag håller på att tvätta... igen!
I eftermiddag ska jag jobba. Får väl ta med en kaffekorg och åka på utflykt!

Påskafton

Började dagen med valpkurs. Mycket duktiga valpar och ägare. Samt underbart väder!

De blev kvar och pratade ett tag efter kursen, så när jag kom in höll Karin på med maten. Vi skulle äta påskmat med mina föräldrar, Marie, Fredrik och barnen. Vi hade lagat lite var och det smakade jättegott! Det är lite trångt att sitta 10 runt bordet, men det går!

När vi ätit gick vi ut. Barnen körde Nettla framför vagnen, det gick jättebra! Sen fixade Fredrik och Tomas A-hindret tills imorgon. Karin red på Freyja i paddocken och sen drack vi kaffe utomhus i solen. Efter det åkte föräldrarna hem.

Framåt kvällen red Karin och jag ut med Annette. Vi tog turen bort mot banvallen. Härliga töltsträckor.

Robert hade fixat te och mackor när vi kom in. Sen hamnade vi i tv- soffan vid en film.

My och Moa med Nettla.Karin på Freyja


Skön långfredag

Sov som en stock!! Vaknade 7.15, vilket är sent för mig!
Lite seg, för jag har blivit förkyld tyvärr.  Traskade ut till djuren och fodrade. Det hade varit minusgrader inatt, men nu var solen på gång och fåglarna kvittrade. Jag älskar att gå ut på morgonen, helst den här årstiden.

Tomas vaknade också tidigt (!!) så vi åt frukost och sen kom Karin, Robert och Mi efter en stund. Ungdomarna tog hundarna på promenad och jag körde igång tvätt, dammsög och plockade inne.

När de kom hem drack vi kaffe allihop. Sen gick alla ut, utom jag. Karin hade lektion med Amanda och Robert och Mi hjälpte Tomas. Hundarna var inne hos mig och följde intresserat mitt jobb i köket!! Gjorde musli, stekte köttbullar, satte in en stek! Hängde lite tvätt, sen lagade jag lunch, fläskfile med svampsås. Den andra maten är till imorgon!

När vi ätit fick jag äntligen gå ut i solen. Jag gillar att laga mat, men inte när det är fint väder och man vill gå ut.

Karin och jag red iväg med hundarna  som sällskap. Vi såg 3 rådjur på ett gärde som hundarna var på väg mot. Men de bröt när vi ropade tillbaka dem. Då blir man lycklig!!! Synd att jag inte hade något godis kvar i fickan. Men vi berömde dem jättemycket med rösten, Nellie såg överlycklig ut.

Vilma är den som har svårast att bryta en jakt, men idag har hon skött sig bra! Hela ridturen! Men det berodde också på att jag var inställd på att "hålla henne kort". Hon tar sig lite väl stora friheter ibland och går iväg i skogen, till skillnad mot den andra som går som en magnet bakom. Nellie tar tyvärr åt sig så mycket om jag blir arg på Vilma och härjar till. Hon ser olycklig ut och kommer hukandes, så jag måste bli bättre på att stoppa Vilma i tid! Så jag slipper härja! Det är ju ren slapphet som gjort att man låtit Vilma gå sina turer, som blivit större och större.....Nu är det slut på det!

När vi ridit  grejade vi med Freyjas sår, som ser fint ut. Sen tog vi ett tag i trädgården och lade gödsel på landen. Jättefin brunnen gödsel som legat till sig över vintern!

Så var det kväll och vi gick in och duschade allihop. Robert sist, så det var nog inte så varmt vatten då....
Sen åt vi våfflor med sylt, grädde eller gräddfil. Jag föredrar det senare! Det smakade bra! Vi satt länge och gräddade under tiden vi åt. Nu är klockan mycket, det blir väl lite tv innan sängdags.


Jag red Katur idag! Gamle fine hästen!

Trött som sjutton!

Jag känner mej sjuk. Vet inte om jag bara är trött, men jag har ont både i huvudet och halsen.... Kroppen känns som bly...
Vi har varit ute hela dagen. Marie och Fredrik och barnen var här så vi grillade korv mitt på dagen.
My och Moa var ursöta som påskkärringar!

På kvällen hade jag kurs med 4 duktiga människor med 4 fina hundar!  Roligt!!!

Men när kursen var slut kände jag skallen dunka och jag var hungrig som sjutton. Tänkte att jag piggnar nog till när jag får mat. Men det blev värre istället. Jag är snart i koma......

Men nu kom Robert och Mi och Diesal! De vill ha kaffe, kanske det jag behöver för att piggna till!!

Victor jobbar i helgen, så han lovade att komma nästa vecka istället. Blir trevligt!

Glad Påsk till alla!!

Strålande dag

I morse åkte jag till en ljuvlig liten hund och hade privatlektion. Så himla söt!
Handlade på hemvägen och pratade med ytterligare en hundkund i telefonen. Kanske en blivande kursare!

När jag kom hem kom en lastbil och ställde av gödning här. Nu är det vår!
Fodrade hästarna, åt lunch och tog sen en promenad med hundarna. Det var så fint i skogen! Massor av blåsippor har slagit ut! Fåglarna kvittrar som tokiga!

Hämtade Karin vid bussen, samtidigt som jag pratade med folk i telefonen. Det gäller att vara effektiv!

När vi kom hem gick vi ut till hästarna. Annette kom och vi red ut. Hon började med Katur, det gick jättebra, förutom att han "hängde " i tyglarna så hon blev astrött! Karin och jag red barbacka. Båda hästarna gick jättebra!
Annette tog mod till sig och provade Beris barbacka, vilket fungerade mycket bra! Han töltade såå fint!

Vi hade planerat att åka och träna ikväll, men det hann vi inte, klockan blev för mycket. Det är ju ljust så länge nu!
Åt lite mat, såg på Ceasar Milan och däckade i soffan. Men vaknade till efter några timmar och hamnade här.

Vilma i blåsippsbacken, förra våren.

Helt slut!

Idag var det kallare igen. Det var synd, igår var det ju så skönt.
Förmiddagen ägnades därför åt städning inomhus.
Efter kaffet gick vi ut och grejade med hästarna. Karin red och jag plockade fram alla agilityhinder.

På em hade jag en grupp med nybörjare och en fortsättning.
Alla var superduktiga!

När klockan var lite efter 18 och alla åkt hem plockade vi in, fyllde på vatten, fodrade och tvättade Freyjas sår.
Sen var jag så hungrig och trött så jag orkade knappt gå in!

Men nu när vi ätit piggnade jag till lite iallafall. Ska skriva lite inför morgonen, när jag ska tll en hundkund!


Vilken fin dag!

Började morgonen med valpkurs, bara 4 stycken, så vet ni någon mer är de välkomna!!
Underbart väder och vi höll till i gläntan vid jaktstugan, en helmysig plats.

När jag kom tillbaka hem var horsemanshipkursen i full gång! Marie, Fredrik, Tomas och Karin hade tagit emot alla och styrt upp parkeringen.
Vi hade 5 stycken hästar som blev jobbade i rundcorallen. 2 större hästar , 2 b-ponnyer och 1 Islandshäst.  Först Bo, sen fick ägarna prova.Sen hade Gerd följt med och erbjöd en genomgång av hästen till reducerat pris. Gerd är eqieterapeut. Hon hittade lite småfel här och där.

Det blev en trevlig sammankomst med mycket trevliga bekantskaper, både gamla och nya. Grillkorven i solen smakade perfekt!!
Även om det är mycket jobb inför en sån här aktivitet, inte minst svara i telefon och på mejl, så är det så kul!
Vi ordnade detta i Blå stjärnans regi, vi värvade 14 nya medlemmar på kuppen!
Blå stjärnan har en hemsida  om man är intresserad av att veta mer. Jag ska vara instruktör på deras  hundläger i sommar.
På kvällen nu har Karin och jag klippt Vilma. Hon såg för eländig ut i lång päls. Nu är hon sommarklippt, med maskin....så snygg så!

Fullt upp hela dagen

Igårkväll hade jag lydnadskurs, första träffen. Fina hundar och trevliga människor!

Åkte sen och jobbade natten. På hemväg imorse  handlade jag som vanligt....

 Igår tog Marie bort sin häst, jättesorgligt. Vi grät båda två fast vi vet att det var det enda att göra. Nu får Freri springa med Glotti och Primula på de evigt gröna ängarna....

Hovslagaren var här på fm och skodde alla som skulle ha skor. Det var svinkallt att fika ute!! Vi undrade vart solen var.
Men när vi ätit lunch tittade den fram !!

 Vi har ägnat hela dagen åt att sätta staket och förbereda för imorgon, när vi ska ha horsemanshipkurs. Mycket pyssel....

När vi kände att vi började bli klara, klockan var 19 och vi var vrålhungriga så ser Karin att Freyja är blodig i svansen.

Jaha, ringa veterinären igen! Givetvis en fredagkväll. Vi som hade veterinär ute igår! Fast då var det ju vaccinationer.

Veterinären skrämde upp mej rejält i telefonen, började prata om i på klinik och sy!!!!
Men när hon kom hit var det inga skador inuti som tur var. Hon trodde det var en spark rakt på lilla snippan!!
Men 2000:- kostade det att hon berättade det.......

Klockan var 20.30 när vi kastade oss över maten! Nu ska jag förbereda min valpkurs imorgon och sen har vi ju som sagt var hästkurs också.

Bo och Tindra på förra kursen.

Härlig dag!

Strålande sol hela dagen. Eva kom och fikade och vi satt ute!
Städade lite och bytte lakan, men sen har jag varit ute resten av dagen. Krattat mängder med löv och njutit av fågelkvitter!!

Hundarna har ålat runt på gräset och mått bra! De gillar att det börjar bli varmt. Vilma älskar solen. Nellie gillar när jag krattar och kör med skottkärran, lite för mycket. Några gånger sprang hon in i skottkärran och slog huvudet i....

Karin har jobbat, första dagen. Hon kom hem vid 17 tiden och då kom även Marie, Fredrik och smågrynen. Nettla fick dra vagn en bit idag, det gick bra!

Vi packade hö och fixade som vanligt och Fredrik hjälpte Tomas att gjuta i stallet.

Vid 19 kom Ewa, Johan och barnen och fick lite råd i hundköp! Vi pratade raser och valp eller vuxen hund.

Det känns att solen tagit på kinderna idag. Härligt!!!!

RSS 2.0