31 dec

När vi ätit frukost och styrt lite imorse så bestämde vi att vi skulle åka till Mobilia. Vi hade glömt handla några saker och så ville jag titta efter tofflor, underställ och nya träningbyxor. Igår orkade jag inte riktigt, det var så trångt på Ikanohuset.

Hundarna fick gå en liten sväng. Diesal fryser så fort, så det blir bara korta turer. Men idag har han och Nellie busat lite. Så kul att se och då fryser han mindre!

Skulle fodra lite innan vi åkte, då såg jag att hästarna var så fina och frostiga så jag sprang in och hämtade kameran.

Jag hittade faktiskt tofflor och träningsbyxor! Tomas köpte en ny jacka på sportaffären också. Sen blev det lite mat på citygross.

När vi kom hem åkte jag direkt hem till Karin och matade hennes marsvin, hon är ju hos kompisar i Jönköping. Tomas och Victor fixade korv och pommes som vi åt, vrålhungriga!

Sen började det skymma så det blev pannlampor på när vi mockade i vindskyddet. Packade hö och lät Katur komma in och äta, så glad blev han.

När vi var klara gick vi in och fikade med gott fikabröd. Nu håller Tomas på i lilla hallen igen, med Diesal som åskådare! Victor och jag sitter vid köksbordet, ska väl snart börja med lite god mat. Ska bara ut till stallet och släppa ut Katur och ge kaninen lite mat.

Gott nytt år!!


Tomas med hjälpreda (den lille elektrikern)


Freyja med rimfrostDisa, lika frostig hon med!

Årets näst sista dag

Jobbade till imorse kl 8. När jag skulle hem var det omöjligt att skrapa rutorna! -15grader och det satt som berget! Fick sitta i bilen i 30 min med motorn på innan det gick att skrapa. Kom hem vid 9 och då bytte jag bara om och så åkte Victor, Tomas och jag till Ikano-huset.

Vi började med fika. 20 kr för 3pers!!! Hur kan det vara så billigt? Då fick vi 2 små frukostbröd var med ost och skinka och så kaffe. Billigare än hemma!

Vi hittade lite var iallafall. Victor köpte 2 par jeans och jag hittade några t-shirt på Intersport. Tomas var på Jula.

Sen hade vi tänkt äta lunch, men det var kaos då. Fullt med folk överallt!Så vi åkte hem och lagade mat. Stannade i Fornåsa och handlade på lanthandeln, går snabbt och lätt. De har de mesta. Ingen zuccini idag tyvärr, men det gick med gurka!

Efter maten gick vi en promenad med hundarna. Men det var så kallt så det blev inte långt. Diesal lyckades skrapa av skinnet på ett bakben också, han har så tunn hud.

Fodrade hästarna och fixade med staketet. De hade lyckats ta sig in i en hage de inte skulle vara i, där det låg hö som skulle eldas upp..... Hoppas ingen blir dålig nu.

Vi gick in och drack kaffe och eldade i både kaminen och vedspisen. Varmt och mysigt. Sen har jag tvättat, bytt på marsvinet och hjälpt Victor med att laga hans jacka. Han sydde själv, jag bara visade!

Tomas har hållt på med golvläggning i lilla hallen. Victor och jag gjorde pizza och kollade  på. En annan som kollade på var Diesal! Han ska glo på allt!

Nu ska jag snart gå ut och fodra igen. Idag har det gått åt mycket hö i kylan. Sen blir det en kopp kaffe tror jag!


Victor lagar sin jacka!


Så här fint var det ute idag.

Snart nytt år

Imorse var det kallt igen. Ena dagen milt och regn och sen fryser det på.....
Hästarna blev glada när jag gick ut vid 7.30.  De har fått hö sent på natten, så det går ju ingen nöd på dem. Vi har varit uppe senare på kvällarna nu när familjen varit samlad! Då har det blivit sen hundpromenad och fodring senare än vanligt.

På förmiddagen åkte Robert, Mi, Karin och Victor till farmor. Jag städade av och tvättade några maskiner innan Tomas och jag hjälptes åt med stallet. Mockade, ströade vindskyddet och packade hö.

Sen gick vi in och gjorde raggmunk. Tomas gjorde dubbel sats! Stod i evigheter och stekte! Men vi åt samtidigt! Jag gjorde fruktsallad som vi åt efter.

Sen kom "barnen" hem och åt. Iallafall Victor och Karin. Mi och Robert kom lite senare.

Karin tog hundarna på en promenad och sen var det dags för mig att packa för att åka till jobbet. Någon ridning hann vi inte med idag.

Imorgon ska vi åka till Ikanohuset en sväng. Victor, Tomas och jag. De andra ska åka till Jönköping till kompisar och fira nyår.

RSS 2.0