I morse blev det sovmorgon igen. Hästarna var hungriga när jag äntligen kom ut!

Städade av och fixade lite på fm. Konstigt att det finns så mycket att plocka med i ett hus på 79 kvm. Kanske just därför, alla saker måste ha en plats, annars blir det rörigt!!

Efter lunch gick vi till skogen och hämtade en gran. Hittade en fin nästan direkt! Plockade lite granris till trappen också. Så fint blev det.

Sen red vi. Tomas på Beris, Karin på Freyja och jag på Katur. Nellie var med också. De var superpigga och en gång drog Freyja iväg med Karin. Ingen hade sadel heller... Vi garvade rätt mycket. Det var superfint i skogen. Alldeles tyst och trädens grenar var tyngda av snön. 

När vi kom hem fikade vi. Hade gjort en paj med hallon och bananer. Gott!

Sen åkte Karin och jag till Charlottenborg och handlade och hämtade ett paket. Träffade flera bekanta och blev ståendes och pratade!

När vi kom hem igen klädde vi granen. Karin åkte och hämtade Victor i Borensberg. Sen åt vi och tittade lite på uppesittarkvällen medans skinkan var i ugnen. 

Hästarna har just fått sista målet med hö. Skönt att kunna ge dem så sent. Så vet man att de klarar sig inatt utan att frysa. Har lagt in halm i vindskyddet också som de kan tugga på.  När det är kallt eller om det snöar måste de få extra mat för att hålla värmen. När man hade hästarna inhyrda var det alltid så jobbigt att man inte kunde ge dem när man ville. Nu bestämmer man själv. Just nu får de 5 gånger om dagen, lite i taget. De som behöver får dessutom komma in och äta extra.

Imorgon är det julafton. Julen blir vit i år, härligt! På fm kommer vi att rida och äta skinkmackor, sen blir det att åka till Tomas mamma på em. Julmat och umgänge med släkten. Robert och Mi får vi träffa på juldagen. Då jobbar jag, men det blir ju fler dagar. De ska vara kvar över nyår.

GOD-JUL

Kommentera

Publiceras ej