Bra föreläsning

Idag har jag varit på en heldagsföreläsning i Linköping.
Den annordnades av Brukshundsklubben och studiefrämjandet.   Ämnet för dagen var :Påverkan eller åverkan.
Föreläsarna var:
Kerstin Malm som pratade mycket om vikten av empati och vilka behov och känslor som styr när vi väljer hund.
Hon berättade om flera intressanta forskningsrapporter, Dels om djur kan känna empati, vilket det tyder på att de kan.
Även om stress som motverkar empati. Undersökningar visar att folk blir mindre empatiska när man har dåligt med tid. Tex.  så  har det hänt flera olyckor där folk bara åker förbi, fast människor och djur ligger skadade.

Efter lunchen var det Björn Forkmans tur att prata om: Belöning, bestraffning och inlärning. Det var intressant att höra om lagring av minnen och varför hunden "glömmer" .

Det bästa var kvar till sist! Kent Svartberg. Humoristisk, strukturerad och väldigt lätt att lyssna på! Han pratade dels om att förstå och utveckla hundens personlighet, för att få ett lyckat slutresultat. Han pratade om optimistiska och pessimistiska hundar! Vi fick också höra om kritiken mot rangordningskonceptet och om vikten av mental träning!
När det gäller  mental träning hade han 3 tankeregler:

1. Träna dig i att se det som är påsitivt och leta inte bara äfter fel.   (Såg du alla rättstavade ord!!)
2. Skilj på resultatmål och prestationsmål. Prestationen kan du påverka och ha kontroll över, men resultatet påverkas av andra.
3.Ödsla inte energi på allt negativt som du inte kan påverka.

Sen fick vi höra en hel del om belöningsträning och se lite roliga filmsnuttar  som han spelat in. Mycket kul och givande.

Det var en toppendag! Fick även sällskap av Mia, Barbro, Anna och Malin från Vadstena BK, det var också kul!

Man utvecklar empati när man umgås med djur!  My och Vilma.


2 bilder

Hittade dessa två bilder, som jag skickade till en tävling en gång.
Temat var hundar som jobbar.
Nellie har ju vissa egenheter, som alla vet som känner henne. Men ihop med mina kära brukare beter hon sig så fint......
Inget av korten kom med i tävlingen, men jag tycker att de är underbara!Nellie som unghund med Rasmus.


Nellie och Mattias i Staffanstorp, delar en köttbullemacka!


Fredagkväll

Idag när jag kom hem från jobbet hade vi inget varmvatten. Beredaren har gått sönder, så Tomas håller på att instalera en ny.
Karin och jag tog iallafall förmiddagskaffe och sen gick vi ut och mockade. Rättare sagt: Halkade omkring på isen. Det är is i halva hagen, stackars hästar.
När vi höll på att fixa lunch kom Robert och Mi, precis lagom!  Snart efter kom Marie.  Jag och Marie tog hundarna på promenad och Robert och Mi följde med Karin ut och red en sväng. Det var jobbigt att gå, eftersom det är is överallt.

När vi passerade Hovslagare Stefans hus, frågade jag honom om han kunde komma och kolla på Disas hov som gått sönder. Det var tur att han kunde för det var inte bra! Hon hade ett hålrum i hovväggen som var tvunget att skäras rent med kniv. Sen ska vi tvätta det där, för det är ett svampangrepp. Efter att vi fått bort svampen ska vi ha på tjära. Lite pyssel alltså. Men det skulle växa ut på några månader sa han.

Efter detta pyssel gick vi in och drack kaffe. Marie åkte hem till sig. Vi andra kom på att vi skulle passa på att åka till sharpman i Hogstad, en snabbis, innan vi skulle åka och fredags-simma!

Jag hittade en jättefin tröja, som var lite nedsatt, men jag prutade ner lite till!!! Den är superskön.

Sen åkte vi till Medley. Karin och jag simmade och Robert tränade. Jätteskönt!
När vi kom hem fixade vi lite mat och tittade på let´s dance. Tomas skruvar på varmvattenberedaren. Tråkigt kvällsjobb....

Imorgon ska jag till Linköping på en väldigt intressant föreläsning med bla. Kerstin Malm och Kent Svartberg. Heldag!

Besök

Igår kom Cissi och hälsade på. Det var jättetrevligt att träffas. Vi pratade givetvis i flera timmar.
Karin red Freyja på banan. Hon gick jättefint fast det var tungt i snön.

Efter lunch red Karin och jag  ut med Sandra och Annette. Nellie och Vilma var med och kämpade i den blöta snön.
När vi var på hemväg såg vi att skolbussen kanat ner i diket. Vilma fick hoppa upp och sitta framför mig i sadeln.
Katur tyckte att bussen var urläskig och steppade förbi!

Senare när jag åkte till jobbet var det fler trafikproblem. På genomfarten var det stopp, för en långtradare stod på sned.
Kan inte var kul att köra när det blir milt och moddigt.

Idag på fm var jag hos Carmen och tittade på valparna. De var ursöta!! Hade lust att stoppa en i väskan direkt!!!

Storhandlade på hemvägen Det mesta var slut här hemma.

Ikväll kommer min projektkurs i nyttohund. Kul att ses igen!

Nu ska jag ut och jobba i stallet.

Felslag och en uträkning!

Kom hem från jobbet imorse. Satt vid datorn en stund och svarade på lite mejl och försökte ringa ett samtal och beställa hö. Ringde och ringde, sen visade det sig att det var fel nummer!! Fattar inte riktigt vems nummer det är.Det  stod på en lapp med det namnet på personen jag skulle prata med. Dessutom finns inte numret med varken på eniro eller hitta.se......

Sandra kom och Karin och jag red ut med henne. Nellie och Vilma följde med och fick kämpa på i snön. Det har ju kommit en massa nysnö. Nu har det blivit mildare också, så det var inte lätt för dem. De blev rejält trötta.

När vi ridit gick vi in och lagade spenat och falukorv med potatis. Gott! Freri och Katur stod inne och åt sitt hö medans vi var inne. Sen gick vi ut och mockade,packade hö och gav stona lite éxtramat. Karin longerade Nökkvi också.

När vi var klara med allt gick vi in och åt lite innan vi skulle åka på bodybalance. Idag var det skönt att man kunde hänga med lite bättre. Jag känner redan att jag kommer få träningsvärk i magen imorr`n!!

Karin och jag roade oss med att räkna ut vad en ridtur kostar för oss själva, medans vi satt och åt!
Eftersom vi har hästar tror ju folk att man rider gratis. Men om man räknar ut vad hästarna kostar med inköp, foder, försäkring och skor, så kostar en ridtur för oss mellan 30-100 kronor, beroende på vilken häst det är!!! Då har vi inte räknat med veterinärkostnad och sadel, träns, täcken osv. 

Freyja och jag och Annettes bil!


Släktbesök på en lördag!

Kom hem från jobbet på fm efter ett dygnspass. Hämtade Jonna på vägen, som red ut med Karin en sväng.
Efter en snabblunch med soppa och baguette, kom kusin Marie med barnen Matilda och Amanda.
Karin och jag erbjöd dem att följa med på en liten tur med hästarna och gissa om lyckan var gjord för systrarna!
Marie fick ta Nökkvi, Matilda red Beris, Amanda red Freri, Karin på Freyja och jag tog då Katur.

Jag har aldrig varit med om några mer arbetsvilliga barn. Efter ridturen, som gick lugnt och bra,har de borstat hästar och grejat i timmar!! Alla hästar och blivit ompysslade! Vi gick in och tog fika efter ridturen, men sen var vi snart ute igen. Karin longerade Tindra med mig på hästen. Det gick bra, bara lite ostadigt ibland!

Marie och barnen var kvar tills det blev mörkt! När de skulle åka kom Rolf, Sofie och Anna för att hämta sin bil som Karin haft i veckan när hon skött deras hästar.

När vi kom in lagade vi lite mat och bänkade oss framför melodifestivalen. Ganska bra låtar överlag idag.
Ikväll ska jag lägga mig skapligt, ska upp och jobba imorgon igen.


Beris, Mathilda, Freri, Amanda, Katur, Marie och Nökkvi.

Här fick även Karin och Freyja plats på bilden!!

Jag-en frusen skit!

Fattar inte vad jag fryser jämt! Vi eldar ju hela tiden när vi är inne. Men idag har vi varit ute i princip hela dagen.
Sanna och Maritha kom hit och hade med sig sina hästar, så vi kunde rida tillsammans. Vi var ute en bra sväng! Hästarna blev väldigt pigga av att ses. Kul med nya polare!
När vi kom hit igen bjöd vi dem på älggryta till lunch, det smakade gott i kylan!

När de åkt hem red Karin och jag en sväng till. Jag red Katur och hade Tindra som handhäst, Karin red Freyja. Hundarna var också med. Vi skrittade mest så då frös jag ännu mer!

Efter fika åkte vi bort till Evas stall och grejade. Vilma lekte lite med Alice som var i stallet och undrade vart hennes familj höll hus. Lilla Alice, de kommer på lördag! (Alice bor för tillfället hos Evas Mamma som bor i granngården!)

På grund av kylan har vi fått objudna gäster, möss. Nellie har fullt sjå att hålla koll på dem. Rätt som det är flyger hon upp och rusar fram mot väggen. Först var de bara under diskbänken, men igår hade en usling gnagt på hundmatspåsen, som stod i köket.

Svårt att ha fällor i rummen, när man har vovvar!

Fredag, torsdag eller onsdag!?!?

Jag är helt veckovill! Imorse gick jag upp halv sju och fick för mig att det var fredag och att jag skulle jobba. Lite senare sa jag till Karin : imorgon när jag ska jobba. Du är ledig imorgon sa hon, det är onsdag idag. Jag börjar väl bli senil.....

Hästarna blev iallafall glada när jag kom ut före kl 7!! Så åkte Karin och jag bort och tog ut Evas hästar, sen hem och käka frukost. På fm kom Marie och Jonna.  Marie hade lånat en klippmaskin, så vi rakade Freri och Beris lite på halsen, för de svettas så mycket. Marie och jag red ihop och Karin och Jonna, red en annan sväng.

Freri gick jättefint och kändes lätt sa Marie. Freyja skötte sig också bra, stack bara en gång...... Marie undrade lite vart jag skulle när jag försvann i ett snömoln!! Men som tur är så är hon stoppbar, efter en stund...

När vi kom tillbaka frös vi rejält. Det biter i kinderna när det är 7-8 minus och blåser lite. Vi packade in hästarna i täcken och gav dem mat, sen gick vi in och åt själva. Efter det har vi mockat, packat hö och grejat lite innan det var dags för kaffe.

Marie åkte hem och Jonna fick skjuts hem av Karin som skulle på möte istan.

Igår red jag Beris och Karin Nökkvi på em. Vi galloperade en del, det är lite lättare när man är två bara och hästarna går hyfsat lika! När vi kom tillbaka höll Lillskrutten Birkir fortfarande på och lekte med Katur. De höll på i timmar. Och Katur som haft ont i sitt ben....

Vill du komma in lite Katur, ropade jag till gammelmannen, som kom som ett spjut! Han sprang in i stallet, nästan låg ner i kurvan. Han fick stå inne och äta lite och vara ifred en stund. Karin red Freyja på banan. Gick fint!

Sen fick Birkir stå med sin mamma i box hela kvällen, med täcke, för han var genomblöt av svett!

Det gillade han tydligen, för idag smet han under tråden och ville in istallet, när Freyja stod därinne.


Söndag med lite filosofiska funderingar...

Vaknade kl 7 imorse pigg och utvilad. Det var kallt ute, så overallen åkte på!  Karin åkte bort till Evas hästar och släppte ut dem. Sen var hon kvar och mockade i flera timmar! Det är skillnad att ha hästarna inne. Våra går ju ute, med ligghall som vi mockar varje dag, men det tar inte alls lika lång tid.

Solen strålade och värmde till och med! Annette, Karin och Sandra red. Jag mockade, packade hö, pysslade med Katurs ben och gav Freyja sin extramat.

Så tog jag bilen bort till Evas hästar och fodrade lunchen.
In och lagade lax och klyftpotatis och sen en snabbdusch innan jag åkte till Marie som hade ljusparty.

Efter lunch kom Amanda hit och hjälpte Karin med Freyja och Tindra. Jag sprang ut och tog några kort innan jag åkte iväg. Amanda red Freyja i volten, när Karin longerade. Sen fick Amanda testa att longera Tindra, från marken.

Vi longerar våra hästar lösa. Dels för vi inte är så bra på att hantera lina, men också för att det är ett naturligt sätt att kommunicera med hästarna.  Man lär dem stanna, gå fram, vända håll och komma till ledaren. Det är vi som bestämmer farten, hur länge de ska springa och man tittar efter signaler på hästarna, där de visar om de lyssnar på oss.  Gör man så här regelbundet så blir de lyhörda för oss människor.

En av våra hästar hade ju väldigt dåligt rykte när han kom hit. Vi skulle absolut inte köpa honom, utan bara träna honom ett tag. Jag har svårt att höra att man ska avliva en häst som är "dum". Dum mot människor och dum mot andra hästar.
Vad är dum!!!???

Vi köpte hononom några månader senare, han går i flocken bland 8 hästar, varav 2 är föl som han leker med. Men djur kan ha ont och må psykiskt dåligt också. Behandlar man dem på ett felaktigt sätt och inte bryr sig om att fundera lite vidare så blir det så här. Hästar, hundar och andra djur är individer, som vi. Alla kan inte behandlas lika. Bråkar en häst, så måste man undersöka så den inte har ont. Vissa hästar står ut med smärta, andra blir galna, som vi.........

Hästar är flockdjur. En del klarar av att stå själva, medans andra blir knäckta. Det är olika.

När det gäller hantering av hästar så finns det många åsikter om hur det ska vara. Men i vissa fall handlar det så mycket om pengar, så man glömmer att det är levande individer som har känslor......

Karin, Sandra och Annette i solskenet!


Amanda på Freyja i longervolten.Sol och många minusgrader

Igår var jag hos optikern på fm. Det var som förut, så glasögonen får hänga med ett tag till!
När jag kom hem blev det kaffe, sen gick Karin och jag ut och grejade i stallet. Det var så himla kallt! Jag frös fast jag rörde mig hela tiden.
När vi ätit lunch skulle vi rida. Amanda kom och red Freri. Eftersom jag frös på fm, klädde jag  på mig hur mycket som helst! Då kom solen fram och det slutade blåsa, då blev det varmt med underställ. stickad tröja och tjock overall!!

När vi ridit och gjort färdigt i stallet tog vi en kopp kaffe. Sen drog vi till Mjölby och simmade. Fredagar är det väldigt tomt i bassängen framåt kvällen...

När vi kom hem hade Tomas gjort mat, sen somnade jag bums i soffan!!!

Idag kom Annette och Sandra och red ut med Karin och mig. Katur var lite halt i torsdags och hans galla var väldigt hård på bakbenet. Han leker lite väl mycket med fölen, den gamle mannen! Så vi har smörjt och lindat honom i några dagar, hoppas han blir bra snart. Jag tog iallafall Freyja på ridturen. Jag sa till de andra att om det inte går rider jag hem.
Hon är ju så pigg (bara förnamnet!!) sen har hon inga skor och inte så mycket kondis heller!

Men det gick jättebra. Hon var kontrollerbar i alla gångarter. Jag gick av på ett ställe där det var isigt, annars hängde jag med hela rundan.

När vi åt lunch kom Marie och Fredrik med barn, så vi bjöd in dem också. Kul att ses!

Efter det tog Karin och jag en tur till. Jag red Tindra! Vilken go häst! Hon är sutten på kanske 5 ggr och det var i somras. Nu sadlade jag och red i grimma i alla gångarter!! Visserligen på hennes vilkor, men hon var supermjuk och inte svår att stanna. Det blev en sväng på ca 20 min. Sen var hon trött!

Efter att allt var klart i vårt stall, åkte vi till Evas stall! De är i sälen, så vi är hästskötare hela veckan. Och katt, kanin, samt hamster skötare! Det tog ca 1 timme att mocka, fylla på mat , vatten och släppa in de hungriga djuren.

Nu har vi ätit och tittat på melodifestivalen. Hade ingen favorit, alla var lite halvbra!

Tindra, lilla ängeln!


sent på kvällen....

Klockan är över 23 men jag skulle ju skriva några rader om Utbildningen i Stockholm.

Jag åkte alltså tåg upp i måndags morse. Vi träffades i gallerian och tränade på våra service och signalbeteenden.
Det var mycket folk som tittade på och många kom fram och ville prata. Nellie skötte sig utmärkt! Hon plockade upp sina 5 olika material och lade dem i korgen, perfekt! Sen tränade vi lite vad vi ville.

Sen åt vi lunch där innan vi tog bussen till lokalen. På em fick vi varsitt träningsekipage som vi skulle träffa även dagen efter. Jag fick en man med en foxterrier som hette Saga. Saga lärde sig städa, tända en lampa och ta av husse en strumpa! Hon var väldigt duktig!

På kvällen tittade jag på en agilitykurs som Eleonore höll i. Sen pratade min kurskamrat Carin och jag tills vi nästan somnade i varsin soffa.

Dagen efter var det träning av både egen hund och vårt träningsekipage igen. Vi hade även diskussioner och såg lite film. Några visade upp färdiga beteenden och fick dem godkända. Nellie och jag har nu klarat av våra servicebeteenden.

När det var slut för dagen, gick jag till centralstationen. Det tog väl ca en timme. Men jag hade inte bråttom, för tåget gick 18.40. På station delade Nellie och jag på en hamburgare och hon fick träna lite med sina grejer även i denna miljö.

Karin hämtade oss i Linköping vid tåget, vi kom väl hem vid 22-tiden. Nellie var så trött... sov nästan hela dagen efter.
Det är bra, för efter en sådan ansträngning är det bra att vila 48 timmar.

Igår jobbade jag ju hela dagen och idag har vi ridit och grejat som vanligt. Det har varit kallt men faktiskt lite soligt! Det märks att det blir ljusare och ljusare nu. 

Kristina och Sol-Britt i gallerian!


Lektion på Hundens hus.


 

Kort rapport

Klockan är jättemycket och jag ska upp och jobba imorgon.
Men jag måste bara visa några bilder, så skriver jag mer om kursen på torsdag när jag kommer hem från jobbet!

Jag åkte ju till Stockholm igårmorse och kom hem nu.
På tåget dit var det fullt med hundar. En snarkande bulldog!!
Och så visar jag en bild på Nellie i tåget. Hon har ju så svårt att koppla av i bilen, men i tåget gick det bra!

Längre rapport kommer!
2 ridturer och 2 roliga hundhistorier!

Jag hann precis hem från jobbet på fm, tills Annette och Sandra kom och vi skulle rida. Det har snöat rejält inatt, så jag tog sats för att komma in över snövallen!
Vi red neråt Rocklunda. Hästarna var jättepigga och vi hade stundtals inte så mycket kontroll!! Nellie kämpade på i den djupa snön. Hoppas att hon inte får träningverk tills imorgon, när vi ska till storstan!

In och åt lunch medans hästarna stod med täcken och fick lite hö.
Sen kom nästa gäng! Sofie hade med sig häst, medans Lisa och Jennie lånade här. Vi var alltså 4 tjejer nu med! Det gick jättebra. Jennie hade aldrig ridit islandshäst, men hon var duktig. Katur var pigg och stark men Lisa fixade det!

Nu har jag packat och förberett grejer till imorgon och pratat lite i telefonen. Camilla med underbara Musse ringde och rapporterade följande:
Hon har haft till uppgift att lära Musse stänga en dörr, genom att sätta ett snöre runt handtaget som han kan dra i, samtidigt som han backar. Förra gången vi träffades sa jag att hon skulle börja stå på olika ställen, så han inte fastnar i att man ska stå på ett visst ställe. En dag stod hon vid diskbänken och sa signalen: Stäng dörren!  Hunden funderade bara några sekunder, slet sen tag i en handduk som satt i en skåpslucka som då öppnade sig!!
Camilla blev lite undersam, eftersom jag tjatat om att inte säga när det blir fel. Medans hon tänkte, tyckte väl Musse att hon var lite trög, så han tog huvudet och smockade igen skåpsluckan igen!
Så kan det gå när man börjar träna klicker! Hundarna tar egna initiativ och försöker verkligen göra rätt!

Så skulle jag träna med Nellie lite innan jag packade ner sakerna som jag ska ha imorgon. Vilma var så sugen på att vara med, så hon fick prova lite efter Nellie. Uppgiften var att lägga 5 saker i en korg. Korgen var ny, ganska platt, så jag ska få  ner den i ryggsäcken. Första gången la Vilma i varenda sak direkt. "Hon kan ju", sa Tomas, som tittade på. Då flyttade jag lite på korgen och bad henne hämta sakerna igen. Först hämtade hon en sak, lade den bredvid och klev i korgen och satte sig ner och tittade på mig "Är det så här du menar?" Vi skrattade som sjutton förstås!

Vilma ska bära in ved!!

Vaknade förkyld, men bättre nu!

Jobbade inatt. Vi har ju sovande jour. När jag vaknade var huvudet tungt och näsan täppt! Fy sjutton vad trist.
Marie hämtade mig och skjutsade hem mig, för jag hade ingen bil. Gulliga Moa var med och charmade Karin och mig, medans Marie åkte och letade efter sin mobil som hon tappat!
Hon hittade den inte. Jag åkte dit med Nellie och försökte leta, men det gick inte. Antingen låg den inte där eller också var det för svårt. Mycket fotsteg var det där.

Vid lunch kom Annette och Sandra och red ut med oss i snön. Det vräkte ned! Nellie var också med och sprang sig trött!

Efter maten  kom Lotta med sina två hundar som vi kollade på lite. Gav lite träningstips till dem.

Sen gick vi ut och släppte ut hästar som stått inne, packade hö och gick en sväng med hundarna.

Efter det åkte Karin och jag och simmade. Skönt! Idag fick jag inte ont i nacken!

På hemvägen handlade vi och köpte pizza. Jag körde ut framför en bil (som kom för fort) blev förföljd till pizzerian och väl där blev jag utskälld av en kepsprydd pojke med flickvän och minihund!!
Men vad skönt, jag skrattade bara när vi åkte därifrån, jag orkar inte lägga energi och reta mig.........

Skor på hästarna

Idag fick äntligen hästarna skor, så vi kan rida ordentligt.
Det har ju varit stenhårt i backen ett tag.

Anders var här hela fm och skodde. Vi har ju några hästar.....

När vi ätit lunch, en jättegod skaldjurslasange, gick vi en promenad med hundarna. Sen har vi tagit in ved, mockat och gjort allt det vanliga.

Vi som går ass.hundsutbildningen har fått ett eget forum, så nu kan vi prata med varandra om våra problem! Toppenbra!

Nu ska jag laga mat igen!

Ljusare och ljusare

Idag var det ännu ljusare på moronen. Så skönt!  Karin och jag tog en promenad med hundarna efter frukosten.
När vi kom hem drack vi kaffe, la´i lite tvätt och grejade.

Sen kom Sandra och red ut med Karin. Jag och Nellie åkte till stan för att träna lite apportering. Vi var inne på djuraffären och på torget. Nellie var jätteduktig.

Efter lunchen gick vi ut och skötte om hästarna. Ögonsalva på Disa, extramat till Freyja och Katur. När vi mockade i hagen lekte Freri med Birkir. Idag var Freri tuffare. Han brottade ner lilleman och höll fast honom! Det såg för kul ut. Karin och jag hejade på !!!

Efter mellanmål åkte Karin och jag och simmade i Mjölby igen. Skönt! Vi simmade väl drygt en halvtimme och bubblade lite. Sen handlade vi på hemvägen. Hemma hade Tomas börjat med att koka korv, så det var bara att sätta sig.

Försökte träna lite med Nellie på mitt signalbeteende, med en korv som blev över. Men det var nog för gott, hon blev så laddad och bara gjorde fel...... och vi skrattade (helt fel av oss!).

Jobb och träning

Idag var det jobbardag! Åkte kl 7.30, men då var det ljust, så jag fodrade hästarna som stod och undrade om de skulle bli utan mat! Karin är ju hemma för tillfället, så det var ju meningen att hon skulle komma strax. Men det är så svårt att åka när de står där och gnäggar förväntansfullt!

Slutade 17 på jobbet, men gick något innan så jag hann tanka, lämna böcker på biblioteket och handla lite snabbt! Åkte sen och hämtade Tomas som skulle till Mjölby på sin jägarexamenkurs! Jag skulle träna så vi åkte tillsammans dit, sen mötte Karin upp där, för hon hade varit på möte i Linköping.

Jag simmade först en halvtimme, bubblade lite och åt lite matsäck innan träningen. Vi har ju börjat på bodybalance och denna gång gick det mycket bättre. Man lär sig väl.....

Både Karin och jag har köpt kort, så nu kan vi träna och simma varje dag om vi vill.

Härlig söndag

Vaknade av dagsljuset. Härligt!
Hästarna blev glada när jag kom ut. Iallafall valackerna som stod och väntade. Stona med föl var i skogen och kom när jag visslade.
Gjorde musli och förberedde maten till lunch innan vi gick ut. Ugnstekt hel röding, fylld med lök och champinjoner, mums!
Karin och jag red en sväng på Freyja och Berserkur. Det gick riktigt bra. Freyja var hyfsat lugn. Karin red henne fint.
Hundarna var också med. Freyja är hundvan så hon bryr sig inte att de går väldigt nära ibland.

Efter lunch kom Sandra och vi red igen! Lite längre tur nu, men tyvärr lite hårt och halkigt. Skönt att få på skor i veckan.

Birkir är asjobbig på Freri. Han hänger som en igel och tuggar på honom. De andra grabbarna är mycket tuffare mot honom, så därför hänger han mest på Freri, som är för snäll!

Disas öga var jättefint idag. Skönt.

Nu ska jag koka ärtsoppa!


Karin på Freyja och jag på Berserkur


Birkir hänger och biter på Freri!!

RSS 2.0