Torsdag med regn.....

Slutade jobba i morse. Handlade och var på vårdcentralen på fm.

När jag kom hem kom hovslagaren, lagom till kaffet. Hade faktiskt glömt att han skulle komma. Men han skulle bara ta 2 hästar och komma nästa lördag och ta resten. Så vi hann och prata lite och fika innan hann arbetade.

Sen kom Fredrik, Marie och busungarna. Vi käkade lunch. Jag bytte på marsvin, tvättade några maskiner och tog hand om allt som behövdes!

Sen var det fikadags! Regnet öste ner. Det var som himlen öppnade sig och det åskade också. Fick kuta ut och riva in tvätten!

Åkte till stan och apoteket efter det. Hamnade också på loppis och köpte 2 hästtavlor. Fina, med jaktmotiv från England.

Datajobb när jag kom hem. Fick dra ur datorn när det åskade.

Karin fixade kvällsmat. Tomas har hållt på med en av bilarna hela dagen. Gamla skitbilar! Tänk om man hade råd att köpa nya hela tiden istället.

Nu är Karin ute och rider igen. Tror att hon har ridit alla idag!
Jag ska skriva träningdagbok om Nellies signalbeteende som jag ska lämna in snart. Det går bra! Har köpt en dörrklocka på Claes Olsson, som vi använder.

Arbetsdag

Började jobba kl 8 imorse. Lite segt, när man lagt sig till med sena vanor på semestern!!

Direkt efter jobbet åkte jag ner till Lindex och kollade en snabbis på rean. Hittade 2 kjolar. Den ena på rea men den andra var dyr.... Men jag hade en rabattkupong!

Sen var Karin och jag på ljusparty hos Gerd i Tjällmo. Köpte jättefina ljus. Läckra färger och goda dofter!

Träffade trevliga människor, alltid trevligt. Bokade även tid med Gerd att hon ska komma till oss och kolla på hästarna nästa vecka. Gerd är "vår" equieterapeut. Typ kiropraktor för häst, fast hon använder inga verktyg. Bara händerna och laser. Hon kommer på torsdag.

Imorgon blir det ett dygnspass på jobbet. så det blir lite uppehåll i bloggandet! 

Godnatt!!

Kantarellycka-igen!

På fm åkte jag till Mjölby och hade lektion med en ljuvlig liten valp o hennes matte! Jättetrevligt.

Handlade både på ÖB och coop  i Skänninge när jag åkte hem.

När jag kom hem var Marie och barnen här.  Karin och Marie tog varsin häst med vagn och körde i ca en timme. När vi ätit red Tomas, Karin och jag ut en sväng. Jag red Tindra efter flera veckors vila för henne. Karin red Freyja och Tomas på Katur. Sen red Karin även Nökkvi, så alla fick gå idag!

Marie och busungarna åkte hem vid 18.30, då gick vi till skogen för att se om det kommit mer svamp.

Vi hann bara ut i skogen så började någon skjuta långt borta,troligen lerduvor. Nellie blev otroligt låg och gick bara med svansen mellan benen. Hon traskade iallafall med, vilket man får vara tacksam för. När vi bodde i stan kastade hon sig i en buske och vägrade gå.....

Vi hittade iallafall en del kantareller, utan hennes hjälp! Men sen när vi varit ute en timme ungefär så slutade skjutandet. Det tog inte många minuter förrän "motorn" var igång!! Hon letade som aldrig förr! Traskade rakt in på flera knöliga ställen, där vi aldrig gått! Satt i stora fält av gula kantareller! Kolla här sa hon med blicken!!! Underbara hund!

Vi var saliga kröp på alla fyra och plockade, medans hon letade vidare.

Det blev ca 12 liter när vi rensat och skurit ner dem i bitar!

RSS 2.0