Sov ända till 8. Vet inte vad som hänt! Jo, man är ju uppe senare och jobbar ute längre på kvällarna.

Hade valpkurs på fm. De ljuvliga små fick gå ett litet spår och sen tränade vi inkallning. Några gillade att vara lösa och passade på att kuta runt lite!  De växer för varje vecka, massor!!

In och lagade lunch efter kursen. Sill och potatis fick det bli.

Sen gick vi ner och skulle sätta staket i grann-Karins hage. Då kom Marie, My och Moa och hjälpte till. Vi bytte lite stolpar och satte upp en avspärrning vid Karins hus, så de inte kommer för nära. En ny grind till vår hage blev det också, så nu är det bara några meter att leda dem när man byter hage.

Vad de sprang när vi släppte över dem! Vi filmade faktiskt! Nu har de en jätteyta, 4 hagar som är en enda stor. Det finns både vindskydd, skog och öppna ytor. Men vi tar hem dem på natten för vindskyddet är lite litet och dessutom är det så mycket gräs på en gång. Vi får se hur vi ska göra senare.

Har rensat ogräs i landen idag och klippt ner lite växter (ren chansning, hoppas de växer upp!!) Läste någonstans att man kan klippa ner perenner mer än man tror. Björnbären blommar, det ser ut att bli mycket iår. Överhuvudtaget är det så fint i naturen nu, det växer och blommar för fullt!

Karin är med Robert och Mi ikväll på grillparty, de skulle bli sena.

Tomas och jag tog med oss hundarna  och skulle hämta tillbaka hästarna. Vi gick på grusvägen ner mot grannen när man såg svansen åka upp på Nellie och Vilma voffade lite. Jag kallade in så de fick gå närmare oss.Vi kom precis fram till den nyslagna vallen när vi fick se vad de känt doften av. Ett rådjur med ett nyfött litet kid. Nellie lade sig ner och Vilma satt på min arm och så tittade vi en lång stund. De var så fina i kvällsolen.Inte speciellt rädda heller. De gick först när vi började vissla på hästarna.

Kommer sova gott inatt med. Mycket frisk luft och kroppsarbete!

Stona med föl, förra sommaren.

Kommentera

Publiceras ej