Mors dag, 31 maj

Jobbade igår och till lunch idag. På vägen hem handlade jag lite, så när jag kom hem drog vi igång grillen. Idag var Victor grillmästare! Fläskarré och potatis, sallad och en kall sås. Sen köpte jag en tårta till kaffet. Princesstårta. Vi blev väldigt mätta!!

Sen höll vi på i trädgården . Rensade, fyllde på jord och satte upp buskstöd. Jag är inte alls särskilt duktig med växter. Men jag försöker läsa och lära!  När vi flyttade hit fanns det en pion i ett land, sen var det bara ogräs. Inga frukträd, men en fin syrén som slog ut idag eller kanske igår. Men nu finns det 5 fruktträd , björnbär, krusbär, vinbär, örtkryddor och några blomland. Men eftersom jag inte är så hemma på blommor så har jag satt en del för tätt och andra för glest! De växer ju inte upp samtidigt. Det där måste jag lära mig!

Victor skulle med tåget kl 17 så Karin och jag skjutsade in honom till Linköping. Passade på att sticka in på Ikea och köpa en arbetsbänk som jag ska ha som planteringsbord. Jag har oljat in det nu ikväll. Det kommer att bli bra!
Karin har målat det nya agilityhindret, balansen!


Vilma på min lilla prästkrageäng.


Syrenen har slagit ut och doftar så gott!Nellie gillar att vara med när jag rensar ogräs, men hon plockar  ur hinken
när jag lägger i! Konstigt när hon kan plocka i så mycket annat i korgar och lådor!
 

Fredag och Victor är hemma!

Jobbade tills imorse. Passade på att åka och tvätta bilen och handla några saker.
Sen var jag riktigt slö ett tag, satt vid datorn, pratade i telefon, åt och drack kaffe. Men jag tvättade iallafall lite under tiden!

Tog mig i kragen och gick ut i solen för att rensa lite på gruset, ett evighetsjobb! Då kom Karin och Victor så det blev kaffe, igen! Sen hjälpte de mej att rensa. Oj vad fort det går när man är flera!

Sen kom Tomas från jobbet, tidigt, för ovanlighetens skull! Vi fortsatte i trädgården, jag klippte halva gräsmattan och Tomas körde med trimmern. Victor och Karin bar fram hammocken från logen. Sen tog Tomas över gräsklipparn för drivremmen bara flög av, så jag gav upp!

Karin och jag red Freyja och Tindra istället. Det gick bra. Jag fick lite tölt på Tindra till och med. Freyja skötte sig skapligt, rusar iväg ibland, helst i vänster varv.

När vi var klara med hästarna var det dags att tända grillen. Det var en skön kväll, tills solen gick ner. Då frös vi och gick in. Vi kanske ska spela lite kort. Det gör vi alltid när Victor är hemma. Plump!


Sol, regn och blåst

Är det fler än jag som pratar med datorn!!??
Det funkade inte nyss när jag skulle ut på nätet, så jag sa" men snälla kan du fungera nu då?" och rätt som det var kom det tillbaka!!!!

Här har vi haft en omväxlande väderlek idag. Solen sken in imorse när jag vaknade, sen kom regnet. Så vår ridlektion blev inställd eftersom det blir för halt att rida på gräset. Sen blev det fint igen.Jag åkte och handlade och gick sen en promenad med hundarna. Vad fint det är ute nu, vilka ljuvliga färger. Jag älskar de böljande rapsfälten, den underbara gula färgen. När jag åker till stan så åker jag den vägen där jag åker mellan 2 rapsfält och bara njuter......sakta kör jag.

Har rensat lite ogräs mellan skurarna och stöttat upp lite växter. En del har redan blåst sönder, tyvärr. Måste köpa flera stöd.

Jag ska jobba idag och tar nog och åker lite innan så jag kan uträtta lite ärenden. Ska lämna oriflame som jag börjat att sälja. Jag har ju inget annat för mig, kan behöva en hobby.....
RSS 2.0