Den 1 maj är det nästan obligatoriskt att åka till Gerstorp som har till salu visning av hästar och tölt-tävling varje år.
Vi kollade  ett par timmar på hästarna som var till salu, men vi konstaterade att vi har minst lika fina hästar hemma, om inte finare....
En del av dem som kostade mellan 65 och 70 000, gick ganska passaktigt i tölten. Såg ut som vilka turhästar som helst.
Men det fanns några som glimtade till, de var unghästar som var ridna ganska kort tid.

Kul iallafall att hälsa på lite bekanta i Islandshästvärlden! Dessutom är det miljöträning för hundarna.

Efter god lunch, lax-lasange, kom Amanda. Karin och jag red ut med henne. Amanda red Nettla, som var lite busig ett par gånger när vi mötte andra hästar! Beris töltade på bra! Han känns mjuk och fin i alla gångarter. Häromdagen gick han så dåligt, men det måste ha varit sadeln som trycker.

När vi kom tillbaka hade glassbilen varit här, så vi drack kaffe och åt glass medans Katur och Freyja fick gå och beta i trädgården. Gissa om de gillade det?
Efter fikat red Amanda och jag varsin häst till! Vi la upp lite bommar inne på ridbanan som vi travade över. Freyja gick bättre än igår, men det gick lite fort ibland!! Men Malin har tränat henne att stanna på utandning (!!!!) och det funkar!
Även när hon kastade sig iväg i världens fart så var det bara att släppa tygeln och andas ut ljudligt, som Malin sa!
Hon stannar faktiskt!

När  vi ridit färdigt och Amanda hade åkt hem tog Karin och jag fram olja till agilityhindren. Vi hann olja allt medans grillen blev varm. Men när vi ätit korven blev det så kallt, klockan var 21. Så vi grillade varsin banan med choklad i och tog med oss in till kaffet.

Nu ska jag förbereda valpkursen imorgon och sen är det jobb efter det, 24 timmars pass.

Kommentera

Publiceras ej