Idag hämtade jag hem Tindra på fm. Hon har varit på inridning en månad hos Malin. Jätteduktig har hon blivit! Men nu måste hon få vila och smälta allt hon lärt sig. Så känslig är hon! Men på ett bra sätt!

Jag var själv och hämtade henne, men det gick bra, hon gick av så snällt här hemma. Eftersom hon inte ätit något gräs hos Malin fick jag möblera om lite i hagarna! Nettla fick beta, Tindra fick gå i vinterhagen och sen tänkte jag rida Freyja innan hon fick beta.
Men hon var helknasig! Upprörd över vad de andra gjorde. Skulle bara kolla på allt annat. Larvade sig för transporten, hoppade förbi varje gång! Jag fick koncentrera mig på att skritta hela passet, där jag ville. Jag var helt slut efteråt!! Det är ingen idé att bli arg, för hon kämpar emot, tar bettet och bara sticker om det inte passar!

Men oj vad glad hon blev när jag släppte ihop dem sen! Freyja fick tillbaka sin stöttepelare Tindra! De var som 2 magneter på varann, putsade på varandra så gulligt. Sen var de tvungna att mobba Nettla lite, jaga bort henne en bit. Som 2 tonårsbrudar! Stick, nu är det vi 2 som är kompisar!

Sen red jag Beris, som var tvärtemot Freyja! Det gick knappt framåt, han hade betat i flera timmar och var väl proppmätt. Men jag drev på så han fick jobba iallafall så jag var lika svett som hästen. Hundarna var med och Nellie gick en bra bit bakom, hon gillar inte när man rider Beris för man är "på honom" och tjoar och smackar, Det är läskigt! Vi mötte Emma och en kompis till henne på varsin häst, då blev det lite fart på min en stund!
När vi kom tillbaka tog jag en liten sväng på Katur också, han behöver hållas igång regelbundet, gamle mannen! Så det blev en runda till för hundarna. Det var bra, för sen hade jag spårkurs och de fick vara inne.

Hann äta lite innan kursen, hade gjort rabarberkräm, gott!
Sen kom 7 duktiga spårhundar! Idag fick de göra en vinkel, vilket de flesta fixade galant och några fick jobba lite mer!
Det är ju mycket störning med fler hundar bredvid och andra djurlukter i skogen. Jag tycker att de är superduktiga!!

Fodrade och fyllde på vatten och plockade maskrosblad till marsvinen, när Vilma började skälla. Det var igelkottarna som var på kvällspromenad! Det tråkiga är bara att de bajsar överallt, på gräset och i gruset. Ser ut som Vilma har bajsat  både här och där!

Tindra förra sommaren, innan hon fölade! Nu är hon smal o fin som en tävlingshäst!!

!

Kommentera

Publiceras ej