Idag har jag avslutat ett långt arbetspass! Jobbade hela tisdagen och var sen på föreläsning på kvällen.
Onsdag började 8 och slutade kl 13 idag!

Jag åkte hem på fm och hämtade hundarna och fodrade hästarna. Det regnade så det var inte mycket att gå promenad  för min brukare. Jag åkte hem med honom och tog sedan en promenad vid kanalen med hundarna. Parkerade vid
3-öresbron och gick upp till stan och ner igen, på andra sidan. Det var inte mycket folk ute, vi mötte bara 2 hundar. Jag kunde ha dem lösa och hann träna en hel del. Jag gillar att göra promenaderna aktiva, inte bara gå i andra änden av kopplet.

Hundarna fick klättra på stege, träna inkallning, stanna på avstånd, ligg på avstånd och sen "tappade" jag kopplet flera gånger så de fick hämta det. När man har två hundar kan man träna inkallning genom att ge den hunden belöning som är snabbast fram, då blir de snabba!

När vi gått färdigt åkte jag och handlade mat på ica och hundmat på Tropic. Höll på att hungra ihjäl innan vi var hemma!
Jag skulle aldrig kunna vara med i Robinsson!

Ingen mat när jag kom hem heller för då var det dags att flytta hästarna till trädgården!!
Vi har gjort små hagar så de kan beta av gräset och vänja in sig på gräs. Förhoppningsvis kan vi sätta staket på vallen i helgen, för det är ett pyssel! Dessutom är de hysteriska när de ska dit för det är ju så gott med gräs! Lite svårt att leda dem!

Hann bara värma en färdig paj i micron, när Birkir rymde! Det blåste så de var väldigt uppspelta och så fick han syn på grannens hästar! Kröp ut helt enkelt! Vi sänkte tråden lite och då höll han sig innanför.

In och åt och skrev ut papper till min kurs. Det duggade lite först men sen blev det skapligt faktiskt. Alla hundar var lite uppspelta idag. Men jag tycker att det gick jättebra ändå! Vi tränade inkallning med störning, möten, sitt, ligg och stanna kvar. Ibland var de så fokuserade och duktiga men så blev det lite skällande igen. Men så är det ju! Det går ju inte att koncentrera sig så himla länge!

Hade stans huvudvärk av blåsten, det bara bultade i skallen. Skulle haft en kepa på huvudet!
När jag kom in lagade jag mat , städade och strök lite kläder. Rätt som det är säger Tomas att Nellie kissat på sig! Hjälp vad är det nu då?
Vi tog ut henne i duschen och jag började fundera på när de var ute sist...... det var många timmar sen. Dessutom hade de fått ben av Marie och då dricker de jättemycket!  Antagligen somnade hon och kissade i sömnen. Stackarn!

Har gillrat råttfälla igen. 2 möss har visat sig INNE idag. Det är ju vår, det finns väl mat ute??!!

Vår trädgård just nu!!

1 kommentarer

Monika och Lucy

08 May 2009 20:53

Hej..

å vad mycket du hinnar med..skönt då att kunna få ligga på sofflocket och ta det lugnt..men Agneta du ska inte prata i mobilen då !!!!!!

Fina kort på dina små och stora kurshundar..=)

Vi syns väl i morgon då..hoppas vädret håller sig då..Kram/ Monika o Lucy.

Kommentera

Publiceras ej