Morgonen började med sol. Härligt tänkte jag som skulle ha valpkurs.
Det blåste, så något spår kunde vi inte gå. Jag fick tänka om medans jag bakade världens lättaste kaka. Se recept nedan!!

Kursen gick så bra! Min familj sa att det var väldigt lugna och fina hundar i den här kursen! Duktiga med, vill jag tillägga!
Idag hade vi en liten tävling, där de gick utan koppel på en liten bana med lydnadsmoment och några hinder och en tunnel. Valpkurs alltså!!

När vi ätit lunch satte vi upp staket till sommarhagar. Gissa om hästarna väntade! De vankade av och an och kollade om det var klart snart! Sen fick de gå ut där och beta i dryga timmen. Vilka bocksprång det blev! De var som vildhästar.

Sen tog jag tag i projektet som inte blev så bra igår, Freyjas skentur med mig! Jag valde att rida i rundcorallen för att se om hon kunde trava lite avslappnat. Där är ju formen rund redan så man kan koncentrera sig på annat. Det var lite spänt i början (jag alltså) men hon skötte sig utmärkt, så jag red ett kort pass på 30 min.

Hela dagen har det blåst och kommit regnskurar, däremellan sol! När hästarna betat färdigt skulle jag gå en promenad med hundarna, då vräkte det ner regn. Jag tog på regnställ och fleecetröja för det var kallt. Efter några minuter var det sol igen!
Tyvärr höll någon på att skjuta någonstans, så Nellie gick hela promenaden på en timme med svansen under magen och nosade inte en enda gång. Hon ville bara hem. Jag var tyst i en hel timme (!!!) för om man säger något till en rädd hund så förstärker man sinnestämmningen så de blir ännu ängsligare. Det hjälper ju inte att säga att det inte är farligt!!
Hon har ändå blivit mycket bättre. Innan vi flyttade hit, kastade hon sig på marken i chock när det small. Det gick inte att rubba henne. Hon lade sig på rygg, ögonen stod still i huvudet och hon var helt stel. Man fick bära hem henne.....

Här kommer recept på sommarens enklaste kaka!!

Rör-ihop-kaka

2 ägg
2 dl socker
100 gr smör
2 dl mjöl

Rör ihop ägg och socker, rör ner smält smör och mjöl.
Häll i smord form.
Ta några dl bär och strö över.
Hallon, blåbär, vinbär, hackade nektariner, äpplen, bananer eller vad du vill!
Man kan sikta florsocker över när man serverar, om man vill. Tjusigt!

200 grader i 20-30 min.  

(Jag gör ofta 1,5 sats, sänkt värmen ngt och öka tiden lite!)




Vilket moment var det vi skulle göra vid den här konen? Jaså sitt!!


Här var det ligg!

Kommentera

Publiceras ej