Jobbade hela dagen igår till klockan 10 idag. Åkte och hämtade mamma, som skulle hjälpa mig att putsa fönster.

Vi körde igång direkt när vi kom hit. Karin hjälpte också till. Vi tvättade fönster, bytte gardiner och satte upp ljusstakar. Det blev jättefint! Vad skönt det är när man är flera. Vad fort det går!

Klockan 14 kom pappa för att äta middag. Vi hade lagat köttfärslimpa med kantarellsås och innan dess åt vi en liten förrätt.  Viltpaté på vörtbröd. Gott det med!

Efter maten gick Karin ut till Jonna som skulle rida. Mamma och jag gjorde klart det sista inne. Då ringde Karin utifrån stallet och sa att det var något fel på Beris. Han är inte som han ska, sa hon.  Helt stirrig och lös i magen. Tomas gick ut och sen tog de tempen och promenerade med honom. Han bara for omkring! Jag tänkte veterinär och såg tusenlapparna flyga iväg......

Rätt som det var såg de att alla hästar var stirriga, mer eller mindre och stod och stirrade mot skogen. Då förstod någon att det antagligen kommit in något djur i hagen. Kanske en älg. Beris har ju älgskräck. Jag mötte en älg en gång och han reste sig rätt upp på bakbenen. Han är ju kolugn annars! Så vi kunde pusta ut denna gång....Ingen veterinär behövdes!

Sanna ringde till Karin och undrade om Karin ville komma och rida lektion hos dem för Emma. Det ville hon förstås. Mamma och pappa ville åka hem innan det blev mörkt, så då blev det lagom att vi åkta samtidigt.

Karin, Jonna och jag åkte iväg med Freyja som ganska lätt gick på transporten idag! Men imorgon kommer hon ha träningsvärk! Hon fick jobba mycket med ryggen, som nog kommer kännas imorgon. Men det var kul att se vilka framsteg de gjorde. Det blev helt annan form på hästen...

När vi kom hem kollade vi på Stockholm Horse Show på tv och gjorde tacos. Nu är vi trötta och mätta!

Kommentera

Publiceras ej