Kom hem ikväll efter 2 givande dagar på Hundens hus. Specialsök heter kursen. Kickan är en suveränt rolig lärare!! Igår jobbade vi mest med belöningsteknik. Hur man höjer värdet på olika belöningar och vikten av belöningen. Om du tar en trisslott vill du vinna 25 kronor eller 10 000?? Och varför köper vi överhuvudtaget lotter!?

Om du vet att chansen att få en större vinst finns, så jobbar du ju hårdare, eller hur? Om man har olika belöningar och vet att några har ett högt värde så behövs det otroligt få repetioner. Fick verkligen bevis på det igår med våra övningar!

Vi hade en 12 veckors valp med på utbildningen och den kom längst av alla!! Hoppas kunna dela med mig av videoklippet vi filmade, lite senare.

Idag har vi tränat på att söka av noggrant och med störningar. Spännande! Har aldrig tänkt på att lägga in störning så tidigt. Vi använde både glasburkar, som jag brukar ha  på kantarellsöket och sen terrakottakrukor som stod upp och ner. Först bara med den doft vi valde, men ganska snart fick vi lägga till fler "störande" dofter, som tex mat. En del slickade på "matkrukorna" men bland annat valpen fattade direkt att det inte lönade sig.

Sen fick vi börja med frysmarkering. Hunden skulle frysa med nosen vid rätt burk fast man störde med godis framför nosen, gissa vem som klarade detta idag? Valpen så klart!! Vi andra ska träna hemma på det.

Nellie med luktbanan


Eleonor med valpen 12 veckor!!




Kommentera

Publiceras ej