Söndag,sista februari

Började tidigt med att förbereda mat.  Jag gjorde panna cotta till efterrätt som skulle stå i kylen några timmar.Fredrik och barnen skulle komma hit. Fredrik hjälpte Tomas att ta ner snön på taket över vindskyddet och på garaget.

De kom tidigt så vi tog en kopp kaffe först innan grabbarna gick ut och började jobba. Karin sysselsatte kusinerna och jag lagade mat. Gjorde köttgryta och potatis. Till förrätt åt vi rökt lamm och rådjurskött i tunna skivor med fetaostcreme.

När vi ätit så gick vi också ut. Karin, jag och barnen mockade och grejade i stallet.  Moa lekte själv, vilken fantasi hon har! Hon byggde en box och lekte att hon var häst. My hjälpte till att jobba!

Tomas och Fredrik slet med snön.Tungt som attan!

Vi gick en liten sväng med hundarna innan vi gick in och drack kaffe. Sen ar de kvar till kvällen.

Nu har Tomas målat i hallen. Det blir så fint. Allt är vitt, förut var det mörkgrönt...
Fredag, mildväder och tungt jobb

Idag är det milt ute. Det var på nollan när jag gick ut och fodrade. Man bara sjönk ner i den sorbéliknande snön.

Skulle egentligen ha åkt till Mjölby och haft en lektion, men väglaget var inte det bästa, så jag ringde återbud.

På förmiddagen skottade jag vid brevlådorna och tog bort vallen som plogbilen gjorde igårkväll. Sen blev det städning,med OS på tv:n, som jag höll ett öga på. Dammade till och med (det är inte ofta!) 

När jag åt lunch så brakade det snö från taket och lade sig framför ytterdörren. Den var fruktansvärd tung! jag fick en chock när jag satte i skyffeln och det tog stopp! 3 gånger kom det dånandes ner! Fyyyy!

Röjde upp en liten gång iallafall, så man kan gå. Sen var jag ner till grannen och matade hennes katter. Där var snön också på väg ner från taket på stallet.Får se om vi kommer in där  imorgon!

Jag började mocka och röja i stallet och efter en stund kom Karin. Vi var ute i 2 timmar och grejade sen var vi trötta! Vi gick in och gjorde fruktsallad som vi åt med keso. Mums!

Snart kommer Tomas hem. Då får vi se om han kan ta traktorn och ploga bort lite snö. Det går inte att flytta allt för hand...


Hemma igen

Nu är Nellie och jag hemma efter 2 dagar på Hundens Hus, där vi tränat specialsök.

Vi har tränat vidare idag på sökarbete med den nya doften. Fick gömma små tussar med jordnötsolja i lokalen som de fick leta efter. Kul, men hundarna blir ju helt slut!

För min del har jag en massa nya ideer om bra aktiviteter för hundar som behöver bli trötta i huvudet!

Så här trött blev min hund:Min lilla duktiga Nellie!

Jag är också trött, så det blir mer en annan dag!

På kurs!

Jag är i Stockholm. Nellie och jag är på kurs. Jag var tveksam om jag skulle åka eftersom vädret har varit som det har varit. Men när jag kollat på nätet så var det mest södra sverige som var drabbat.Inga varningar här uppåt. Kollade tom kl 5 imorse innan jag åkte.

Men i Norrköping var det avstängt pga en olycka så jag fick åka småvägar, över Kolmården. Sen bestämde jag mig för att inte stressa, så jag stannade och fikade och körde lugnt. Så klockan var nästan 11.30 innan jag kom hit.

Det är bara 4 stycken här med mig, så det är inte trångt!

Idag började vi med ny doft. Jordnötsolja. Det tog 4-5 klick så hade Nellie fattat att det var ny doft. Efter 10 klick fick jag lägga till störningsddoft, olivolja. Gick kanonbra! Det tog sen bara ett par klick till så satte hon sig självmant som markering! Så jag tar samma markering som jag haft förut. Man kan ju byta om man vill.

När dagens övningar var slut så gick vi ut på promenad. Solen sken, det var så skönt, fast kallt!

Nellie hittade en ny kille! Sist vi var här lekte hon ju med en bordercolliekille. Nu träffade vi en blandras med bordercollie i. Han var 8 år, hette Musse och var jättesnäll och lekte så fint med Nellie som fick propellersvans!!

Vi gick ute på isen där folk trampat upp stigar. Jag gömde Nellies koppel som hon fick leta efter, bakom snöhögar. Så kom då Musse och Nellie blev jätteglad! Och jag med förstås. De lekte en stund innan vi gick tillbaka för att äta lite. Snart börjar kvällskurserna här, så jag ska slänga i mig min mat och sen packa ihop datorn. Kanske jag kan titta på lite ikväll.

 

kamp mot snön!

Hela veckan har det snöat lite och ställt till det hemma. Det finns liksom ingen plats att lägga skiten längre!!

Ridning har det inte blivit så mycket heller. Går bara att rida på vägarna som är plogade.

I torsdags var jag hos Maritha på em och fikade. Hennes fina häst har slitit av en sena i bakbenet! Måste stå inne tills det inte är halt längre! Herregud vilket elände. Vi har också haft skador på hästar, men de är så otroligt olycksdrabbade. Stackars dom!!

Jag har iallafall tränat med Nellie några gånger. Ska ju åka till Stockholm i veckan igen, om det går.....
Hon är så duktig! Så roligt när hon börjar förstå, det syns så tydligt på henne!!

Jag jobbar hela helgen, från fredag morgon till måndag morgon. Jättelångt, men bra eftersom jag måste ta ledigt i veckan när jag åker.

Tomas trälar med snön som en galning hemma. Inte nog med att det snöar! Det blåser ju så mycket, så snön når upp på fönstren och stigarna som vi skottar blåser igen direkt och syns inte.....

Jag hoppasatt det lugnar ner sig snart så han hinner ifatt lite!

Nellie och Vilma äter tuggben!Fetisdagen!

Ja jag åt en idag. En semla alltså. En liten, vi gjorde egna till mötet ikväll. Var på styrelsemöte för Blå Stjärnan.

Annars har jag hunnit träna efter jobbet  och ridit på Katur en sväng ihop med Karin. Ner mot Rocklunda.

Det har snöat hela dagen,fast det slutade framåt kvällen.

Ska till Åtvidaberg imorgon och träffa 2 hundar som ska omplaceras för Hittehund.se. De är inte ute på hemsidan ännu, men snart! Kolla gärna in där ibland!

Mycket snö tycker Tindra!!


Söndag, alla hjärtans dag!

Idag sov vi till 8. Men hästarna fick mat efter 23 igår, så jag kände inte så stor panik!

På fm var Annette här och red med Karin. Jag var inne och bakade och lagade mat.

När vi ätit kom solen fram, så vi skyndade oss ut. Mockade i hagen och vindskyddet, ströade med halm och packade hö. Gosade lite med hästarna också. De är så intresserade när vi håller på med något. Ska gärna stå så nära som möjligt! Idag har de legat i solen och njutit, alldeles platta!

Det var svårt att gå in när vi skulle fika. Hade lust att ta ut kaffet! Men det kallnar ju så fort ute.
Men snart så är det vår.......Då blir det fika ute!

Tomas har fortsatt med lilla hallen idag. Snart har vi väggar överallt! Men det är ett pyssel när väggar och tak är sneda. Inte en rak yta någonstans!

Jag har tränat lite sök med Nellie, det går så bra! Hade doftljus som störning.  Nästa pass ska jag byta plats, ta ett annat rum. Hon är jätteduktig på att sätta sig och markera, men ibland tar hon kantarellen i munnen. Hon spottar ut den direkt, men jag skulle ju vilja att hon bara duttar med nosen. Ska ta och träna det separat tror jag.

Nu ska jag ut och fodra, sen är det väl dags att äta igen för oss och duscha och förbereda för en ny vecka!

Kladdkaka med grädde och jordgubbe!Birkir och Disa i bustagen!Lite mer om hundträning...

Igår när Karin var ute med hundarna så sa jag att hon skulle ta med sig bajspåsar och plocka upp lite efter hundarna. Det ser så tråkigt ut i snön när det ligger högar och lyser!

När hon kom hem så rapporterade hon följande: Hon plockade upp några högar varpå båda hundarna börjar springa före henne och markera bajshögarna! Detta utan någon som helst belöning!

Jag tror att det är för att de är tränade till att samarbeta. Och där ser man hur lätt det är att träna in nya saker att hitta (!!) när de lärt sig den första.

Så är det med mycket inom hundträning. Har de lärt sig tex att plocka upp saker och lägga i något, så är det lätt att lära dem fler saker som är snarlika.


Duktiga hundar!

Idag på em när Karin åkt till jobbet skulle jag gå ut med hundarna på en promenad. Eftersom det är så mycket snö i skogen så får man hålla sig på vägarna nu. Och eftersom det är så kallt måste de få springa lösa för att hålla värmen i tassarna!

Då slog det mig att träningen av hundarna är inte alls lik den som var när vi bodde istan! Då gick vi mycket på cykelbanor och båda hundarna kunde komma snabbt intill sidan på signal när vi fick möte. Nu är fokus mer på att komma snabbt på signal när vi rider och de springer bredvid. Eller att stanna och ligga/stå  still på avstånd,när vi sitter på hästarna. Jag kom på att vi nog inte tränat fot en enda gång på 3,5 år, iallafall inte med båda två hundarna samtidigt.

Jag fick en mycket glad överaskning när vi såg två personer stå mitt i vägen och prata lite längre fram. När jag visslade till kom båda två och började gå fot! Vilma närmast mitt ben och Nellie bredvid henne!Det var så häftigt!!
De kopplade människorna till att det var fot vi skulle göra. Annars betyder vissling bara att de ska komma. Men nu såg de människor och då blev det en kedja: Människor-vissling-gå fot!

Jag blir varje dag så fascinerad av hur hundar "tänker" eller lär sig rättare sagt! Samma ord kan ha olika betydelse beroende på omständigheter, som miljö tex! Jag tycker jag lär mig något nytt varje dag med hundarna.


Så mycket snö....

Imorse började det snöa igen!
Annette skulle ha kommit och ridit men det var ingen ide´. Hästarna var blöta och det vräkte ner snö.

Karin körde fast strax efter ask kyrka. Det var höga drivor på vägen, så 5 bilar satte sig fast.  Hon kom hit efter 2 timmar! Det är 3 km ungefär......

När hon kom så hade jag fikat, men hon tog en macka så gick vi ut och grejade lite. Jag hade mockat tidigare på fm så vi packade hö, fyllde på vatten och ströade i vindskyddet. Skottade en del, igen!

Det blev sen lunch,kyckling som jag slängt in i ugnen medans vi var ute.

Sen har jag städat lite, tvättat några maskiner och bytt i marsvinsburen.

På em gjorde vi fruktsallad. Sen ringde Maritha och vi pratade en bra stund! Det har även ringt 3 stycken och bokat privatlektion med hund:-)

Tomas kom hem lite tidigare. Han skulle egentligen på kurs i Linköping, men det var inställt. Tur det, så han kunde ploga. Och jag skottade lite igen......Har också gjort klart i stallet så det bara är att släppa in de små liven senare.

Hoppas att det inte kommer mer snö nu.....


En trött människa....

Jobbardag idag, började kl 8. Jag tog stallet och Tomas gick med hunden. Hovslagaren skulle komma på morgonen, så Katur och Birkir fick stå kvar inne. De blev så glada när jag kom med frukost. Birkirs svullnad är mycket mindre. Fast hård på ena sidan, så det är nog inte tömt ännu. Vi tempar honom varje kväll och än har han inte haft feber.

Efter jobbet åkte jag och handlade lite på Jysk och så var jag på EM och kollade efter ett lite mindre köksbord. Hittade inget. Vill ha med klaff eller iläggsskiva.

Sen var jag och tränade.Körde mitt nya program som jag fått av Kicki. "Och så inget mesande nu", sa hon. Jag gör som jag blir tillsagd så det är klart jag tar i!!!

Handlade mat på hemvägen och då började det skymma. Det är ljust längre och längre nu!

Karin var här när jag kom. Vi drack te och hon rapporterade om allt som hänt idag.

Kvällen har annars tillbringats i tv soffan. Slötittat lite, sovit lite och läst lite:-)


RSS 2.0