Söndag,sista februari

Började tidigt med att förbereda mat.  Jag gjorde panna cotta till efterrätt som skulle stå i kylen några timmar.Fredrik och barnen skulle komma hit. Fredrik hjälpte Tomas att ta ner snön på taket över vindskyddet och på garaget.

De kom tidigt så vi tog en kopp kaffe först innan grabbarna gick ut och började jobba. Karin sysselsatte kusinerna och jag lagade mat. Gjorde köttgryta och potatis. Till förrätt åt vi rökt lamm och rådjurskött i tunna skivor med fetaostcreme.

När vi ätit så gick vi också ut. Karin, jag och barnen mockade och grejade i stallet.  Moa lekte själv, vilken fantasi hon har! Hon byggde en box och lekte att hon var häst. My hjälpte till att jobba!

Tomas och Fredrik slet med snön.Tungt som attan!

Vi gick en liten sväng med hundarna innan vi gick in och drack kaffe. Sen ar de kvar till kvällen.

Nu har Tomas målat i hallen. Det blir så fint. Allt är vitt, förut var det mörkgrönt...Fredag, mildväder och tungt jobb

Idag är det milt ute. Det var på nollan när jag gick ut och fodrade. Man bara sjönk ner i den sorbéliknande snön.

Skulle egentligen ha åkt till Mjölby och haft en lektion, men väglaget var inte det bästa, så jag ringde återbud.

På förmiddagen skottade jag vid brevlådorna och tog bort vallen som plogbilen gjorde igårkväll. Sen blev det städning,med OS på tv:n, som jag höll ett öga på. Dammade till och med (det är inte ofta!) 

När jag åt lunch så brakade det snö från taket och lade sig framför ytterdörren. Den var fruktansvärd tung! jag fick en chock när jag satte i skyffeln och det tog stopp! 3 gånger kom det dånandes ner! Fyyyy!

Röjde upp en liten gång iallafall, så man kan gå. Sen var jag ner till grannen och matade hennes katter. Där var snön också på väg ner från taket på stallet.Får se om vi kommer in där  imorgon!

Jag började mocka och röja i stallet och efter en stund kom Karin. Vi var ute i 2 timmar och grejade sen var vi trötta! Vi gick in och gjorde fruktsallad som vi åt med keso. Mums!

Snart kommer Tomas hem. Då får vi se om han kan ta traktorn och ploga bort lite snö. Det går inte att flytta allt för hand...

Hemma igen

Nu är Nellie och jag hemma efter 2 dagar på Hundens Hus, där vi tränat specialsök.

Vi har tränat vidare idag på sökarbete med den nya doften. Fick gömma små tussar med jordnötsolja i lokalen som de fick leta efter. Kul, men hundarna blir ju helt slut!

För min del har jag en massa nya ideer om bra aktiviteter för hundar som behöver bli trötta i huvudet!

Så här trött blev min hund:Min lilla duktiga Nellie!

Jag är också trött, så det blir mer en annan dag!
RSS 2.0