Söndag, sista januari!

Imorse när jag kom ut till stallet och skulle släppa ut Birkir och Katur så hade Birkirs svullnad "spruckit " upp.
Det var väl så spänt så till slut gick det hål. Det satt lite var på såret som jag skulle torka bort, då kom det en fontän med var! Det var 3 små hål efter brodd på en guldsko som han har blivit sparkad av. Det sprutade i alla hålen.....

Jag blev alldeles yr och höll på att tuppa av, men jag hade ingen telefon med mig, så jag sa till mig själv: Skärp dig!! Sen klämde jag ut en stor mängd till. Undrar hur mycket det blev?

Ska gå ut och tvätta rent nu på kvällen när han ska stå inne. Han är alldeles kladdig i pälsen, ser förskräcklig ut!

På fm var Tomas ute och jagade igen. Det blev inget idag heller, men trevligt har de! Jag städade av lite, lagade mat och gjorde halvfärdigt i stallet.

Sen kom mamma, Fredrik och barnen på besök. Vi var ute en stund i det vackra vädret och sen gick vi in och fikade, mamma hade bakat bullar.

Ska snart gå ut och göra klart i stallet. Tomas håller på och styckar ett lamm i garaget......

Imorgon kommer hovslagaren. Vi tar nog av skorna och låter dem gå utan en period. Det är ju så mycket snö,så det funkar nog.Fredagsmys!

Började med långfrukost med Karin och Helen. Mysigt!!

Sen gick vi ut till stallet. Släppte ut Katur och Birkir som stått inne inatt. Birkir blev sparkad igår och kunde inte stödja på ett framben. Dessutom hade han värsta stora svullnaden på halsen/bringan, som en stor limpa!

Men imorse var han piggare. Han stödde på benet och såg lite gladare ut faktiskt. Igår såg han för eländig ut! Men svullnaden var fortfarande lika stor och kliade tydligen. Vi klippte bort lite päls och smörjde in med vegebom som lindrar lite.

Helen, Karin och jag hjälptes åt istallet, mockade ute och inne, fyllde på vatten, halmade och packade hö. Jag är så glad för all hjälp!

När Helen åkte hem så gick Karin och jag in och lagade mat. Vi frös som sjutton,Karin mår inte riktigt bra heller.

Vi beslutade att vara inne och baka på eftermiddagen och bara gå ut för att fodra och rasta hundar. Det var -16 grader ute och inne ca 17grader, så vi tände i vedspisen så det blev varmt och skönt!

Det blev en jättegod päronkaka till fikat sen gjorde vi tacos till kvällen.

Hästarna ville komma in redan vid fodringen klockan 19. De stod och tryckte vid grinden och gick inte iväg när vi lade ut hö. De är ju roliga!

Men nu var vi ute och tog in dem, vid 23-tiden. Gammelgubben Katur blev överlycklig och Birkir trivs också inne. Annars brukar de stöka och vill ut när maten är slut. Men imorse när jag kom ut så låg Birkir och sov!

Tyvärr hade han kliat av sig all päls på svullnaden, nu på kvällen. Ser inte klokt ut! En stor blålila kal fläck!

Imorgon ska Tomas jaga på fm. När han kommer hem ska han göra kroppkakor. Han har kokat potatis och pressat den ikväll,för det ska man tydligen!

Gonatt!!!


Killen med otur!!

Så jäkla nöjd!

Med vadå?

Jo Nellie och jag tränade nu på kvällen och det gick så bra! Sist på kursen sa vår lärare att när det går bra med träningen så är det förstärkande för oss!! Så sant, man vill ju inte sluta!

Lade ut  5 lösa kantareller (torra trattisar) i köket. Hon letade med viftande svans upp alla direkt. Tog 3 till och lade till ett kriterie, sittmarkering. Gick kanonbra!

Sen körde jag genileken, med fokus på svansviftning! (Läxa!) I lördags belönade jag nog 4 svansviftningar när vi tränade, men idag 15-20, hon kom på det tror jag!! Ska bli superkul att testa snart igen. 

Några externbelöningar, där hunden ska gå och ta belöningen på ett nytt komando (bara verbal) i mitt fall har jag valt okej. Hon har inte gjort det förut utan jag har fått lagt till handtecken. Men idag gick det!

Eftersom inlärningen sker i vila så räcker denna träningsstund för hunden, fast man själv vill fortsätta som sagt var!!Annars idag, så var jag hos frissan på  morgonen. Det var knappt plogat, men jag tog mig ut iallafall.

När jag kom hem så kom Karin samtidigt. Vi satte på kaffe och läste tidningen innan vi gick ut och mockade och packade hö. Ingen ridning idag. Hästarna var dyblöta och Karin kände sig lite hängig.

Sen har vi grejat med hästarna och skottat snö mest hela dagen. Vackert med snön men lite mer jobb bli det!

RSS 2.0