Så jäkla kallt! Idag och igår har vi ställt in ridturer för det har varit-17 grader. Det går inte rida då. Man fryser själv och sen är det inte bra att hästarna blir svettiga eftersom våra går på lösdrift.

Men mocka, packa hö och slå ur is går åt hela tiden, så man är ju inte sysslolös! Katur, Freyja och de små 2- åringarna får  komma in och äta lite extramat nu när det är så kallt. Men de andra 3 är så runda och goá, klarar sig bra på hö.

Idag åkte Tomas iväg till Fredrik som hjälpte honom med ett par dörrar. Under tiden grejade vi i stallet, Karin och jag. Sen åkte vi till Fornåsa och handlade, där var fullt med folk som behövde fylla på sina kylskåp! Vi handlade och åkte sen hem och började med middag.

Vi hade satt in en tjälknöl igårkväll. det brukar ju ta hela natten. Men vid 4.30 vaknade Tomas av att Nellie gnällde härnere. Då var steken klar och timern pep! Vi har ju tränat det som ett signalbeteende, att hon ska putta på mig när den piper! Men jag har aldrig tränat när jag varit så långt ifrån henne så hon visste nog inte vad hon skulle göra. Men det var ju bra att hon sa till!!

Det blev tjälknöl, på skinkstek och potatisgratäng. Ris a la malta efteråt. Mumsigt! Men man har nog gått upp några kilo efter helgerna......

Fredrik var med hem hit och stannade hela eftermiddagen. Nu har vi en dörr till pumpen och badrumsdörren har fått ett fönster. Fint!

Jag har varit lite orolig för kaninen i stallet. Han har jättetjock päls och får gott om mat, så han lider nog inte. Ta in honom är otänkbart, de dör av temperaturskillnaden om man gör det nu. Men idag hittade Karin och jag en frigolitskiva som vi lade under buren som står på en träbänk. Sen har vi filtar på sidorna, så det inte drar. På dagarna är han i en hästbox. Då gräver han ner sig i halmen. Ibland ser man honom inte!

Nu håller Tomas på att göra korv. Någon slags choritzo tror jag att det är. Vi har malt några kilo fläskfärs också innan dess.

Snart dags att gå ut till hästarna igen och ge hö och varmvatten så de kan dricka lite.


Min duktiga lilla hund! Kan så mycket!

Kommentera

Publiceras ej