onsdag i påskveckan

Oj det är redan påsk!
Slängde upp lite pynt och dammsög (igen!!)av lite på fm. Har tvättat alla vinterjackor också, så de hänger överallt!

Vid 11 gick jag ut och mockade och fixade i stallet. Ruggigt väder var det. Tur att vi har 3 äldre valacker som kan leka med Birkir. De turas nämligen om att busa. Så gulliga är de. Disa springer också bredvid och vill vara  med, fast hon leker aldrig.

Tog en ridtur på Katur efter stalljobbet. Nellie var med också. Jag gick halvvägs för att han skulle bli uppvärmd. Bra för mig också. Sen gick han jättebra, gammelgubben. Han är 28 år i år. Pigg och glad,som hans namn faktiskt betyder!

Åt ett par ägg och lite makrill i tomatsås  till lunch. Sen bestämde Eva och jag att vi skulle åka och träna.Vi sågs i sporthallen kl15.

Eva  skulle jobba och jag åkte till stan för att försöka hitta några fina vårkläder. Jag köpte lite grann på Lindex och lite på Kapp-Ahl. Fanns mycket fint! Pratade med kusin Marie också.

Karin var här när jag kom hem. Hon stannade och åt kvällsmat. Vi plockade ihop lite till buffé! Melon och skinka, avocadohalvor, omelette och rökt lax.

Tomas kämpar på med bokföringen till deklarationen.Det är ju så svårt! Hur många konton som helst!

Ska vika lite tvätt och plocka lite. Finns alltid att göra. Hoppas hinna läsa lite i boken Motivation och Drivkraft av Anders Hallgren. Jättebra bok.

Solig härlig vårdag

Man började ju undra om det skulle bli vår. Det var mängder med snö här förra veckan. Men idag var det en massa flugor på stallväggen i solen och till och med en humla surrade yrvaket omkring.

Jag har suttit i solen och druckit te och bara njutit av fågelkvitter och av att snön smälter så det syns!

På fm drog jag runt lite med dammsugaren, körde lite tvätt och pyntade med några påskgrejer. Nellie tyckte det var tråkigt, hon ville gå ut. Men jag ville bli klar inne så vi kunde vara ute på em.

Kl 11 åkte jag till stan och klippte håret. Nellie fick en liten stadspromenad efter det.

Efter lunchen gick vi ut. Nellie älskar att ligga i solen och sträcka ut sig. Jag plockade bort granris från landen. Det var fullt med små knoppar under! Sen städade jag i stallet, mockade i hagen, satt och solade lite och sen red jag en sväng på Tindra som var busig idag! Men det blev en lagom sväng iallafall. Ska försöka rida henne varannan dag om jag hinner, så hon kommer igång igen!

Kl 18 var det dags för min andra vardagsslydnadskurs! 8 stycken hundar med ägare, med lite blandade kunskaper! Kommer att bli kul!

Nu har vi ätit soppa och så stekte vi tunnbrödmackor till, med ost imellan. Det blev jättegott!

Så här såg det ut innan vi grävde brunnar. Nu är det helt torrt på gårdsplanen.

Ska gå ut och fodra hästarna och rasta vovven! Sen Gonatt!

Härlig helg

Igår hade vi valpkurs igen. 6 tappra hundar med ägare trotsade vädret och kom hit! Vi tog ut husvagnen och höll oss lite "inomhus" ibland, när det kom lite regndroppar! Innan vi slutade fick de springa och leka när vi gick ner till jaktstugan. Åååå vad jag längtar tills snön försvinner så vi kan vara där igen!

Efter lunch klippte jag Katur och Beris på hals och bog. Det blir så varmt med vinterpälsen nu på våren. Men jag hade päls överallt, mest i ögonen! Det flög mjuka hår överallt!

Mockade och grejade lite i hagen innan jag gick in och städade. Gud vad jag städar sällan.... Förr var det flera gånger i veckan, nu ..inte ens en gång i veckan. Har man tofflor så känner man inte gruset!

På kvällen släckte vi lamporna en timme, som man skulle! Tände en massa ljus, så mysigt så!

Halvsov framför tv:n resten av kvällen, trött efter veckan som var innehållsrik!

Idag började vardagslydnadskursen, så himla trevligt! Goa hundar och folk! Ska bli jättekul att se dem utvecklas.

Efter lunch kom Karin. De hade varit på maskerad i går kväll i Jönköping och kom hem 4.30 inatt!

Vi klippte de hästar som var kvar, 3 stycken. Freyja skötte sig utmärkt men Nökkvi och Tindra tyckte det var urläskigt och bråkade lite.  För Tindra var det första gången och Nökkvi tycker allt är läskigt innan han fattat! När man väl börjar klippa så står han still.

Sen gick vi in och åt våfflor till fikat. Gott!

Efter det tog vi en ridtur, Tomas , Karin och jag. Hundarna kunde äntligen få följa med igen. Snön har sjunkit undan rejält och vi tog bara en kort sväng eftersom hästarna stått länge och inte har superkondis.


Det var ljust så länge idag så klockan var över 20.00 när vi kom in! Härligt!!


RSS 2.0