Sommarvärme 31/5

Jag hann inte blogga igår. Det blev så sent!

På fm igår kom Jonna och Amanda och red ut med Karin och mig. Tindra kändes "konstig". Jag måste kolla upp henne. Hon vill inte trava och det kändes som hon tog korsgalopp när vi galopperade. Hon töltar fint ibland men så blir det någon blandning av diverse gångarter!

När vi kom hem slängde vi i oss lite mat samtidigt som mor och far, Fredrik och barnen kom!

De skulle komma och fika, men vi har ju lite olika tider när man säger efter lunch!!

De var kvar länge. Vi fikade, rensade lite i landen, barnen åkte häst och vagn och så njöt vi av det vackra vädret!

Tomas och Karin började i stallet, med sadelkammaren i lördags när det regnade, så nu är det på gång lite där!

Sen har Tomas rivit taket över toan och ska lägga nytt. Jösses var det såg ut under! Inte konstigt att vi har frusit! Det var väldigt oisolerat om man säger så. Vi har ju känt hur det har dragit om ryggen därifrån. Men nu ska det bli fint!

Idag på fm var jag på Ringblomman på behandling. Efter det kom ett par och köpte hö. Vi har annonserat eftersom vi har massor kvar!

Nu har jag varit ute och röjt lite i stallet, mockat, flyttat hästar och kaniner! Snart kommer Helen, så vi gå ut och gå!

På Hundens Hus

Just nu sitter jag på Hundens Hus i Stockholm. Närmare bestämt på Kungsholmen. I morse när jag kom hit så tänkte jag att det är inte konstigt att stockholmare är så stolta över sin stad. Det är så vackert!!!

Nu när det är sol och ganska varmt så är det fullt med folk som sitter på varenda liten grön plätt och har picknick!
Det är lösa hundar överallt, men jag har lärt mig att koppla av det där nu. I början gick jag på nålar och passade så ingen skulle komma fram! Men jag har insett (!!!!) att det är jag som överför mycket. Om Nellie får ha löst koppel och går fint bredvid så händer absolut ingenting. Jo idag lyfte hon på läppen åt en närgången jycke, men mer blir det inte!

Idag hade vi bara ett grupparbete. Skönt för Nellie som alltid är så trött efter resan. Imorgon ska vi jobba med söket igen.

Veckan har gått i rekordfart! Insåg att jag inte bloggat på hela veckan.....

I måndags jobbade jag hela dagen.

På tisdagen var hovslagaren här och sen var en kille och tvättade av ladan som ska målas om ett par veckor. Det regnade hela eftermiddagen och även kvällen när vardagslydnaden var. Fy vad kallt det var!

På onsdagen, igår alltså, var Cattis och hälsade på med sin lilla valp Alice 10 veckor. Hon hade ett gäng med dagishundar med sig också. På eftermiddagen åkte jag in till stan och satte upp lite lappar om kurser. Sen hem en snabbis, badade Nellie och strök lite tvätt. Så åkte jag till Linköping på styrelsemöte. Vi var och kollade på en kaninbur, modell större, som vi ska köpa till Vera och Gustav!

Kom isäng sent igårkväll. Packade och grejade till klockan var nästan 24. Vaknade flera gånger och sen ringde klockan alldeles för tidigt, kändes det som! Ikväll kommer jag somna tidigt! Ska väl gå en sväng till innan dess bara. Vi var ute en rejäl runda förut och jag tog lite kort. Synd att inte sladden kom med så jag kunde lagt in dem nu!

Pingst

Igår var det en fullspäckad dag!
 
På fm städade jag av lite grann och förberedde mat. Hann dricka kaffe utomhus med och raka av Nellie all päls på magen. Så gött för henne.

Klockan 14-16 hade jag spårkurs. Vi var i skogen på andra sidan vägen, jädrar va mygg det var!

Sen hem och fixade med mat igen för Marianne, mamma och pappa skulle komma och grilla.

Jag hade stans huvudvärk tyvärr och inte blev det bättre av att Diesal och Basse var tvungna att skälla på varandra hela tiden... Hundskrällen!

Helen kom också och var med på "kalaset". Vi firade att Robert har fyllt 28 och att Tomas fyller 26 (säger han!) på tisdag. Hur det nu går ihop.....

Vi satt ute och det var så skönt till solen försvann, då blev det svalt!

Föräldrarna åkte hem strax efter 20, då klädde vi på oss lite mer och gick och hämtade hästarna och fixade i stallet.

När vi kom in hade jag lite mejl och sånt som skulle skickas. De andra satte på en videofilm från 90-91 som bla innehöll min födelsedag. Så kul att se de små barna! Ja alla andra också förstås. Det var det första vi har på film.
Jag fyllde 30, så hela släkten var ju med!

Idag har jag jobbat. Jag jobbar hela dagen imorgon också, till klockan 17,så det blir ett långt pass!

Idag blir våra unghästar 2 år!

Disa från ÄngdalenBirkir från Ängdalen

RSS 2.0