Redan torsdag

Veckorna går fort. På söndag är det första advent.

Den här veckan har det varit blåsigt och snöigt! Det driver igen så fort man har skottat.

Ridit har vi inte gjort på några dagar. Det är så mycket annat. Plus oväder!

I måndags jobbade jag till tisdag morgon. Då åkte jag och hälsade på en gammal kompis som beställt privatlektion för sig och sin valp. En liten goding! Det är ju alla valpar.

På eftermiddagen och kvällen varvade jag städning inne med utepysslet! Ute blir allt mycket jobbigare när det är sånt här väder. Man får släpa ner höbalarna till skogen och fodra för det inte ska blåsa iväg och på vägen dit får man ta sig över snön som drivit ihop och ligger packad! Den är så hård så ibland kan man gå på den, sen rätt som det är sjunker man och får snö i hela kängorna!

Fåren har ju fått komma ut till sitt vindskydd och en ny hage. Men de är smarta, de gräver ner sig i halmen och ligger tätt. Såg imorse att det är stora gropar i halmen. Får de bara mat så fryser de inte. Vi ger dem 4 gånger om dagen.

Hästarna ser ut som snögubbar, alldeles isiga. För en utomstående kan det se ut som djurplågeri kan jag förstå! Men om man stoppar in handen i den nästan decimetertjocka pälsen så är de varma innanför isen! Men mycket mat ska de ha, 4 gånger om dagen och de som behöver, får mer.

Igår jobbade jag extra. Min arbetskamrat hade skadat en tå och kunde knappt gå. Men hon tog natten själv, så jag slutade kl 18.

Sen var det jobb ute med snö och framplockning av hö till en kund. Sen in och fortsätta och städa övervåningen för jag hade tagit bort lakanen på morgonen. Det blev sent isäng!

Snart kommer Ulla och hämtar hö så nu ska jag gå ut och se till så det inte blåst igen för mycket. Nu kommer Karin lagom också, va bra! Då får jag hjälp.

Söndagkväll i november

Igår åkte vi till Gekås i Ullared. Tomas , Karin och jag. Vi tänkte åka vid 5, då fick bilen för sig att inte starta! Det blev till att snabbt lasta ur den andra bilen och ta den. Givetvis full med bråte var den....vi kom iväg 10 över 5 istället och på grund av snön som kommit så tog det nästan 4 timmar ner!

Vi kom in direkt, ingen kö. Det var mycket folk men ändå gick det att gå överallt om man inte hade allt för bråttom! Vi var där till 15 ungefär, sen åkte vi hemåt, nöjda över våra fynd! Stannade på Max i Jönköping och åt GI-målet, gott gott!

Idag vaknade vi till regn. Inte kul. Men Karin hade bestämt sig för att rida, så jag hakade på och tog en sväng på Tindra. Hon var så duktig så!

Sen kom Marie, My och Moa och lämnade tillbaka Vilma som sovit där inatt. De hann ta en fika med innan Marie skulle hem och jobba.

Jonna dök upp också. Karin och hon tog en ridtur på Nökkvi och Beris.

Sen lagade vi mat. Ugnstekt falukorv och potatismos och sen äpplepaj med vaniljsås. Efter det var det redan mörkt ute och klockan var bara 16.....

Tomas har skruvat upp skåp i sadelkammaren, Karin har smörjt träns och jag tog hand om lite stryktvätt. Sen åkte jag en sväng med bilen för att ladda batteriet. Hoppas att den startar imorrn!


Sommarkort på flickorna!

fredagmorgon

Redan igång på morgonen här!!
Tomas och jag släppte ut fåren imorse från att de har stått inne några veckor i stallet. Ja, det var mest Tomas som brottades med dem, de är ju inte så lätthanterade som de vi hade förr. De vi hade då följde efter som hundar.

Passade på att fixa lite i stallet, hämta hö, köra vatten till fåren osv, så jag blev genomsvett. Men Vilma frös och ville gå in, så nu ska vi väl ta lite kaffe innan jag ska gå ut igen. Ulla ringde och behövde hö, så jag ska lägga fram till henne.

Vilma fick ett arbete imorse. När vi hade Nellie så bar hon ofta  in tidningen till Tomas från hallen när vi hade hämtat den. Nu skulle jag se om Vilma fixade det. Att hon gjorde! Hon galopperade in så fort hon kunde, lilla skruttan!Fast jag fick dela upp tidningarna i 4 skick! MT först och sen Land i 3 delar, hon har ju så liten mun!

Igår var Sanna och Maritha här och hjälpte till med hästarna. Vi red ut en sväng, Sanna på Freyja och Maritha på Beris, själv tog jag Nökkvi.

Idag måste jag göra något med Tindra. Just nu snöar det, får se vad det blir sen.

Jag tänkte att jag skulle dammsuga bilen lite för det är så mycket skräp och hundhår i baksätet. Imorrn tänkte vi åka till Ullared, bra om det är lite rent på sätena.

I helgen kommer Robert och Mi hem också så jag ska väl dra ett tag med dammsugaren inne också.


Vilmas favoritplatsRSS 2.0