I bilen på hemvägTomas och jag har varit i Uppsala på Företagsseminarium för Islandshästföretagare. Sitter i bilen och har just ätit på Max.

Vi åkte upp igår fm och hade med oss Victor som skulle hem och jobba! Kl 13 började vårt första föredrag, ett väldigt intressant företag från Ödeshög, Urnatur, berättade om sin verksamhet. Vill ni åka till något alldeles speciellt ställe, åk dit! Kolla in deras hemsida Urnatur.se.

Sen  följde flera mycket bra föreläsningar. En om ny forskning på Fång. Om nyupptäckta  orsaker som det kan vara. Sen var det en konsult från LRF som pratade skatter och momsregler. Mycket bra det också. Till sist fick vi höra om Sif:s eventuella omorganisation. Men då halvsov jag faktiskt!!!

Kvällen avslutades med en jättegod buffé. Sen åkte vi hem och slängde oss i Roberts soffa! Victor som jobbade till kl.22 kom och tog en kopp te med oss innan vi somnade.

Idag har vi haft grupparbete om hur vi skulle utveckla våra företag. Det har varit intressant och vi har träffat många supertrevliga människor (plus några besserwisser som bara pratar själva och inte lyssnar!)

När vi skulle åka hem så kollade jag om vi skulle kunna hinna till Olsson for You som säljer varma skor och kängor. En gårdsbutik mitt i buschen! Vi hann dit och träffade ett trevligt par som hade får och flera bordercollies.
En ljuvlig liten tik som heter Tess klappade vi på. Hon var så fin....

Nu är vi snart i Askersund och det ska bli skönt att komma hem.

Glädje och sorg

Igårkväll kom pojkarna hem från Uppsala för att bo några dagar.

Vi passade på att fira Karins födelsdag, 26/10 och Victor som fyllde 18/9. Mormor och morfar, Fredrik och småtöserna var här.Vi lagade chili con carne och hade ris, sallad och gott bröd till det. Sen kladdkaka (färdigköpt) med grädde och hallon. Mums!Sötaste My och Moa

Jag var på Ringblomman igår fm och fick behandling. Sen frös jag hela dagen och kände mig urken. Har jag aldrig gjort förut efteråt.

Vi tog iallafall en ridtur efter kaffet, Karin och jag. Jag tänkte att jag bara "åker med " idag, så jag tog ridgjord och inget spö som jag brukar ha att peta lite med! Och Beris gick sååå bra! Han töltade så fint och lätt! Ska sluta rida och bara åka med istället!!

När vi ätit lunch så åkte vi och handlade det vi behövde till kvällen. Sen var det matlagning och lite röj här hemma innan de kom.

En trevlig kväll var det. När släkten åkt hem så tog vi i familjen ett parti plump. Det slutade inte förrän 00.30, så imorse var vi lite trötta!

Jag vaknade 7.15 imorse och pallrade mig ut och fodrade. Funderade på att lägga mig en stund igen, men då är jag man ju lite pigg efter att ha varit ute! Robert och Diesal kom in efter en liten stund och åt frukost. Sen kom Karin och vi gick ut och jobbade lite.

Strax efter 10 väckte vi Victor och sa att det var kaffedags!

Sen hjälptes vi åt att bära in den stora kaninburen (går åt 4 pers!)  och alla agilityhinder. Så skönt att få in dem.

När vi ätit så åkte Karin till jobbet och Robert, Victor, Diesal och jag åkte på shoppingrunda till Mjölby, Hogstad och Skänninge! Jag hämtade mina glasögon, grabbarna köpte skor och vovven fick ett täcke.Moa och Diesal

Diesal och jag är själva här hemma nu.  Tomas och grabbarna åkte till farmor. Diesal ligger i Nellies säng och myser. Den får stå kvar ett tag. Jag tycker om att de ligger i den. Vilma ligger också där när hon är här.

Idag när jag stod vid diskbänken fick jag en sån känsla av att Nellie skulle hoppa upp på min rygg med framtassarna. Hon gjorde ofta det när hon ätit. Först pep hon till och viftade på svansen som en propeller, sen hoppade hon upp och stötte till mig. Ibland kommer sådana känslor, hon känns så närvarande.....

Det är sådana tillfällen som är jobbiga och jag saknar henne så otroligt mycket. Fattar nu hur mycket vårt liv styrdes av henne. Inte på något vis negativt, men allt vi gjorde så var hon en del av det. Vi hade ju ingen annan än Karin som kunde ha henne så hon var ju med någon av oss jämt!

Idag när Diesal var med oss i bilen och flåsade (!) så kändes det för en sekund som det var hon som lät bakom mig. Ibland är de lite lika.....
Alltid lätt att koppla av....älskade hund!

Slut på helgen

Idag har det regnat hela dagen. Natten också för den delen.

Tomas skulle ha suttit på pass imorse men när klockan ringde så stängde han av. Sitta i spöregn är ju inget vidare.

Jonna var här idag. Karin och hon körde Beris med nya vagnen. Det gick så bra!

Vi har flyttat staketet i hagen, så hästarna  fick lite mer gräs att gå och tugga lite på. Det var så blött i hagen närmast stallet där det är nerbetat. De blev överlyckliga och bockade runt, trodde tydligen att det var en ny hage! Det är den de brukar gå  på dagtid i fast nu drog vi om staketet så de får gå där hela tiden!

Sadelkammaren börjar bli riktigt bra! Idag har Tomas spacklat och slipat. På kvällen hjälpte Karin och jag till att sätta upp väv som vi sen ska måla.

Igår var Helen här på em. Det regnade då med. Vi fixade hos kaninerna och sen allt vanligt kring hästarna och fåren.

Karin åkte hem tidigt,  så Tomas och jag fick festa själva på lammfärsbiffar med bulgur och 2 såser. Mums!! 

Vi skulle egentligen ha åkt till Eva och Rolf och badat i deras tunna, men det var skönt med en slapparkväll i soffan. Det får bli en kväll med bättre väder om man ska bada!


Saknar vår lilla ängel Nellie så mycket. Vi säjer det hela tiden. Vad man än gör så påminns man om att hon saknas här hemma. Fast att hon knappt gjorde något väsen av sig så är det i vardagliga händelser som man märker saknaden. Hela tiden när man gör något så vänder man sig om efter henne.

 


RSS 2.0