Idag skulle jag vara ledig och bara åka på en fortbildning på jobbet 1,5 timme på eftermidagen.

Karin och jag hade tänkt rida och greja på förmiddagen, så jag och Nellie var ute redan halv 9 och fixade lite. Ulla skulle hämta hö så jag bar ner några balar.Nellie sprang som vanligt i trappen upp och ner.

När Karin kom skulle jag upp och visa henne hur mycket hö det var kvar av fjolårshöet. Då händer det vi fasat för flera gånger förut. Nellie tappar balansen i trappen och faller rakt ner i betonggolvet, ända uppifrån.
Säkert 2 meters fall.

Efteråt nu kan jag knappt minnas hur det var, förutom att man hinner tänka många tankar.....

Det blev ilfart till veterinärstationen med en ynklig vovve. Hon hade hamnat på sidan och ville inte stödja på ett framben.

Väl där så var hon en exemplarisk patient. Hon är så duktig. Eller rättare sagt så tror jag att hon stänger av lite och låter folk göra vad som helst. Det var 3 pers som lyfte och klämde, röntgade och lade bandage. Hon rörde inte en fena. Tyvärr reagerade hon inte mycket när de kände igenom benet heller så det var ju svårt att förstå var det onda satt! Men efter röntgen såg man att knät fått en rejäl smäll och det började bli svullet och mjukt. Inget brutet som tur var!

Nu har hon ett stort stödbandage, hon ska vila i 14 dagar och har fått Rimadyl. Hon är väldigt smärtpåverkad och vill inte röra sig alls. Har fullt sjå att få ut henne och kissa.

Hoppas att det ger sig lite till imorgon.

På eftermiddagen var jag på Platengymnasiet på fortbildning i dokumentation. När jag åkte hem kände jag mig febrig och sjuk och bara längtade efter att se Nellie. När jag kom hem viftade hon iallafall på svansen.

Jag tror jag fick en chock av det som hände. Jag frös och kändes varm omvartannat. Nu känns det lite bättre, fast jag har svårt att gå och lägga mig. Vill kolla vad hon gör, om hon behöver hjälp.


Min lilla sötnos

1 kommentarer

Ewa

14 Oct 2010 21:52

stackars stackars vovve. jag förstår precis hur ni känner. det gör ont i hela en om man vet att ens älskade djur har ont eller mår dåligt. hoppas att hon snart mår bra igen. hoppas allt jag kan. hon är så otroligt fin!

Kommentera

Publiceras ej