Idag är en av de värsta dagarna som jag varit med om.

Nellie, min prinsessa finns inte mer.

De ringde från Strömsholm vid 17.30 och sa att det var ett mycket  komplicerat problem med benet. Ett ligament var helt av och "plattan" bakom handloven var helt väck. Den enda möjligheten var en operation som i sig var svår. Man skulle få fräsa bort allt trasigt, ta ben från något annat ställe på benet, steloperera det hela och det var inte ens säkert att det skulle bli bra. Gips i 3-6 månader beroende på läkning. Omläggning av gipset och koll flera gånger under tiden så det läkte...vilket lidande.

Efter många tårar och hysterisk gråt tänkte vi lite klarare. Nellie i gips, stelopererad led, ska hon lida och ha ont och det kanske inte läker. Hon kan inte få springa runt som hon vill här på gården och följa med ut på ridturer. Gå i koppel,ligga inne och vila i ett halvår,hur ser kroppen ut då? Hur mår hon psykiskt. Kommer en 11-årig hund klara att komma tillbaka?

När veterinären ringde så var lilla gumman nersövd efter röntgen. Så vi beslutade att inte väcka henne igen.Hon fick somna in.

Det gör så jävla ont. Tror aldrig att jag har haft så ont. Jo, när Nellie hade ont, igår och i tordags när olyckan hände. Då hade jag också ont. Hennes blickar gjorde ont och hennes tunga som slickade min hand när jag lossade på bandaget.

Vi lider. Men nu lider inte Nellie mer. 

9 kommentarer

Kickan

15 Oct 2010 22:53

Nääää!

Kära lilla Nellie:'-(



Gud jag vet inte vad jag ska säga... Beklagar sorgen! Usch det är så hemskt... Så hemskt... :'-(



Ta hand om er! Många tröste kramar...

Marlene

16 Oct 2010 07:51

Det var nog rätt beslut att ta, ändå... Någonstans finns en gräns för hur mycket man kan utsätta sina älsklingar för... Många kramar, tänker på er.

Elisabet

16 Oct 2010 10:12

Så otroligt svårt att ta det beslutet på distans! Tänker på er och er fina lilla kantarellvovve.

Monika o Lucy

16 Oct 2010 11:16

Usch så jobbigt för er Agneta och din familj..vet hur plågsamt det är i själen inför sådant beslut..har själv råkat ut att ta svåra beslut inför våra härtan ..=(

Men det finns gränser hur lång man ska behålla och livet med hundar ska vara glädjande för båda partner..



Nu springer Nellie på hundarnas paradis ihop med många av sina vänner..

Tänker på er alla där hemma..

varm kramar./ Monika

Mariann L

16 Oct 2010 14:54

Jag tycker som du att Christinas ord är bra. Vår smärta när vi förlorar en älskad vän är inget jämfört med smärtan i deras ögon och deras "gråt" när de har ont och lider. Det är så nära inpå med att Izidor togs bort så jag kan förstå er sorg och saknad. Massor med kramar till er allihopa! Inge hälsar också!

Ewa

16 Oct 2010 15:58

Å vad ont det gör i mig. Ledsen för er skull. Finaste Nellie. Tänker på er!

Massa kramar från (robert o karins vän) ewa

Agneta

16 Oct 2010 20:07

Tack snälla. Omtanken värmer i allt det jobbiga.

Nina

18 Oct 2010 09:21

Jag vet verkligen inte vad jag ska säga.....alla ord blir så tomma. Men det gör verkligen ont i mig att ni skulle behöva uppleva det här. Tänker på er!

Maria

27 Oct 2010 21:59

Hej! Beklagar sorgen efter Nellie.

Googlade på handlov och ligament och operation på hund och hamnade här.

Var till djursjukhuset idag och ska på återbesök på tisdag. Min 3-åriga tik har fått en skada i ena handloven och ev nåt ligament som är av.. Hela handloven glappade och det kändes inte bra. Blir väldigt orolig när jag läser detta..:´(

Tröstekramar

Kommentera

Publiceras ej