Svinkall kväll....

Fy attan vad kallt det var på klickerkursen nyss!

Dricker te och försöker tina upp, för snart är det dags att gå ut igen och fodra och rasta hunden.

Imorse var det också riktigt kallt. Tomas fick träla med att skrapa rutorna på bilen.

Jag var ledig idag. Ägnade morgonen åt dammsugning och tvätt. Sen fick jag besök av Marlene som var här ett par timmar. Vi pratade om ev samarbete med ABF. Kan vara intressant.

Sen släppte jag hästarna på bete och åt lunch. Nellie och jag åkte till Fornåsa och handlade på ica.

Carmen kom och köpte ett lass hö. Nu är det snart tomt på logen så vi kan ta in det nya höet som just nu  ligger lite här och där.

Efter det kom Helen och Tilde en sväng. Vi gick en promenad i skogen så de fick med sig lite svamp hem.

Tomas kom hem från jobbet, så vi hann käka lite mat innan min kurs började.

Idag var det bara 4 stycken på kursen så jag hann kolla på alla. Det är så himla kul!! Roligast är att shejpa fritt, fast det är lite svårt att göra tycker de. Men vi som tittar på lär oss mycket.

I helgen blir det mycket jobb. Ska jobba extra för Viktor på lördag. Fredag och söndag jobbar jag redan, fast på söndag bara kvällen. Sen har jag valpkurs avslutning på lördag och agilityavslutning på söndag. Fullt upp!

Typiskt att Robert och Victor kommer hem då! Men de får väl ha killhelg här hemma, för Karin är också borta.


Frost inatt men solig och fin dag

Idag har det blivit fint här hemma. Iallafall i fönstren.... Mamma kom och hjälpte mig att tvätta fönster och byta gardiner. Vi gjorde köket och vardagsrummet, sen tar vi resten en annan dag.

Det tar sådan tid när det är så krångliga fönster. Inget är likt det andra. Spröjs på några och olika öppningsannordningar....

När jag skjutsat hem mamma så var klockan nästan 16, jag hämtade henne före 9.....men vi har ju fikat och ätit med. Beställt jultidningar också.

Karin var här en stund. Hon cyklade med Nökkvi och longerade Freyja. Sen åkte hon och skulle visa film i Motala, på Junis.Vilma fick vara kvar här.

Ett par tjejer kom och köpte en full transport med hö och imorgon kommer Carmen och hämtar resten. Skönt, då kanske vi kan få in det vi tagit i år! Det ligger just nu på flera ställen, lite här och där.

Sen kom Tomas hem så vi tog en ridtur på Katur och Beris. Tindra fick också följa med. Tomas tog henne som handhäst. Hon skötte sig utmärkt! Det gick lite för fort när vi red hemåt, men det bara lite kul!

Karin kom tillbaka för att hämtade Vilma och passade på att äta  kvällsmat här innan de åkte hem.

Sen gick Tomas och jag ut och sorterade upp resten av höbalarna, för att se hur många hela det fanns kvar. Sen körde vi in en stor kruka med en lilja som inte tål frost. Nu får den stå och vintervila i en bod.

Nu har vi druckit te. Jag ska duscha och sen sova. Gonatt!

Sen kväll

Vi tar ett kopp te och klockan är 23.

Idag var Carmen här på lunch.  Hon hade en tjej med sig som praktiserade där. Undrar hur man får såna, praktikanter alltså.

När de åkt hem så gick Nellie och jag till skogen med svampkorgen. Det blåste jättemycket, kalla vindar, men solen sken.  När vi kom till skogen var det alldeles gult överallt!! Av gula löv!!

Jag hittade en enda svamp. Men guldhunden hittade 3 liter! Hon är så duktig. Flera gånger när hon markerade och jag ändå inte hittade dem, så visade hon med nosen! Helt otrolig! Fast det händer ju också att hon sätter sig på en och annan....

Klockan 17 hade jag vardagslydnadskurs. Vi var i skogen och lade spår bland annat. Så himla roligt att se hundar ta ett spår för första gången. Dessutom kul att se människorna lysa upp när de ser sånt hända som jag berättat om. Till exempel att många hundar gör lugnande signaler i spåret. Jättevanligt!!

Tyvärr så tror ju en del hundägare att deras hundar är nonchalanta när de går av spåret och rullar sig, kissar, skakar sig etc. Men om man bara väntar lite så börjar de ju spåra igen.

Sen var det mockning, fylla på vatten och hämta hem hästarna från betet. Idag ville de inte gå hem så Nellie fick hjälpa mig att driva dem. Hon var överlycklig, men jag måste var så koncentrerad  på henne så hon inte går för nära och blir sparkad. För några år sedan när vi bara hade "snälla " hästar gick det bra. Men nu har vi ju ett par surpuppor som gärna kickar till. Inte kul...

Tomas var vid Omberg och kollade på en plog som vi ska köpa. Han fick visst en harv på köpet!

Nu är det nog dags att sörpla i sig teét och krypa ner. Natti!
RSS 2.0