Svinkall kväll....

Fy attan vad kallt det var på klickerkursen nyss!

Dricker te och försöker tina upp, för snart är det dags att gå ut igen och fodra och rasta hunden.

Imorse var det också riktigt kallt. Tomas fick träla med att skrapa rutorna på bilen.

Jag var ledig idag. Ägnade morgonen åt dammsugning och tvätt. Sen fick jag besök av Marlene som var här ett par timmar. Vi pratade om ev samarbete med ABF. Kan vara intressant.

Sen släppte jag hästarna på bete och åt lunch. Nellie och jag åkte till Fornåsa och handlade på ica.

Carmen kom och köpte ett lass hö. Nu är det snart tomt på logen så vi kan ta in det nya höet som just nu  ligger lite här och där.

Efter det kom Helen och Tilde en sväng. Vi gick en promenad i skogen så de fick med sig lite svamp hem.

Tomas kom hem från jobbet, så vi hann käka lite mat innan min kurs började.

Idag var det bara 4 stycken på kursen så jag hann kolla på alla. Det är så himla kul!! Roligast är att shejpa fritt, fast det är lite svårt att göra tycker de. Men vi som tittar på lär oss mycket.

I helgen blir det mycket jobb. Ska jobba extra för Viktor på lördag. Fredag och söndag jobbar jag redan, fast på söndag bara kvällen. Sen har jag valpkurs avslutning på lördag och agilityavslutning på söndag. Fullt upp!

Typiskt att Robert och Victor kommer hem då! Men de får väl ha killhelg här hemma, för Karin är också borta.Frost inatt men solig och fin dag

Idag har det blivit fint här hemma. Iallafall i fönstren.... Mamma kom och hjälpte mig att tvätta fönster och byta gardiner. Vi gjorde köket och vardagsrummet, sen tar vi resten en annan dag.

Det tar sådan tid när det är så krångliga fönster. Inget är likt det andra. Spröjs på några och olika öppningsannordningar....

När jag skjutsat hem mamma så var klockan nästan 16, jag hämtade henne före 9.....men vi har ju fikat och ätit med. Beställt jultidningar också.

Karin var här en stund. Hon cyklade med Nökkvi och longerade Freyja. Sen åkte hon och skulle visa film i Motala, på Junis.Vilma fick vara kvar här.

Ett par tjejer kom och köpte en full transport med hö och imorgon kommer Carmen och hämtar resten. Skönt, då kanske vi kan få in det vi tagit i år! Det ligger just nu på flera ställen, lite här och där.

Sen kom Tomas hem så vi tog en ridtur på Katur och Beris. Tindra fick också följa med. Tomas tog henne som handhäst. Hon skötte sig utmärkt! Det gick lite för fort när vi red hemåt, men det bara lite kul!

Karin kom tillbaka för att hämtade Vilma och passade på att äta  kvällsmat här innan de åkte hem.

Sen gick Tomas och jag ut och sorterade upp resten av höbalarna, för att se hur många hela det fanns kvar. Sen körde vi in en stor kruka med en lilja som inte tål frost. Nu får den stå och vintervila i en bod.

Nu har vi druckit te. Jag ska duscha och sen sova. Gonatt!


Sen kväll

Vi tar ett kopp te och klockan är 23.

Idag var Carmen här på lunch.  Hon hade en tjej med sig som praktiserade där. Undrar hur man får såna, praktikanter alltså.

När de åkt hem så gick Nellie och jag till skogen med svampkorgen. Det blåste jättemycket, kalla vindar, men solen sken.  När vi kom till skogen var det alldeles gult överallt!! Av gula löv!!

Jag hittade en enda svamp. Men guldhunden hittade 3 liter! Hon är så duktig. Flera gånger när hon markerade och jag ändå inte hittade dem, så visade hon med nosen! Helt otrolig! Fast det händer ju också att hon sätter sig på en och annan....

Klockan 17 hade jag vardagslydnadskurs. Vi var i skogen och lade spår bland annat. Så himla roligt att se hundar ta ett spår för första gången. Dessutom kul att se människorna lysa upp när de ser sånt hända som jag berättat om. Till exempel att många hundar gör lugnande signaler i spåret. Jättevanligt!!

Tyvärr så tror ju en del hundägare att deras hundar är nonchalanta när de går av spåret och rullar sig, kissar, skakar sig etc. Men om man bara väntar lite så börjar de ju spåra igen.

Sen var det mockning, fylla på vatten och hämta hem hästarna från betet. Idag ville de inte gå hem så Nellie fick hjälpa mig att driva dem. Hon var överlycklig, men jag måste var så koncentrerad  på henne så hon inte går för nära och blir sparkad. För några år sedan när vi bara hade "snälla " hästar gick det bra. Men nu har vi ju ett par surpuppor som gärna kickar till. Inte kul...

Tomas var vid Omberg och kollade på en plog som vi ska köpa. Han fick visst en harv på köpet!

Nu är det nog dags att sörpla i sig teét och krypa ner. Natti!

Klickerkurs!

Att träna med klicker är sååå kul. Kan inte fatta att jag var så anti innan!

Det roligaste som finns är när poletten trillar ner och hundarna verkligen förstår att de kan påverka sin situation.

Många hundar har jag sett och tycker alltid det är så kul. Men den som är roligast att se är Selma 8 år som gick en vardagslydnadskurs här i våras. Jag bloggade om henne då också.

Det som är speciellt med henne är att hon i våras blev omhändertagen från ett hus där det levde typ 28 hundar, alla dalmatiner. De bodde några i varje rum. De slogs, blev stressade och fick inte gå ut regelbundet. Någon träning hade inte förekommit. De hade knappt varit utanför huset!

Selma är så vänlig. Hon viftar alltid på svansen. Men det var svårt att lära henne. Hon har ju ingen erfarenhet av träning. Blir hon stressad så springer hon i en fyrkant, som om det vore ett rum....

Klicker är nog  hennes grej! Hon kan nu sitta! Hon kan dutta på en post-it lapp med nosen, slå med tassen på ett lock och sist började vi med att hon fick ta en boll i munnen och släppa i handen. Sen går det inte att träna för långa pass, men det är ju inte så konstigt!

Det ska bli spännande att se vad hon kan lära sig mer! Det är ju ingen lätt träning om man inte är van, men husse och matte jobbar på och lillhusse Lukas hjälper till! 
Fredag igen!

Vad fort det går! Veckan bara svichade förbi!

Jag är lite halvrisig och äter penicillin, så jag försöker att ta det lite lugnt här hemma idag. Har iallafall städat av på fm, det behövdes.

Karin är här. Hon har ridit sina två hästar och är nu ute på den tredje!

Jag ska åka och handla snart och åka till Ljungsbro och köpa en kaninbur som jag hittade på blocket.

Det är helt tomt i kylen så den behöver fyllas på.

Igårkväll hade vi klickerkurs, så himla roligt är det!! Jag var lite trött innan, men det är så kul, så man glömmer bort att vara trött!

Tisdag och onsdag jobbade jag. Det var riktigt varma och fina dagar, så vi har passat på att vara ute mycket.

I måndags var jag hemma och ledig. Då kom Helen på frukost, sen var vi ute i stallet hela fm och klippte hästarna. Skönt att få bort lite päls på hals och bog, de har ju redan satt ganska mycket vinterpäls.

Nu i helgen hoppas jag på fint väder för dels mina kursare, valpisar på lördag och 2 agilitykurser på söndag.

Sen har vi köpt grannens vindskydd, de har sålt sina hästar. Vi ska se om vi kan få hjälp i helgen att flytta hem det. Man måste ta isär det, annars blir det för otympligt!

Igår em gick jag en sväng med Nellie i skogen. Hon  "var tvungen" att leta lite svamp åt mig igen. Jag hade ingen belöning med mig, men hon tycker att det är så kul, så det behös inget godis!Så fort vi går åt det hållet så börjar hon leta!

Inte lätt att se själv!!!

Söndagmorgon

Har just blivit klar med morgonbestyren på jobbet och tar en kopp kaffe. Det är snart dags att åka hemåt.

Igår hade jag roliga valpkursen på fm innan jag åkte hit. Det är 12 stycken valpar. Tur att Karin är med och hjälper till. Igår delade vi upp oss och några körde kurragömma med Karin och inkallning med mig, sen bytte vi. Vi hann också göra godisträd, dvs man trycker in mjukt godis  i barken på ett träd. Sen får de leta och gärna klättra för att nå.

Åkte och jobbade kl 12. Började med att laga lunch, sen blev vi bjudna på fika hos Mattias kompis på em.
På hemvägen sen, åkte vi till affären och köpte lördagsgodis och sen gick vi en promenad i Råssnäs. Vi har som mål att gå 20-30 min varje dag. Ett bra mål, det är ju skönt att promenera även om det går sakta. Man hinner se saker som man inte skulle annars!

På kvällen gjorde vi pizza. Det blev sen kvällsmat, 19.30. Sen gick kvällen jättefort!

Tyvärr vaknade jag inatt kl 4 ochhade stans värsta magont. Troligen gallan eftersom jag åt en påse cashewnötter senare på kvällen. Fy farao, kunde inte ens äta frukost!

Nu ska jag åka hemåt och vi ska åka och rösta. Senare idag har jag 2 agilitykurser. Hoppas på uppehåll i regnet...

Skogens guld!

Ikväll när vi skulle ta en promenad med Nellie efter stalljobbet, var klockan 19 och det började skymma.

Tomas och jag gick och pratade och hon gick lös som vanligt. Rätt som det var började hon sittmarkera kantareller. Egentligen kanske man inte ska uppmuntra eget arbete (!!) men det är ju så kul!!

Vi hade inget godis att belöna med och inget att plocka i, men hon jobbar så glatt utan belöning. Svansen går som en propeller. Säger man att hon är duktig så slickar hon hela ansiktet på oss!

Det roliga som hände idag var att det var så otroligt mycket gula björklöv, så vi såg absolut inte en enda svamp själva. Så en gång satt Nellie och väntade  på Tomas, men han såg inget. "Jag ser inte att det finns något" sa han. Då böjer hunden sig fram och LYFTER upp mossan, där är givetvis kantareller!

Kommer vi någonsin få en sådan hund igen? Tror inte det. Trots hennes egenheter som inte alltid är så roliga, så är hon ju en pärla.

Vi knallade hemåt med några dl svamp som vi åt till pommes och lövbiff nu ikväll.

Idag har jag varit med om "Modell för en dag". Jag och 3 vänner var i Folkets hus och blev sminkade och fotade. Tyvärr fick vi fixa håret själva, vilket jagär usel på. Det hade varit kul om de gjort detockså.

Tindra har fått sin dagliga motion. Ca 20 min i rundcorallen. Vi har varit duktiga och gjort något varje dag sen Gerd var här!


Tisdag 14 sept

Igår jobbade jag 8-17. Åkte sen direkt till Platenskolan på en väldigt bra föreläsning. Kom inte hem förrän 21.

Idag var jag ledig. Började morgonen med att tvätta och hänga ut lakan (då kom givetvis regnet!) mockade i hagen och städade hos kaninerna. 

Kaninerna är roliga. De bor ju i en stor box som är fylld med torv och sen halm på det. De gräver djupa gångar så till slut vågar man knappt gå in! Så idag fixade jag till det och fyllde i hålen och halmade på lite. Gud vad sur Vera blev. Hon stampade surt när jag var därinne och grejade. Sen hann jag bara ut så grävde hon som en tok igen, torven bara sprutade. 

Efter förmiddagskaffet åkte jag till optikern och fixade nya glasögon. Ett par gröna och ett par orange! Har inte fått hem dem ännu.

På eftermiddagen klippte jag en stor del av gräset innan det kom regn igen.... Karin red både Freyja och Nökkvi.

Klockan 17 hade jag kurs. Vardagslydnad. Det var mycket trevligt idag. Vi var i skogen och tränade. Solen kom dessutom fram!

Nu på kvällen har vi städat sovrummet. Ny gardin och nya lakan. Det blev så fint!
Nu är det kväll

Klockan är lite över 20 och det är kolsvart ute! Tomas är i skogen med Vilma för han har lagt blodspår! Undrar om de hittar i mörkret!

På eftermiddagen har vi haft agilitykurser. Först nybörjargruppen som gick bra idag! Sen fortsättningsgruppen som är jätteduktiga! Det är så kul att se deras framsteg.

Nu ska vi gå och hämta hästarna nere i hagen hos grannen. De väntar säkert på att få komma hem och få lite havre.

Imorgon är det jobbardag igen. Sen föreläsning på kvällen, så det blir en lång dag.
 

Söndag

Det småskvätter ute litegrann. 

Hade tänkt rida med Karin och Amanda, men tiden räckte inte till. Först kom några och köpte hö. Sen hade jag en privatlektiion med en hund. Så kom en annan familj och hämtade ett VGW-bälte som de skulle prova.

Nu tar jag lite kaffe och ritar agilityövningar till eftermiddagskurserna.

Skule behöva åka till affären och köpa potatis, så vi kan äta stuvad potatis till isterbanden idag.men det kanske går att ta morötter också, förresten.....Tror jag testar!

Igår hade jag valpkurs på fm. Lika trevligt som vanligt. Igår var det 10 småttingar här.

Sen kom Fredrik och åt lunch och hade med sig en säng till Nellie. Så fin!!! Hoppas få henne att välja den framför vår soffa.....

På eftermiddagen var jag på rallylydnad med Nellie. Gick totalt åt skogen.... Först satt hon bara och glodde på bilen. Struntade totalt i mig!! Så flyttade jag bilen och fick lite kontakt. Då skjuter någon ett skott, sen var det ju kört! Hon blir totalblockerad, tar inte ens godis.

Ja, ja, så är det med hundar, man kan aldrig vara säker på att det ska funka.
Fredagkväll/natt

Har just duschat och ska snarrt  släcka ner huset!

Ikväll har vi malt upp allt kött som vi hade kvar i frysen,sedan vi slaktade. Så imorgon blir det kålpudding till lunch. Fredrik kommer också hit.

Vi ska var hundvakt åt Diesal och Vilma hela dagen för Karin ska på ledarutbildning. Det blir väl Tomas som får ta dem. Jag har valpkurs på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag till Eva och träna Rallylydnad i 4 timmar!

Dagen idag började med långfrukost med Karin och Eva. Det är så skönt att ta det lite lugnt innan allt drar igång!

Klockan 10 kom hovslagaren och skodde 2 hästar. Sen åkte Karin hem och jag åkte till Mjölby och handlade.

Köpte ett par svarta toppar på Lindex och sen mat på Kvarnen. 3 fullproppade papperskassar. Hur kan det gå åt, vi är ju bara 2!!??

Hittade billig lever i och för sig, köpte 3 paket, som jag gjort hundgodis av.


Sen har dagen rullat på med allt det vanliga.

Nu är jag väldigt trött. Det har blivit för lite sömn en period. Men imorgon ringer iallafall inte klockan halv 7!Mitt i veckan -igen!

Onsdag igen. Vad fort det går.

I söndags hade jag agilitykurs på em och sen åkte jag och jobbade natt efter det.

Måndagen startade på gymmet, sen handling. Anticimex kom och kollade över råttfällorna i stallet. Karin var här med Vilma och så Diesal som är hos Karin en vecka.

Sen grejade jag i trädgården hela eftermiddagen. Klippte ner en buske och delade lite växter. När Tomas kom hem gick vi till skogen och plockade svamp. Det blev en full korg.

Tisdagmorgon, igår alltså, kom Helen och vi var ute och red. Härligt väder var det! Svalt men soligt!

På kvällen var det vardagslydnadskurs med 8 roliga hundar!

Idag var jag på privatlektion hos en tjej med en dalmatiner.Sen köpte jag hundmat, var förbi hos Cattis en sväng och  handlade mat (igen!). När jag kom hem åkte jag ner och släppte över hästarna till betet och sen hem och åt mat. Då var klockan 13.30 och jag var vrålhungrig.

Tänkte träna mig i att vila lite förut! Dammsög av soffan från grus och hundhår, sen såg jag stryktvätten och tog hand om den. Men sen la jag mig en stund i soffan iallafall, med expressen och tvärsomnade! Men jag vaknade snart igen och kopierade upp lite papper till ikväll och imorgon när det börjar en klickerkurs.

Nu har Nellie och jag varit i skogen och markerat upp ca 10 ställen där det finns svamp, så mina kursdeltagare hittar lite ikväll när det är sista gången! Det hänger rosa bajspåsar i skogen!


Härlig lördag!

Slutade lite tidigare på jobbet och åkte hem för att ha valpkurs.

Idag var det 12 stycken! Tur att Karin är med och hjälper till. De är så himla duktiga, både hundar och människor!

När de åkt hem åt vi lunch och sen gick vi till skogen med hundarna och plockade svamp. Det blev väl ca 3-4 liter.

Sen tog vi en ridtur. Tomas på Nökkvi, Karin på Freyja och jag på Berserkur. Jättebra gick det! Världens bästa ridväder!

Marsvinen och kaninerna fick vara ute i burarna idag, för det var så varmt och skönt. Annars är det väl snart dags att plocka in burarna för vintern.

Efter ridningen tog vi en fika, ute i solen. Sen planterade vi ett par nya träd och jobbade lite i stallet.

Nöjd med att ha fått mycket gjort idag!Signe och Lukas

Fredagkväll på jobbet

Jag sitter med en kopp te, lite vindruvor och mix megapols förfest på radion. Njuter  av -80 och -90 tals musik.

Mattias tittar på tv, doobido eller vad det heter.

Igår var Helen och red på em. Hon red Nökkvi, vilket gick jättebra. Han kan ju vara lite speciell, men hon gillade honom. Jag red Katur, han är lite ojämn, vissa dagar sådär och ibland på topp! Men han är ju 28 år,så det får man väl vara.

Amanda kom också och Karin och hon red ut barbacka och fick sig en skentur när vi möttes på en stig......jäklar va de sprang!

När vi kom tillbaka åkte Helen hem och vi andra fikade innan vi gick ut och grejade vidare. 

Det var en underbar kväll med fint väder. Tomas och Karin hann bygga lite i sadelkammaren innan det var dags för Karin att åka hemåt. Den börjar bli riktigt fin! Blir roligt att städa och hänga upp allt sen!

Idag har jag jobbat hela dagen och slutar imorrn förmiddag. På eftermiddagen åkte vi och köpte ett plommonträd till mig. Det vi hade åts upp av rådjur eller harar....Men vi får vara glada att de bara tog ett.

Sen plockade Mattias och jag lite svamp som vi stekte till kvällens hamburgare.

Imorgon är det valpkurs igen. Hoppas på lika fint väder då också!

ledig onsdag

Efter frukost och lite plockande kom Karin och Vilma. Vi tog hundarna med oss och red en sväng. Hon red Freyja och jag Beris. Solen sken och det var alldeles lagom väder!

När vi hade fikat så åkte Karin och jobbade. Nellie och jag gick till skogen. Hon hittade några nya kantarellställen, så vi kom hem med minst 6 liter svamp! Stora fina!

När vi kom hem var vi hungriga! Lagade mat  till mig och så pastagratäng, till kvällen. Det började regna så jag ägnade mig åt svamprensning innan det var dags att förbereda kursen på kvällen.

Vi hade kantarellsök idag. Alla är så duktiga!! Eftersom det regnade så delade vi upp oss och var i stallet, på logen och så i det lilla rummet på logen. Några var utomhus en stund i slutet. Det gick så bra! Nästa vecka vill jag ha uppehåll så vi kan vara ute!

Nu är jag supertrött, men ska ta en dusch innan jag stupar i säng!

Imorgon är jag också ledig och inget planerat mer än att Helen kommer! Härligt!

RSS 2.0