Att träna med klicker är sååå kul. Kan inte fatta att jag var så anti innan!

Det roligaste som finns är när poletten trillar ner och hundarna verkligen förstår att de kan påverka sin situation.

Många hundar har jag sett och tycker alltid det är så kul. Men den som är roligast att se är Selma 8 år som gick en vardagslydnadskurs här i våras. Jag bloggade om henne då också.

Det som är speciellt med henne är att hon i våras blev omhändertagen från ett hus där det levde typ 28 hundar, alla dalmatiner. De bodde några i varje rum. De slogs, blev stressade och fick inte gå ut regelbundet. Någon träning hade inte förekommit. De hade knappt varit utanför huset!

Selma är så vänlig. Hon viftar alltid på svansen. Men det var svårt att lära henne. Hon har ju ingen erfarenhet av träning. Blir hon stressad så springer hon i en fyrkant, som om det vore ett rum....

Klicker är nog  hennes grej! Hon kan nu sitta! Hon kan dutta på en post-it lapp med nosen, slå med tassen på ett lock och sist började vi med att hon fick ta en boll i munnen och släppa i handen. Sen går det inte att träna för långa pass, men det är ju inte så konstigt!

Det ska bli spännande att se vad hon kan lära sig mer! Det är ju ingen lätt träning om man inte är van, men husse och matte jobbar på och lillhusse Lukas hjälper till! 



Kommentera

Publiceras ej