Vi tar ett kopp te och klockan är 23.

Idag var Carmen här på lunch.  Hon hade en tjej med sig som praktiserade där. Undrar hur man får såna, praktikanter alltså.

När de åkt hem så gick Nellie och jag till skogen med svampkorgen. Det blåste jättemycket, kalla vindar, men solen sken.  När vi kom till skogen var det alldeles gult överallt!! Av gula löv!!

Jag hittade en enda svamp. Men guldhunden hittade 3 liter! Hon är så duktig. Flera gånger när hon markerade och jag ändå inte hittade dem, så visade hon med nosen! Helt otrolig! Fast det händer ju också att hon sätter sig på en och annan....

Klockan 17 hade jag vardagslydnadskurs. Vi var i skogen och lade spår bland annat. Så himla roligt att se hundar ta ett spår för första gången. Dessutom kul att se människorna lysa upp när de ser sånt hända som jag berättat om. Till exempel att många hundar gör lugnande signaler i spåret. Jättevanligt!!

Tyvärr så tror ju en del hundägare att deras hundar är nonchalanta när de går av spåret och rullar sig, kissar, skakar sig etc. Men om man bara väntar lite så börjar de ju spåra igen.

Sen var det mockning, fylla på vatten och hämta hem hästarna från betet. Idag ville de inte gå hem så Nellie fick hjälpa mig att driva dem. Hon var överlycklig, men jag måste var så koncentrerad  på henne så hon inte går för nära och blir sparkad. För några år sedan när vi bara hade "snälla " hästar gick det bra. Men nu har vi ju ett par surpuppor som gärna kickar till. Inte kul...

Tomas var vid Omberg och kollade på en plog som vi ska köpa. Han fick visst en harv på köpet!

Nu är det nog dags att sörpla i sig teét och krypa ner. Natti!

Kommentera

Publiceras ej