Ikväll när vi skulle ta en promenad med Nellie efter stalljobbet, var klockan 19 och det började skymma.

Tomas och jag gick och pratade och hon gick lös som vanligt. Rätt som det var började hon sittmarkera kantareller. Egentligen kanske man inte ska uppmuntra eget arbete (!!) men det är ju så kul!!

Vi hade inget godis att belöna med och inget att plocka i, men hon jobbar så glatt utan belöning. Svansen går som en propeller. Säger man att hon är duktig så slickar hon hela ansiktet på oss!

Det roliga som hände idag var att det var så otroligt mycket gula björklöv, så vi såg absolut inte en enda svamp själva. Så en gång satt Nellie och väntade  på Tomas, men han såg inget. "Jag ser inte att det finns något" sa han. Då böjer hunden sig fram och LYFTER upp mossan, där är givetvis kantareller!

Kommer vi någonsin få en sådan hund igen? Tror inte det. Trots hennes egenheter som inte alltid är så roliga, så är hon ju en pärla.

Vi knallade hemåt med några dl svamp som vi åt till pommes och lövbiff nu ikväll.

Idag har jag varit med om "Modell för en dag". Jag och 3 vänner var i Folkets hus och blev sminkade och fotade. Tyvärr fick vi fixa håret själva, vilket jagär usel på. Det hade varit kul om de gjort detockså.

Tindra har fått sin dagliga motion. Ca 20 min i rundcorallen. Vi har varit duktiga och gjort något varje dag sen Gerd var här!

Kommentera

Publiceras ej