Julen är snart slut

Nu har vi snart avslutat julfirandet.

På julafton var vi hemma här på fm och jobbade ute som vanligt. Eftermiddag och kväll tillbringades hos Tomas mamma Marianne. Där var också Tomas syster Monica, hennes barn och barnbarn. Vi åt god mat och lekte paketleken. 

Det är alltid kul. Alla vill ha samma paket! Hundarna var också med dit. De låg och sov i hallen där vi hade boat åt dem med lite fällar. Tidigare på dagen hade de vallat, så de var rätt trötta. Vi märkte dem inte ens.

Igår, juldagen så var vi hemma här och hade paketlek. Robert, Mi, Karin, Tomas och jag. Jag fick jättebra saker! Grytlappar, fina turkos. Så 2 pocketböcker, ett presentkort på att hyra film i 2 månader, en ugnsform, en fin kork och ett skärbräda i grön plast som gick att vika upp kanterna på! Kanonbra!

Igår var det sen dags att åka och jobba igen. Hämtade Mattias hemma hos föräldrarna.

Jag slutade jobba imorse. Då åkte jag direkt till Maxi och handlade eftersom det var tomt i kylen.

Hann sen vara ute och göra lite nytta efter fikat. Tomas vallade med hundarna också. Sen var det dags att åka till min mamma och pappa för att äta julmat. Tur att jag inget har gjort själv! Bara skinka har vi. Det räcker att äta två gånger.

Igår gjorde jag laxpudding till lunch, på lax som vi fick med oss från Marianne. Det är ett bra sätt att ta till vara på lax!

Hos mor och far var förutom min familj, Fredrik och hans flickor. Så Hilma fick fler paket....

Den här stolen fick Hilma av oss:
Stolen köpte jag på gammeljul i Vadstenan var där med Mattias. Kunde inte låta bli. Den var ju så fin. 

Nu ska vi gå ut och fodra. Inte sugen på att gå ut. Det stormar ju ute....

Väntan...

Ja nu har tomtarna åkt fram. Tänkte först strunta i det. Men fick ett ryck och hämtade kartongen. Nu är de utplacerade lite här och där.Karin var här förut så vi gick promenad med hundarna. Det har snöat , så pudlarna var väldigt snöiga när vi kom hem! Stora klumpar på benen.

När vi kom hem blev det lite fika och sen gick vi ut till stallet.  Mockade, packade foder och fixade.

Efter stalljobb åt vi lunch och sen åkte Karin till Söderköping för jobb-möte. Vilma ville inte följa med, så Smilla fick följa med själv. Vilma stannade hos mig.

Nu ska jag hänga tvätt och sen slå in några småpaket till paketleken.

Ikväll kommer Robert, Mi och Hilma. Har satt på värmen i boden där de sover. Tyvärr vaknar flugorna till liv som krupit in i springorna......

Lördag med skitväder

Igår var jag ledig. Tog en promenad med hundarna efter frukosten. Sen hann jag jobba ute i stallet innan Lena kom och fikade.

Vi ska köpa "loss" Jim så jag skrev på ett papper. Så hann vi prata och dricka kaffe innan hon skulle vidare.

Sen var jag ute och red på ridbanan med Tindra. Det regnade så jag blev jättefrusen. Men hon var jätteduktig, så jag var supernöjd.

Dagen innan red Karin och jag på Nökkvi och Beris och då regnade det också. Inte alls kul nu.....Man blir ju iskall av regnet.


Imorse vaknade vi av....regn. Inte alls lockande att gå ut. Men det gjorde vi, efter frukost och julkalendern

Hämtade in ved, plockade bort lite runt det blivande växthuset och mockade i hagen. Städade lite i stall och sadelkammare också. Hann en del innan Karin kom och det var fikadags. Hon hade köpt med sig färskt vörtbröd. Jättegott!

Efter det gick vi ut och fixade i vindskyddet. Ströade upp med halm och så grävde vi små diken för att leda bort vattnet som stod på ett par ställen. Nu blev det jättebra!

In och lagade mat. Jättegod lax med ljummen pastasallad och saffransdipp. Nu har vi bakat en kaka. Men innan det blir fika ska vi ut en sväng igen.

Hundarna har inte fått gjort så mycket idag. Vi får träna lite inne senare istället. Just nu pussas Jim och Mio med Smilla (nya pudelflickan) och Vilma får en tofs uppsatt.

RSS 2.0