Klockan 14.00
Lunchen är klar. Väntar på Tomas som plogar lite. Igår var det mildväder och regnade, inte kul alls. Idag är det isgata.

Igår var det alltså nyårsafton. Tomas och jag var själva eftersom Karin åkt till Stockholm. Vi hade en lagom lat dag! Sov ganska länge, red ut en sväng på fm, åt god mat, fixade i stallet.

Jag var och matade Karins marsvin också som ville ha lite mat!

På kvällen roade vi oss med att scanna in några gamla kort. Lagade 3 rätters måltid och sen slappade fram till 22.30 när det började skjutas raketer rakt över hagen! Resten av kvällen blev orolig! Hästarna sprang runt som galna och ville inte äta. Birkir och Katur fick gå in i sina boxar, men den lille var så orolig så han höll på att ta sig över till Katurs box!

Tomas satte för kartong för fönstren, sen satte vi på radion och hade en lampa tänd. Då blev det bättre i stallet iallafall. Ute var det värre. Vi trodde att de skulle springa ut genom staketet. Bara Berserkur stod och åt (!!) de andra sprang. Senare, vid 12 slaget hade de gått ner i skogen, men travade oroligt omkring när det small. Jävla smällare......


Klockan 21.00

Idag sov vi till 9 eftersom vi var vakna länge igår och hästarna fick mat mitt i natten. Så det blev frukost och förmiddagskaffe när vi varit ute och fixat i stallet.

Tog en ridtur idag också. Vi red på andra sidan vägen. Det var ganska bra plogat eftersom de avverkar i skogen. Men på ett ställe var det en snövall som vi stod på näsan i! Det tog tvärstopp! Vi fick vända, för det var hårdpackade vallar framåt så långt vi såg!

När vi kom hem lagade vi hemgjord lammkorv och potatismos till lunch. Gott!

Eftermiddagen gick snabbt, har bara grejat ute istallet. Tomas har kört upp gödselstacken så den blev mindre, eller bättre format iallafall.

Var sen och matade Karins marsvin och köpte diesel till traktorn.

Nu har vi lagat god mat igen. Rådjursbiffar med kantarellsås. Sen har vi bakat några smördegsbakelser med jordgubbar. Inte så vackra men kanske goda! Ska prova nu, med en kopp kaffe.



Kommentera

Publiceras ej