Solig fin dag

Blev väckt av Mio som skulle ut och kissa. Faktiskt första gången. Han brukar sova som en liten gris.

Igår åkte Mi, Robert och lilla Hilma till Mi:s föräldrar hela dagen.

Vi grejade lite hemma. Jag klippte gräset, Tomas målade och satte upp en ny grind i hästhagen. Vi har delat av den så vi har en bantningsdel! Stackars Beris och Tindra.....

Sen fick vi fikabesök av Camilla,Marina och Sofia. Det var trevligt. Tomas visade lite vallning med båda hundarna som skötte sig exemplariskt! Mio skäller mindre och mindre. Jätteduktig är han! Lyssnar så fint nästan hela tiden.

                                  

Lite senare gick Victor, Tomas och jag en sväng i hagen och plockade lite svamp. Hästarna gick bakom och undrade vad vi gjorde. Vi fick ihop så det räckte till varsin macka på kvällen.

Tomas och jag red ut en sväng också. Men fy vad blinningar!! Det är nästan bara full fart som gäller! Jim var med oss ut för första gången. Det gick kanonbra! Förut har det varit svårt eftersom han har försökt valla hästarna, men det har han slutat med.

Vi såg 2 stora rådjur på ett gärde. Först kom en hind och sprang förbi, efter kom en bock, förblindad av kärlek! Så han brydde sig inte om oss! Han gick med nosen i backen för att hitta tjejen.

Kvällen avslutades med ett parti plump (gick dåligt för mig), en kantarellmacka och ett glas rött. Helt okej! Fast jag somnade nästan vid köksbordet!
 

Regnig helg

Idag är det söndag. Det är ganska sent, klockan är snart 24.

Vi, dvs Tomas, Robert, Victor, Karin och jag har spelat plump för tredje kvällen irad. Idag gick det bättre för mig, kom 2:a! Mi och Hilma har lagt sig tidigt.

Till kvällsmat idag åt vi rådjursstek, den sista vi hade. Kantarellsås till förstås. Gott!

På em var "barnen" iväg hos farmor och fikade. Tomas målade lite och jag red Tindra. Sen kom Fredrik, mamma, My och Moa förbi och tittade på bebisen.

Igår var pappa, mamma och Britt här och fikade. Vi dukade ute, men fick rusa in med koppar och allt för det kom en skur!

Det har regnat mycket några dagar, ja även nätterna. Åskat mycket också.Hundarna är jätteduktiga med Hilma. Jim är nog mest intresserad. Han nosar både på henne och hennes saker.Nu börjar sista semesterveckan. Lite jobbigt, det går ju så fort. Man tror att man ska hinna så mycket. Men vi har ju gjort en del! Sen var vi ju på Gotland några dagar. Vi har också ridit lektion och kommit igång med det!       

Hilma sover mest ännu så länge. Hon är ju bara 2 veckor. Men ibland slår hon upp ögonen!

Onsdag igen!

Så var det onsdag igen! Ikväll hade vi andra tillfället på kantarellkursen, jättekul!

Innan dess hann jag klippa gräset och på fm red vi lektion! Vi har ridit för Anna Andersson på Kulltorp några gånger nu och det känns inte som det är helt omöjligt att man ska kunna rida Tindra lite skapligt rätt! Men jag måste börja träna igen, magmusklerna är ju helt borta! Får lite ont i ryggen efter ridlektionerna, men det beror ju på att jag har så mycket att rätta till i sitsen.....

Igår var en "ta igen lite-dag" eftersom vi varit på Gotland några dagar. Det blev lite tvätt och plock inne på dagen, men på kvällen var vi i skogen flera timmar och plockade svamp. Blev en hel del.

I fredags åkte Tomas och jag till Gotland. Karin skötte om allt hemma. Hon hade ett par kompisar som sov över också.

Vi har åkt runt och sett lite fina ställen. Första natten bodde vi på en hästgård. Väldigt mysig men jag har aldrig sett så mycket flugor i hela mitt liv!!

              


När vi åkte hem i måndags försökte vi boka om biljetterna för att kunna åka till Uppsala och hälsa på lilla barnbarnet Hilma som är en vecka och 2 dagar! Det gick inte, så vi planerade att åka dit  i veckan istället. Men nu ringde Robert och sa att de kommer på fredag, så kul!

RSS 2.0