Solig fin dag

Blev väckt av Mio som skulle ut och kissa. Faktiskt första gången. Han brukar sova som en liten gris.

Igår åkte Mi, Robert och lilla Hilma till Mi:s föräldrar hela dagen.

Vi grejade lite hemma. Jag klippte gräset, Tomas målade och satte upp en ny grind i hästhagen. Vi har delat av den så vi har en bantningsdel! Stackars Beris och Tindra.....

Sen fick vi fikabesök av Camilla,Marina och Sofia. Det var trevligt. Tomas visade lite vallning med båda hundarna som skötte sig exemplariskt! Mio skäller mindre och mindre. Jätteduktig är han! Lyssnar så fint nästan hela tiden.

                                  

Lite senare gick Victor, Tomas och jag en sväng i hagen och plockade lite svamp. Hästarna gick bakom och undrade vad vi gjorde. Vi fick ihop så det räckte till varsin macka på kvällen.

Tomas och jag red ut en sväng också. Men fy vad blinningar!! Det är nästan bara full fart som gäller! Jim var med oss ut för första gången. Det gick kanonbra! Förut har det varit svårt eftersom han har försökt valla hästarna, men det har han slutat med.

Vi såg 2 stora rådjur på ett gärde. Först kom en hind och sprang förbi, efter kom en bock, förblindad av kärlek! Så han brydde sig inte om oss! Han gick med nosen i backen för att hitta tjejen.

Kvällen avslutades med ett parti plump (gick dåligt för mig), en kantarellmacka och ett glas rött. Helt okej! Fast jag somnade nästan vid köksbordet!
 

Regnig helg

Idag är det söndag. Det är ganska sent, klockan är snart 24.

Vi, dvs Tomas, Robert, Victor, Karin och jag har spelat plump för tredje kvällen irad. Idag gick det bättre för mig, kom 2:a! Mi och Hilma har lagt sig tidigt.

Till kvällsmat idag åt vi rådjursstek, den sista vi hade. Kantarellsås till förstås. Gott!

På em var "barnen" iväg hos farmor och fikade. Tomas målade lite och jag red Tindra. Sen kom Fredrik, mamma, My och Moa förbi och tittade på bebisen.

Igår var pappa, mamma och Britt här och fikade. Vi dukade ute, men fick rusa in med koppar och allt för det kom en skur!

Det har regnat mycket några dagar, ja även nätterna. Åskat mycket också.Hundarna är jätteduktiga med Hilma. Jim är nog mest intresserad. Han nosar både på henne och hennes saker.Nu börjar sista semesterveckan. Lite jobbigt, det går ju så fort. Man tror att man ska hinna så mycket. Men vi har ju gjort en del! Sen var vi ju på Gotland några dagar. Vi har också ridit lektion och kommit igång med det!       

Hilma sover mest ännu så länge. Hon är ju bara 2 veckor. Men ibland slår hon upp ögonen!

Onsdag igen!

Så var det onsdag igen! Ikväll hade vi andra tillfället på kantarellkursen, jättekul!

Innan dess hann jag klippa gräset och på fm red vi lektion! Vi har ridit för Anna Andersson på Kulltorp några gånger nu och det känns inte som det är helt omöjligt att man ska kunna rida Tindra lite skapligt rätt! Men jag måste börja träna igen, magmusklerna är ju helt borta! Får lite ont i ryggen efter ridlektionerna, men det beror ju på att jag har så mycket att rätta till i sitsen.....

Igår var en "ta igen lite-dag" eftersom vi varit på Gotland några dagar. Det blev lite tvätt och plock inne på dagen, men på kvällen var vi i skogen flera timmar och plockade svamp. Blev en hel del.

I fredags åkte Tomas och jag till Gotland. Karin skötte om allt hemma. Hon hade ett par kompisar som sov över också.

Vi har åkt runt och sett lite fina ställen. Första natten bodde vi på en hästgård. Väldigt mysig men jag har aldrig sett så mycket flugor i hela mitt liv!!

              


När vi åkte hem i måndags försökte vi boka om biljetterna för att kunna åka till Uppsala och hälsa på lilla barnbarnet Hilma som är en vecka och 2 dagar! Det gick inte, så vi planerade att åka dit  i veckan istället. Men nu ringde Robert och sa att de kommer på fredag, så kul!


Onsdag som övergår till torsdag...

Började dagen med att åka till stan och handla lite. Fixade även  till min lugg som jag klippt själv i ett tillfälligt sinnesförvirrat tillstånd!

Hittade några linnen, ett par shorts och lite bebiskläder:-)

Medans Tomas och jag var i stan var Karin och Moa här och red och skötte om hundarna.När vi kom hem lagade vi torskfilé som vi köpte av fiskbilen igår.

Efter maten stack jag iväg med Mio till skogen för att plocka svamp. Vad mycket lättare det var att gå med en hund! Mio "hittade" 3 kantarellställen själv. Dvs han nosade som sjutton, sprang förbi, vände om och glodde på mig och ville sen vidare! Han tog knappt godiset! Men vi får träna vidare, jag vill ju att han ska sittmarkera och sitta kvar. Det sista stället hittade han när vi var på hemväg och jag hade släppt honom.

Han kan ju inte gå längre, utan springer som en galning. Så han drog iväg rakt fram några meter, kände en doft och slängde sig in till vänster. Jag trodde det var ett djurspår så jag ropade på honom. Han tvärvände och kom mot mig, då såg jag en gul matta.......! Gissa om jag log!!

Åkte hem med hund och svamp, bytte hund och åkte och plockade lite till.

Sen var det kurs, kantarellsök. 7 stycken fina hundar med ägare. Olika till sättet, så lärorikt för alla.

När vi ätit lite kvällsmat gick vi ut igen. Tomas vallade med båda hundarna. Mio fick gå inne hos fåren i koppel. Så duktig är han. Gissa om han är tänd, satt och skakade innan han fick komma in.

Jag longerade Tindra en liten stund. Imorgon kommer Gerd och ska titta på henne och några hästar till.

Nu rensar vi svamp, dricker vin, bloggar och funderar på varför vi sover så länge om mornarna.....


Jag har blivit farmor idag 11/7

Morgonens nyhet! Vaknade vid 8 och gick ner för att kolla mobilen eftersom jag visste att det var på gång.

Där var messet! En liten tjej föddes kl 5 imorse! Ska bli spännande att se henne snart.

Igår tillbringade vi hela dagen i Eskilstuna på Islandshäst SM. Superfina hästar och lagom väder. Mycket bra träning för hundarna med alla ljud, publik, hästar och alla hundar som också var där.

      


I lördags var vi hemma och grejade. Jag pysslade i trädgården och Tomas sådde nere i en hage som vi har plöjt upp. 

Idag har vi varit och shoppat på Sharpman i Hogstad. Köpte en longergjord, jättefin! Sen kom Julia och red ut med Karin och mig. Men fy vad blinningar det är. Hatar dem!

Nyss var vi ute och vallade en stund. Mio är så duktig! Han får träna när Jim tagit in dem i fållan. Han är duktig och balanserar naturligt. Kan även stanna och ligg i vallningen! Inte dåligt!! Det är svårt annars när det är djur i närheten.

Nu har vi druckit kaffe och ätit isländskt godis!

fredag och första semesterveckan snart slut

Jag sitter inne för det har just spöregnat.

Tomas åkte iväg på after work med några killar och Karin åkte till Mjölby för att fika med en kompis.

På fm städade jag av ovanpå och bytte lakan. De hann precis torka innan regnet kom. Karin hade däremot tvättat massor och hängt ut i regnet....

Annars har veckan bjudit på varmt väder och uppehåll. Har grejat i trädgården, ridit lite och fixat i stallet.

Igår fick vi våra tackor klippta. Jim var superduktig och hjälpte till att ta in dem i stallet och sen tillbaka. Men hjälp vad korkade får är. Lammen kände inte igen mammorna när de var klippta! De skrek hela kvällen och lite idag med. De tror att mammorna försvunnit, när de bara fått en sommarfrisyr!

På kvällen åkte vi och badade med hundarna efter att jag haft hundkurs här hemma. Vi åkte till Vinberga, som är ett gammalt grustag.Nu har jag satt på kaffe och ska ta lite glass. Göra lite korsord också som hör sommaren till!

Vilma kom dragandes med ett ben som hon grävt fram i landet, jordigt och läbbigt. Hon hostade lite och tittade uppfodrande på mig så jag gick in och skjöljde av det. Då fortsatte hon nöjt att tugga en stund. Men nu var det visst nog för hon gick iväg och grävde ner det igen! Sparas till en annan dag!

Ojdå

Det har visst gått nästan en vecka! Sedan jag skrev alltså!

Var ledig i måndags. Då var det fullt upp. Var på privatlektion hos en hund, handlade, städade av lite. Markarbetade Tindra och longerade henne också.

Sen var det jobb tisdag och onsdag. Mattias och jag var här hemma, eftersom Karin är i Åre hela veckan.

Torsdag var det höintagning. Mamma och pappa var här och så kom Eva och Lasse och hjälpte till. Tur att vi fick hjälp. En kvart efter att vi fått in höet så öppnade sig himlen och regnet vräkte ner!!

Jag hade hundkurs, men vi kunde som tur var hålla till i rummet på logen ett tag. Lite utejobb blev det!

Igår, fredag, så hade jag en agilitylektion på fm. Sen blev det ilfart ner till Tranås för att hämta ett fårskinn. De skulle ha semesterstängt så det var sista dagen som det var öppet på många veckor.

När jag kom hem flyttade jag bort hästarna till betet och åt lunch, klockan var 15.30!

Sen fick jag besök av en man som vill ta en hund från Hittehund. Vi pratade  och drack kaffe. Hans dotter var också med.

Sen blev det städning på kvällen. Det behövdes verkligen!!!!

Idag har det åskat och regnat massor! På fm fortsatte jag att städa lite grann. Flyttade bort hästarna till betet. Idag fick Nökkvi också följa med dit. Han har blivit ganska smal, medans Beris och Tindra behöver gå ner mer....

På em åkte vi till Heda marken och tog med oss hundarna. Fikat, handlat fina saker och sett mycket fint!

Jag köpte en del blommor som jag har planterat nu ikväll.

När vi kom hem fick Tomas syn på våffeljärnet och undrade om vi inte skulle göra våfflor! Så det gjorde vi!

Lite senare nu åt vi avocado med räkor. Gott det med.

Nu ska jag ta och sova! Natti!


RSS 2.0