Började dagen med att åka till stan och handla lite. Fixade även  till min lugg som jag klippt själv i ett tillfälligt sinnesförvirrat tillstånd!

Hittade några linnen, ett par shorts och lite bebiskläder:-)

Medans Tomas och jag var i stan var Karin och Moa här och red och skötte om hundarna.







När vi kom hem lagade vi torskfilé som vi köpte av fiskbilen igår.

Efter maten stack jag iväg med Mio till skogen för att plocka svamp. Vad mycket lättare det var att gå med en hund! Mio "hittade" 3 kantarellställen själv. Dvs han nosade som sjutton, sprang förbi, vände om och glodde på mig och ville sen vidare! Han tog knappt godiset! Men vi får träna vidare, jag vill ju att han ska sittmarkera och sitta kvar. Det sista stället hittade han när vi var på hemväg och jag hade släppt honom.

Han kan ju inte gå längre, utan springer som en galning. Så han drog iväg rakt fram några meter, kände en doft och slängde sig in till vänster. Jag trodde det var ett djurspår så jag ropade på honom. Han tvärvände och kom mot mig, då såg jag en gul matta.......! Gissa om jag log!!

Åkte hem med hund och svamp, bytte hund och åkte och plockade lite till.

Sen var det kurs, kantarellsök. 7 stycken fina hundar med ägare. Olika till sättet, så lärorikt för alla.

När vi ätit lite kvällsmat gick vi ut igen. Tomas vallade med båda hundarna. Mio fick gå inne hos fåren i koppel. Så duktig är han. Gissa om han är tänd, satt och skakade innan han fick komma in.

Jag longerade Tindra en liten stund. Imorgon kommer Gerd och ska titta på henne och några hästar till.

Nu rensar vi svamp, dricker vin, bloggar och funderar på varför vi sover så länge om mornarna.....





Kommentera

Publiceras ej