Söndag efter midsommar

Har varit ledig i några dagar. Rättare sagt fredag- söndag.

I torsdags var jag ledig på dagen. Karin var här, vi red och pysslade med lite av varje. Sen hade jag kurs på kvällen. Jätterolig grupp som redan snappat upp en hel del.

I fredags, midsommarafton, jobbade jag natten innan och till 10 på fm. Åkte och lämnade M hos föräldrarna.

Åt förstås sill till lunch och bakade en tårta till kvällen. Victor kom hem, så jag var och hämtade honom vid tåget iMjölby.

På kvällen red vi ut, Karin och jag red och Tomas och Victor körde Berserkur.Det duggregnade lite men var härligt ändå.

Sen grillade vi. Tomas stod ute i regnet..... Lamm med ugnspotatis och getoströra. Smaskigt!

Igår fm oljade vi in alla agilityhinder. Tomas harvade ridbanan. Sen har vi flyttat bort några hästar till Stallsberg som vi går med fram och tillbaka. Vill ha dem hemma på natten.

Efter lunchen kom mina föräldrar och fikade. De var kvar ett tag. Amanda kom sen vid 17 tiden och red ut med Karin. Jag markarbetade Tindra  och longerade henne. Idag ska vi rida lektion så jag hoppas att det kommer att gå lite bättre nu när jag har försökt jobba henne från marken.Solen skiner. Har lagt i tvätt och satt in en rabarber/jordgubbspaj i ugnen. Hoppas att det blir en fin dag.....

onsdag 22 juni

Sitter och tar lite em kaffe.

Hundarna har fått varsitt torkat kalvöra.

Om en liten stund kommer en tjej som ska ha privatlektion. Alltid spännande.

Karin och jag har ridit. Jag red ut på Tindra efter att ha tränat på ridbanan i 3 veckor... Det var kul. Hon gick jättebra. Karin red Beris. Innan dess red hon Nökkvi på banan.

Jag mockade och fixade lite. Sen lagade jag fläskpannkaka, gott!

Halva hästgänget fick gå på bete, men kom tillbaka i full fart efter en stund eftersom det har kommit så mycket blinningar. Jäkla odjur! Tur att vi har vindskydden som de gärna står i.

               


I måndags jobbade jag på dagen. På kvällen red Tomas och jag ut en sväng. På kvällen är det inte så mycket flugor iallafall!

Igår for jag omkring på dagen. Handlade först på Maxi (pust!) och lite på systemet. Sen hem och då var hovslagaren här. Det blev lite fika med Eva , Karin och Anders. Sen en ridtur på Tindra innan jag åkte till Skänninge och handlade fästingmedel till hundarna och lite annat på Östenssons.

Kom hem strax innan vi skulle ha avslutning på specialsöket. Det är så himla roligt att se hundar jobba. Just när de gör medvetna val. När de känner igen en doft och går tillbaka till den burken. Så kul!

   

Tomas är ute och åker båt med jobbet. Jag ska hämta honom ikväll, om jag är vaken....:-)
Söndag och det regnar igen...

Igår var det en ganska fin dag, vädermässigt. Några regnskurar imellanåt bara.

Tvättade så det var tomt i tvättkorgen. Sen höll vi på i trädgården hela dagen.

Jag klippte gräset med den nya klipparen, som går så lätt och bra!Sen klippte jag ner björnbär som frös bort i vintras. Fast det kommer nya skott, så nästa år blir det bär. Om vi kommer ihåg att täcka den i vinter...

Tomas satte upp krokar i redskapsboden, det blev kanonbra! Sen körde han med trimmern.

På kvällen fick Jim valla lite på våra får. Förut har de bara varit i fålla men nu hade Tomas dem utanför. Det gick jättebra!

Jonna var här hela eftermiddagen, så Karin och hon red 2 hästar och sen cyklade med 2.Idag regnar det igen. Väldigt mycket! Vaknade inatt av att det vräkte ner och vi hade myggfönster i!

Jag har varit ute och mockat  i hagen och sen varit hos grannen och matat djuren. De är bortresta. Sen gick jag in igen och nu lagar jag middag och ska planera inför agilityn i eftermiddag. Kul i regnet.....
RSS 2.0