Fredagsmys med grabbarna

Ikväll är jag ensam hemma. Tomas är på konferens med jobbet. Han paddlar kanot, ríder, dricker öl.....och har väl lite konferens!

Jag kom hem efter jobbet i morse. Handlade på hemvägen så det blev en timmes ensamhetsträning för hundarna. Det är bra!

På fm blev det lite utejobb innan regnet. Rensade den ogrästäckta grusgången. Jag har aldrig lyckats att få den helt tom! Man börjar på ett ställe och så ser det skapligt ut.Efter ett par dagar har det växt upp igen! Men hela hinner jag aldrig ta!

Packade in skräp i bilen också. Så mellan några skurar åkte jag iväg med det till tippen. Sen kom Karin hit med mer skräp.....Hon håller ju på att flytta.

På em longerade jag Beris och red Tindra. Det gick sådär. Jag måste komma igång och rida oftare. Men på ridbanan går ju bra att rida nu. Hundarna låg så snällt bundna vid transporten och tittade på.

Nu ikväll har jag festat på potatissallad och grillade revben och tomater från tomatboden! Har strukit lite tvätt och kollat på tv en stund. Mio undrade vad vi skulle göra, när jag gick in i stora rummet. Han ställde sig och glodde på tv:n! Vi tittar ju så sällan, så han har nog inte sett någon tv förut!

Sen blev det väldigt tyst en stund. Då passade han på att tugga i sig maskrosblad som jag hade plockat till marsvinen och glömt lägga in till dem....

Var nyss ute och fodrade djuren och gick en sväng. Då for en hare upp framför oss. Det är så kul att se vad olika hundarna gör! Jim studsar efter några steg men bryter direkt när man ropar på honom. Det gjorde han efter grävlingen häromdagen också, fast jag skrek, vilket inte behövs. Han hoppar mer upp, än fram! Mio, han kör ner nosen och spårar. Han tittar inte upp utan far fram som en dammsugare! Det är svårare att bryta, för när de nosar "stänger de av" de andra sinnena, så de blir försvagade. De hör inte alltså, och det är faktiskt sant!

Har fått låna en bra bok av Cattis som jag ska läsa vidare i nu. Eller om jag ska städa lite ibland mina böcker! Såg att det var väldigt rörigt i bokhyllan.....

Imorgon jobbar jag. Vi kommer att vara här en del eftersom Tomas inte är hemma. Karin åker också bort lördag-söndag. Tur att Fredrik kan ta Vilma. Hon har ju börjat löpa. Kan bli lite problematiskt!

Hoppas på uppehåll imorrn så vi kan vara ute!

torsdag 26 maj

Kommer aldrig i säng på kvällarna så jag är seeeg på morgonen nu för tiden. Jag som alltid varit morgonpigg!

Lilla Mio är riktigt trött på morgonen också! Han ligger oftast på rygg i sin bädd när man kollar upp. Sen sträcker han på sig och låter mycket. Han har inte särskilt bråttom ut heller.

Jag brukar hämta tidningen och gå dit med hundarna, innan stallet. Det gillar inte hästarna. Tindra protesterar högljutt när jag inte kommer dit!

Sen brukar Mio gå in till Tomas, så Jim får en liten stund själv med mig när jag fodrar. Hästar, får, kaniner och katten Bruno. Just nu går fåren på bete så det är mest vatten att fylla på där. Idag fick de lite bröd också och blev så till sig så de nästan trampade ner mig!

Karin kom förbi en sväng på fm. Då gick vi en promenad med hundarna. Vilma har tydligen börjat löpa, det visade Jim....Sen åkte Karin  och Vilma till jobbet och jag släppte ut hästar på bete. Mockade och fixade lite. Korparna hade slagsmål tror jag och en som inte kunde flyga hoppade runt på backen. Mio skulle dit och jaga trodde han, men han var så duktig och kom när jag ropade på honom!

På em rensade jag ogräs och hundarna låg och vilade lite i skuggan. De är så coola!

Jag åkte till jobbet lite tidigare idag, så de fick vara själva en dryg timme. Ska ringa hem och kolla om det var lugnt när Tomas kom hem. Men det tror jag. Vi tränar korta stunder ofta, så de är ganska vana nu.

Kurser och andra äventyr

I gårkväll hade vi andra gången på specialsök-kursen. Det är så kul att se hundarna utvecklas! Det är ju ett jobb som passar alla hundar. De har fått välja vilken doft de vill börja med. Sen hoppas jag att vi ska hinna lära dem några till. 

På dagen igår var jag först på p-möte. Hundarna var också med. Efter mötet åkte vi till Vadstena och köpte hundmat. Sen åkte vi vidare till Fågelsta och köpte havre till hästarna.

Jag longerade Tindra en liten stund sen i rundpadocken också innan kursen. Hade planerat att hinna det idag också, men det gjorde jag inte.

På fm idag hade vi avslutning på vardagslydnadskursen. Så himla trevligt! Goá människor och hundar som har kommit 6 onsdagsförmiddagar. Idag fick vi hembakt bröd till fikat av en kursdeltagare. Så mumsigt!

Efter det kom Ulla och köpte hö. Och jag lassade ut hö utan handskar så jag fick en sticka under nageln av höet. Fasen vad ont det gör! En bit sitter tyvärr kvar, långt ner! Går inte att få ut.

Sen har jag mockat i hagen och fixat lite, varit och handlat och tvättat lite, som vanligt.....

Tomas kom hem efter 18 idag. Jag satt och väntade med kaffe eftersom han fyller idag. Vi tog en kopp innan vi gick ut och grejade. Tomas satte fast fårhuset som blåste iväg i förrgår och jag fyllde på vatten och packade foder.

Sen gick vi en promenad med hundarna. Ute på ett gärde låg en grävling och tryckte. Den sprang Jim nästan över! Så han började följa efter den! Som tur var så lyssnade han, fast jag skrek! Mio spårade tillbaka i grävlingens spår!

Nu har vi ätit sen middag och tar en kopp te bara. Klockan är mycket så snart är det gonatt!RSS 2.0