Fredagsmys med grabbarna

Ikväll är jag ensam hemma. Tomas är på konferens med jobbet. Han paddlar kanot, ríder, dricker öl.....och har väl lite konferens!

Jag kom hem efter jobbet i morse. Handlade på hemvägen så det blev en timmes ensamhetsträning för hundarna. Det är bra!

På fm blev det lite utejobb innan regnet. Rensade den ogrästäckta grusgången. Jag har aldrig lyckats att få den helt tom! Man börjar på ett ställe och så ser det skapligt ut.Efter ett par dagar har det växt upp igen! Men hela hinner jag aldrig ta!

Packade in skräp i bilen också. Så mellan några skurar åkte jag iväg med det till tippen. Sen kom Karin hit med mer skräp.....Hon håller ju på att flytta.

På em longerade jag Beris och red Tindra. Det gick sådär. Jag måste komma igång och rida oftare. Men på ridbanan går ju bra att rida nu. Hundarna låg så snällt bundna vid transporten och tittade på.

Nu ikväll har jag festat på potatissallad och grillade revben och tomater från tomatboden! Har strukit lite tvätt och kollat på tv en stund. Mio undrade vad vi skulle göra, när jag gick in i stora rummet. Han ställde sig och glodde på tv:n! Vi tittar ju så sällan, så han har nog inte sett någon tv förut!

Sen blev det väldigt tyst en stund. Då passade han på att tugga i sig maskrosblad som jag hade plockat till marsvinen och glömt lägga in till dem....

Var nyss ute och fodrade djuren och gick en sväng. Då for en hare upp framför oss. Det är så kul att se vad olika hundarna gör! Jim studsar efter några steg men bryter direkt när man ropar på honom. Det gjorde han efter grävlingen häromdagen också, fast jag skrek, vilket inte behövs. Han hoppar mer upp, än fram! Mio, han kör ner nosen och spårar. Han tittar inte upp utan far fram som en dammsugare! Det är svårare att bryta, för när de nosar "stänger de av" de andra sinnena, så de blir försvagade. De hör inte alltså, och det är faktiskt sant!

Har fått låna en bra bok av Cattis som jag ska läsa vidare i nu. Eller om jag ska städa lite ibland mina böcker! Såg att det var väldigt rörigt i bokhyllan.....

Imorgon jobbar jag. Vi kommer att vara här en del eftersom Tomas inte är hemma. Karin åker också bort lördag-söndag. Tur att Fredrik kan ta Vilma. Hon har ju börjat löpa. Kan bli lite problematiskt!

Hoppas på uppehåll imorrn så vi kan vara ute!


torsdag 26 maj

Kommer aldrig i säng på kvällarna så jag är seeeg på morgonen nu för tiden. Jag som alltid varit morgonpigg!

Lilla Mio är riktigt trött på morgonen också! Han ligger oftast på rygg i sin bädd när man kollar upp. Sen sträcker han på sig och låter mycket. Han har inte särskilt bråttom ut heller.

Jag brukar hämta tidningen och gå dit med hundarna, innan stallet. Det gillar inte hästarna. Tindra protesterar högljutt när jag inte kommer dit!

Sen brukar Mio gå in till Tomas, så Jim får en liten stund själv med mig när jag fodrar. Hästar, får, kaniner och katten Bruno. Just nu går fåren på bete så det är mest vatten att fylla på där. Idag fick de lite bröd också och blev så till sig så de nästan trampade ner mig!

Karin kom förbi en sväng på fm. Då gick vi en promenad med hundarna. Vilma har tydligen börjat löpa, det visade Jim....Sen åkte Karin  och Vilma till jobbet och jag släppte ut hästar på bete. Mockade och fixade lite. Korparna hade slagsmål tror jag och en som inte kunde flyga hoppade runt på backen. Mio skulle dit och jaga trodde han, men han var så duktig och kom när jag ropade på honom!

På em rensade jag ogräs och hundarna låg och vilade lite i skuggan. De är så coola!

Jag åkte till jobbet lite tidigare idag, så de fick vara själva en dryg timme. Ska ringa hem och kolla om det var lugnt när Tomas kom hem. Men det tror jag. Vi tränar korta stunder ofta, så de är ganska vana nu.

Kurser och andra äventyr

I gårkväll hade vi andra gången på specialsök-kursen. Det är så kul att se hundarna utvecklas! Det är ju ett jobb som passar alla hundar. De har fått välja vilken doft de vill börja med. Sen hoppas jag att vi ska hinna lära dem några till. 

På dagen igår var jag först på p-möte. Hundarna var också med. Efter mötet åkte vi till Vadstena och köpte hundmat. Sen åkte vi vidare till Fågelsta och köpte havre till hästarna.

Jag longerade Tindra en liten stund sen i rundpadocken också innan kursen. Hade planerat att hinna det idag också, men det gjorde jag inte.

På fm idag hade vi avslutning på vardagslydnadskursen. Så himla trevligt! Goá människor och hundar som har kommit 6 onsdagsförmiddagar. Idag fick vi hembakt bröd till fikat av en kursdeltagare. Så mumsigt!

Efter det kom Ulla och köpte hö. Och jag lassade ut hö utan handskar så jag fick en sticka under nageln av höet. Fasen vad ont det gör! En bit sitter tyvärr kvar, långt ner! Går inte att få ut.

Sen har jag mockat i hagen och fixat lite, varit och handlat och tvättat lite, som vanligt.....

Tomas kom hem efter 18 idag. Jag satt och väntade med kaffe eftersom han fyller idag. Vi tog en kopp innan vi gick ut och grejade. Tomas satte fast fårhuset som blåste iväg i förrgår och jag fyllde på vatten och packade foder.

Sen gick vi en promenad med hundarna. Ute på ett gärde låg en grävling och tryckte. Den sprang Jim nästan över! Så han började följa efter den! Som tur var så lyssnade han, fast jag skrek! Mio spårade tillbaka i grävlingens spår!

Nu har vi ätit sen middag och tar en kopp te bara. Klockan är mycket så snart är det gonatt!
Oj vad tiden går

Såg att det var länge sedan jag skrev. Över en vecka sedan.

I fredags var Tomas och jag i Småland. Vi köpte en gräsklippare i Hyltebruk och var i Ullared och fyndade en hel del bra grejer.

I lördags var Karin och jag i Stockholm på bussresa med Blå Stjärnan.Vi var på Skansen och sen på studiebesök på K1. Där vi fick se fina hästar och fina stallar!

Igår, söndag, blev det lite städning och tvätt för att komma ifatt. Lagade kålpudding till lunch och gjorde rabarberpaj och kräm av rabarber som jag tiggde av grannen!

Släppte ut kaniner och marsvin på grönbete. Karin borstade kaninerna med och klippte klor.

Efter lunchen flyttade vi fåren till bete. Oj vad glada de blev!De har ju gått i vinterhagen och ätit ensilage tills nu.

Sen kom en fin hund med husse på privatlektion. Det kommer bli kanonbra när de har lärt känna varandra lite mer. Husse hade nyligen tagit över en vuxen hund. Alltid lite funderingar man har då.

Efter lektionen fikade vi på pajen. Sen kom Eva och Sofie och red ut med Karin och mig. Sofie red en häst som var 1.76 i mankhöjd.... Vi var som små skitar bredvid henne!

Kvällsmat blev det klockan 22 ungefär. Sen vek jag en massa tvätt och kollade mejl. Sen var det go´natt!

Det blir långa dagar nu när det är så ljust ute!Besök på VM och härlig ridtur

När jag kom hem efter jobbet på lördagen tog vi lite kaffe och mackor innan vi åkte till Skänninge för att titta på VM i plöjning. Ja, för hästarna var det NM och SM. Men jösses vad stort området var! Försök sen gå med en söt liten valp! Han är jätteduktig på att gå i koppel, men alla ska ju klappa!!

Mio är dessutom expert på att flörta. Han spanade in folk, viftade på hela kroppen och fick typ varenda människa på fall.Till och med vuxna karlar stannade. Så vi stod mest still.... Jim lyckades flörta in sig hos 2 barn och han lade sig i knät på tjejen så hon satt där hon satt, överlycklig!
Men det var ju bra träning för hundarna. Mycket ljud och mycket folk. Helicoptrar och en massa bullrande maskiner. Och några fina hästar såg vi!

Det blev bara korv och bröd när vi kom hem, för vi var så hungriga och hade ingen lust att laga något. Sen gick vi en sväng till skogen och lade varsitt spår till hundarna. Bara varsitt kort, för jag har glömt att fråga Lena om Jim spårat förut!

En kaffetår när vi kom hem. Sen kom en liten tjej som skulle rida med mig. Det var väldigt  mycket mygg, men hästarna skötte sig utmärkt! Jag har inte ridit sen vi fick hem Mio. Har dels prioriterat mina hundkurser och hundarna. Vill inte lämna valpen mer än nödvändigt i början.

Sen tappade jag lite sugen när jag red för den inte alltför pedagogiska instruktören i vintras....Man måste hitta rätt instruktör!

Jag har inga som helst problem med att en del inte fortsätter att gå kurs hos mig efter en kurs. Jag vet ju själv hur viktigt det är att man "pratar samma språk"!!  Det är inget kul om det inte stämmer!

Men nu var det ridningen ihop med flickan jag skulle skriva om! Det är ju lika kul där som på hundkurserna. När man får någon att samarbeta med en stor häst som skulle kunna springa vart han ville. En liten tjej som ridit lite på ridskola och inte har bästa balansen. För det tar trots allt lite tid att få det. Rida 10 ggr per termin räcker inte så långt...

Men Beris tog på sig uppgiften och på hemvägen töltade han så fint, så fint med tjejen i lagom tempo! Min lilla juvel Tindra hade nog vilat sig i form för hon var jätteduktig! Så nu är jag på G igen!Tindra och jag, mitt i vintern!

Jobbig fm och resten bra!

Dagen började inte alls bra. Jim fick en elstöt och sprang och gömde sig. Han var borta alldeles för länge....så jag fick ont i huvudet, magen och så blev jag hes av allt ropande.

Var tvungen att gå in och ta en alvedon och sätta på lite kaffe. Satte en kompostgaller i dörröppningen så jag skulle höra eller se om han kom. Rätt som det var såg jag i ögonvrån att Mios svans började vifta. Utanför trappen satt jim och såg ynklig ut. Jag kastade mej på honom pussade och grät. Då blev han så där galet glad igen. Fy vilken morgon.

Sedan blev dagen bra! Städade övervåningen. Tvättade lakan och alla hundplädar. Så skönt att kunna hänga ut på tork!

Efter lunch kom Eva. Vi hjälptes åt med stallgörat och hann ta lite kaffe.

På kvällen var det sista gången på spårkursen. Alla hundar tog spåren galant idag, fast det blåste lite. Kursarna har blivit jätteduktiga och lärt sig mycket på varandras hundar. Ju fler hundar man ser spåra desto mer förståelse får man ju!

Nu är det jobbarhelg som väntar. Men på lördag har vi tänkt att ta en sväng till VM i plöjning i Skänninge!
Fina killen!

Mina trötta hundar!

Våran lilla valp är för rolig! Han är så kvällstrött! (Och morgontrött!)

Häromdagen lärde han sig att gå i trappan tillövervåningen. Så nu sticker  han upp direkt efter kvällsrundan! Förut gick han några trappsteg, stod och pep:" Bär upp mig! Jag vill sova!"

Jim är likadan! De sover så gärna på både morgonen och kvällen. Men det är ju säkert för att vi är ute hela dagarna.

Men de kan koppla av ute också. I em/kväll har både Tomas och jag målat och då låg Jim vid mig och Mio vid Tomas. De sov i flera timmar.

I fredagskväll hade jag 2 tjejer här på privatträning. Jag hade bundit mina 2 sötnosar i stallöppningen för att de skulle vara lite störning på träningen. Vi stod kanske mellan 5-10 meter därifrån och tränade att deras hundar skulle springa snabbt framåt på kommando. Vad gör mina störningar då? Jo sover!

Sen måste jag skriva lite om hur snabbt de lär sig rutiner. När jag släpper över hästar till betet  som springer, har jag bundit Mio i en stolpe strax innan hagen. Likaså när jag hämtar vår tidning vid brevlådan så binder jag i en stolpe en bit ifrån brevlådorna. Efter bara 3-4 ggr så gick Mio till båda stolparna själv! Målet är att han ska sitta där lös sen. Jag tror nog redan att jag skulle kunna bara lägga kopplet och han skulle sitta. Men jag väntar nog lite!

Jag bara ville visa på hur snabbt det går om man gör likadant några gånger. Det måste man också tänka på när de gör "fel" några gånger, vad snabbt det blir befäst!
Tisdag

Tänkte lägga oss tidigt ikväll, jo tjena, det blir sent som vanligt.....

Idag har jag haft med mig Mio på jobbet. Karin tog med sig Jim. Men hon skulle ha besök på jobbet och det blev lite mycket med en valp också.

Men vad duktig han var lillskrutten! Vi tog två promenader. På fm till Råssnäs bageriet och på em en lite kortare. I koppel,fast han inte är särskilt tränad på det...så gick det superbra!

Sen har han legat på sin pläd och vilat. Tuggat lite på ett ben, inget farande, utan han har betett sig som en vuxen hund! Tog nog jobbet på allvar!

När vi åt så låg han under bordet och åt smulor! När M blev lite ledsen så sprang han in före mig till rummet och stod mot soffkanten och slickade bort tårarna. Sötnosen!

En gång såg jag att M blev lite trött på pussandet, så jag sa: Säg åt honom att gå ner! Då skriker M:Vilma!

Hmmm...Kanske inte rätt kommando....:-)

När jag kom hem så var det dags för kurs. Vi gick en promenad och tränade lite på ett annat ställe. Bra att byta plats.

Nu har vi fodrat och ska ta lite jordgubbar med yougurt innan sängdags.


Måndag 2 maj, svinkallt!

Igår, söndag började dagen med sol, om än lite kallt i luften.

Jag slutade kl 10 på jobbet och åkte hem och förberedde eftermiddagens agilityavslutningar.

Framåt 14 tiden läste jag på facebook att det regnade i stan, haglade och snöade också!

Vi fick en regnskur bara, som tur var. Så det blev ganska bra ändå! Deltagarna var jätteduktiga och vi hade en liten tävling i båda grupperna.Bilden är från valpkursen. Albin i tunneln!

Idag var jag och lämnade hundarna hos Karin och var sen på Poppelstaden för att träffa en tjej som ev ska jobba hos M i sommar. Hoppas att det blir bra!

Var en sväng på granngården och sen på Maxi och köpte en ny grill. Tomas och jag möttes där och köpte grillen, sen tog vi en hamburgare innan jag åkte hem igen.

Snart kommer Helen och ska ta en fika. Hon skulle ta med sig paj, gott!

Ikväll är det vallningskurs igen. Tror att jag tar fram min vinteroverall, för det är svinkallt!
RSS 2.0