När jag kom hem efter jobbet på lördagen tog vi lite kaffe och mackor innan vi åkte till Skänninge för att titta på VM i plöjning. Ja, för hästarna var det NM och SM. Men jösses vad stort området var! Försök sen gå med en söt liten valp! Han är jätteduktig på att gå i koppel, men alla ska ju klappa!!

Mio är dessutom expert på att flörta. Han spanade in folk, viftade på hela kroppen och fick typ varenda människa på fall.Till och med vuxna karlar stannade. Så vi stod mest still.... Jim lyckades flörta in sig hos 2 barn och han lade sig i knät på tjejen så hon satt där hon satt, överlycklig!




Men det var ju bra träning för hundarna. Mycket ljud och mycket folk. Helicoptrar och en massa bullrande maskiner. Och några fina hästar såg vi!

Det blev bara korv och bröd när vi kom hem, för vi var så hungriga och hade ingen lust att laga något. Sen gick vi en sväng till skogen och lade varsitt spår till hundarna. Bara varsitt kort, för jag har glömt att fråga Lena om Jim spårat förut!

En kaffetår när vi kom hem. Sen kom en liten tjej som skulle rida med mig. Det var väldigt  mycket mygg, men hästarna skötte sig utmärkt! Jag har inte ridit sen vi fick hem Mio. Har dels prioriterat mina hundkurser och hundarna. Vill inte lämna valpen mer än nödvändigt i början.

Sen tappade jag lite sugen när jag red för den inte alltför pedagogiska instruktören i vintras....Man måste hitta rätt instruktör!

Jag har inga som helst problem med att en del inte fortsätter att gå kurs hos mig efter en kurs. Jag vet ju själv hur viktigt det är att man "pratar samma språk"!!  Det är inget kul om det inte stämmer!

Men nu var det ridningen ihop med flickan jag skulle skriva om! Det är ju lika kul där som på hundkurserna. När man får någon att samarbeta med en stor häst som skulle kunna springa vart han ville. En liten tjej som ridit lite på ridskola och inte har bästa balansen. För det tar trots allt lite tid att få det. Rida 10 ggr per termin räcker inte så långt...

Men Beris tog på sig uppgiften och på hemvägen töltade han så fint, så fint med tjejen i lagom tempo! Min lilla juvel Tindra hade nog vilat sig i form för hon var jätteduktig! Så nu är jag på G igen!



Tindra och jag, mitt i vintern!

Kommentera

Publiceras ej