Förmiddagsfika med avbrott!

Nu sitter jag still! Även om det ringer eller någon kommer!

Hällde upp välbehövligt kaffe efter att ha städat så svetten lackade....Då ringer först någon, i och för sig, väldigt trevlig kille och erbjöd oss att prova ett modem i några månader. Jag lyssnade inte väntade bara att få säga Nej Tack! Gud vad de kan prata!

Sen sätter jag mig igen. Då ringer posten och ska lämna paket. Vill ha vägbeskrivning sista biten, han är ute vid vägen. Det är bara det att Tomas har redan lämnat det, 2 ggr!!!

Fick prata med honom hela vägen in, fast vi har skyltat!! Sen skulle jag ut och skriva på ett papper att de lämnat paketet. Så nu är kaffet kallt. Som tur var så lät hundarna bli att äta upp min skinkmacka som låg på bordet. Bra va!?

Idag börjar jag jobba kl 17. Tänkte få upp de sista ljusstakarna. Har satt upp en om dagen! Longera hästarna är planen efter fikat. Det är ju bra väder! Torrt och fint,milt fast lite blåsigt. Men det blir så mycket mer lättjobbat med hästarna när det är barmark. Vi har ju inte heller behövt koppla in den eluppvärmda vattenbaljan.

Hundarna har blivit borstade och fått klorna klippta. De skulle behöva ett bad också, men det får bli en annan dag. De ligger just nu och slappar här i köket. Jag tänkte häromdagen att jag borde träna dem mer. Men sen kom jag på, på vaddå???

De är ju underbara! De saker som jag tycker är viktigt är de ju superduktiga på! De har lätt att vila och koppla av var som helst. Jag kan lägga dem, och de piper aldrig, utan väntar på att man säger att de får gå (springa!) De lyssnar på inkallning, även om de springer långt bort ibland. De kan gå efter hästarna när vi rider, det tränar vi korta bitar ännu.

Att vara lösa på gården funkar bra. Mio har slutat kuta efter bilar. (har iaf inte hänt på månader) han lägger sig ner när han hör ett billjud och då är vi med och säger stanna. Jätteduktig är han. Däremot vet jag inte om han skulle gå efter om det kom nån och gick förbi, det gör det ju så sällan. Svårt att träna då!

Sen tränar vi lite konster och trick, bara för att det är så kul!

Jag har bestämt att jag gör bara sånt jag tycker är kul. Varför ska man göra saker som andra gör bara för att andra tycker det. Nix, det har jag slutat med!

Ha en bra dag!Veckan den går...

I måndags var det personalmöte på morgonen. Sen hade jag några timmar tills jag började jobba. Så jag gick på stan, vilket inte händer så ofta.

Köpte 2 tunikor på Garderob, så man har något att ta på sig framöver. Sen köpte jag några bebiskläder till Hilma och en liten bok.

I tisdags hade jag ett hundmöte på fm. Kom hem vid lunch.  Då var Karin här, så vi red på Tindra och Freyja och grejade i stallet. Sen åkte jag iväg på underbar massage hos Anna på Annas massage. Vilken trevlig bekantskap. Dit går jag igen!

Igår onsdag, kom Karin på fm, då gick vi en rejäl promenad med hundarna innan fikat. Sen longerade vi och tömkörde alla hästar som är igång.

På kvällen var det avslutning på kursen som Cattis och jag gått. Mentalt Mediumskap-Personlig utveckling. Det har bara varit 4 träffar med  3 timmar varje gång, men oj vad mycket vi har gjort! Monica Hallberg är det som haft kursen. Härlig människa!

Idag var Anneli Warén här på fm. Vi gick en promenad med hundarna och sen fikade vi. Hon var kvar till ca kl 13. Så då fodrade jag och gick sen in och lagade lite lunch till mig.

Red på Tindra i paddocken. Hundarna fick träna passivitet! Tindra var duktig och gjorde sitt bästa som vanligt!

Efter mockning och packning av foder åkte jag till Fornåsa och handlade mat. Det var liksom lite tomt! Träffade Annette som lovade att komma och rida igen. Det hoppas jag!

Hemma igen och ut i stallet! Carina kom och köpte hö till marsvinen. Jag fodrade djuren och gick en sväng med hundarna. Sen kom Tomas och vi lagade mat, kollade på Halv 8 hos mig efter det!

Hann sen både stryka tvätt och träna hundarna innan det var dags att fodra! Tomas och jag skulle träna med target och belöningsmaskinen. Men så vi höll på! Vi  garvade så det blev inget vettigt gjort! Stackars Jim blev belönad fel så han undrade vad han skulle göra egentligen! Med Mio skärpte vi oss och det blev jättebra! Ska filma någon dag!

Imorron är det jobb igen, så nu är det gonatt!
Gråmulen söndag

Vaknade jättetrött, halv åtta. Gick upp ändå eftersom att jag hörde att det regnade.  Jag tänkte att djuren vill nog ha mat och kanske står de och fryser i regnet.

Tomas satt på pass. Han gick ut vid 6.30 och satte sig. Men det blev inget idag för honom. Hundarna och jag gick ner och mötte honom så gick vi hem och åt frukost.

På fm var jag inne och städade köket. Tvättade av alla luckor och dammsög (vilket är ganska ogjort!)

Sen kom Karin så vi drack kaffe med mackor. Efter det gick Tomas och Karin ut och jag fixade en köttgryta som skulle puttra i 2 timmar. Sen gick jag också ut!

Tomas har jobbat med växthuset och sågat ner några träd. Han ska göra motorsågsprov snart....Karin longerade några hästar.

Efter maten blev det vallning med båda hundarna. Tyvärr blir det ju mörkt så fort, idag redan 15.30! Men de skötte sig bra den stunden det blev iallafall.

Karin fixade en ananaspaj till fikat. Det var jättegott, med färsk ananas i.

Sen har vi packat foder och fixat som vanligt. Förberett lite tills imorrn när hovslagaren kommer. Plockat iordning i sadelkammaren bland en massa grejer. Kastat lite och sen har Karin tagit in och smörjer en hel del.

Nu byter Tomas däck på en av bilarna och jag ska skicka iväg mejl  och planera lite för veckan.

Sen är det nog gonatt!!RSS 2.0