Envis förkylning....

Det är väl fasen vilket envist virus jag fått. Säjer de på VC iallafall. Var tillbaka idag och gnällde lite! Men det hjälpte inte mycket! Fick nässpray..... Men de tog iallafall lite prover denna gång och de var ju bra förstås...

Just nu har jag tagit en alvedon och känner mig ganska pigg. Gick en sväng med hundarna nyss.

Annars är det upp och ner och har varit i 4 veckor.

Igår var det bra på förmiddagen så då fick jag massor gjort. Red Tindra, rensade lite ute och fixade Signes grav. Dammsög av och vek tvätt. Sen efter lunch gick luften bara ur mig och jag var tvungen att lägga mig en stund.

Hade annons på båten som bortskänktes, så det ringde en hel del. Idag kom en och ville ha den. Skönt! Undrar bara om de får hem den.....

På kvällen skulle vi till Karin. Passade på att stanna på Tropic och köpa hundmat. Av någon jäkla anledning så glömde jag lägga i en växel, så när jag kom ut hade bilen rullat på och skadat en annan bil. F-n vad onödigt!

Hos Karin var det trevligt. Hon bjöd på mat och farmor hade gjort tårta. 
 
Idag var jag som sagt på VC på förmiddagen. Sen var jag på Mekonomen, för det var deras bil jag hade kört på.
Innan jag åkte hem så tog hundarna och jag en sväng i Varamon. Mio var galen i vattnet, tänkte simma! De sprang som sjutton i sanden ocksså!

I eftermiddag har jag legat och vilat lite så jag hoppas att jag orkar jobba imorrn!




Svårt att sova inatt...

Dels är jag sjuk ännu. Nu är det 4 veckor. Ligger och funderar på vad det är för fel....

Sen har det ringt en människa som har problem med en hund. Det ringer i snitt en i veckan till mig.

När jag utbildade mig till instruktör så valde ju flera i gruppen att läsa den långa utbildningen till Hundpsykolog.  Cilla var på mig också och undrade om inte jag ville.

Men jag har/hade inte tänkt mig att jobba med problemhundar. Av flera anledningar. En av anledningarna är att jag tycker det är jobbigt att se och känna hur missförstådda hundarna är. Det räcker med "vanliga" missförstådda hundar som kommer på kurs och så de jag träffar genom Hittehund.

Jag brukar försöka lotsa folk vidare, eftersom jag känner flera hundpsykologer. Men ofta har folk fått tips av någon och har hört att de kan prata med mig.

Häromdagen ringde en tjej som hade varit hos en hundpsykolog redan. Men hon kände sig själv värdelös. Det var bara hon som gjort fel. Hunden gjorde inga fel.

När man ska hjälpa någon så måste man alltså väga in flera saker. Man måste stärka ägaren, lära ut hur de ska göra, inte anklaga för de "fel"de gjort, analysera hunden, vad är det för individ?

Hundar är olika, som vi! Det går inte att råda folk att vara hårdare mot sin hund när man inte vet hur hunden är!

Det är ju det vanligaste tipset andra delar ut. Lägg hunden på rygg och håll fast den! Lär den veta hut!

Nu funkar ju det för vana hundmänniskor som vet vad de gör, på en kaxig hund.

Men vad händer när hunden är rädd och osäkeroch  människan tycker egentligen inte att det känns bra, men gör det ändå! INGET BRA!!!

Jag fortsätter att råda och hjälpa så gott jag kan, men priset är högt. Jag mår inget bra......











Jobbar

Nu har jag jobbat igår och idag. Skönt att komma igång igen. Även om man inte är 100% frisk.....

Igårkväll hade jag kurs när jag kom hem. Regnet öste ner! Så vi hade teori och lite klickerträning. Dessutom var det bara hälften som kom....

Käkade god mat som Tomas lagat. Från ica-matkassen. Sen var det kväller......

Idag är det också regnigt. Vi ska åka och bada efter lunch, sen får vi se om vi åker på Blåstjärna möte ikväll.

Nu ska jag laga mat. Falukorv, spenat och potatis.

Julstämmning!

Sitter här och äter mandariner. Nyss drack jag kaffe och åt pepparkaka. Ja, nästan julstämmning faktiskt!

Jag är inte frisk ännu från den elaka förkylningen som jag haft i 2 veckor. Var på vårdcentralen i torsdags, men det går över, sa de.....Det värsta är yrseln. Inte ett dugg kul.

Har varit hemma från jobbet och mest legat i soffan. Förklaring på varför jag inte har bloggat. Har inget gjort!

Men i helgen var jag igång lite iallafall. På lördagen grejade vi i trädgården mest hela dagen.



Tomas har börjat med växthuset. Jag rensade lite i land och runt buskar. Sen planterade vi också de träd och buskar som jag köpt, som stod provisoriskt nersatta.

På söndagen buntade vi hö och fick upp iallafall hälften på logen. Mamma, pappa, Fredrik, My och Moa och så Jonna var här och hjälpte till. Det var tur. Jag blev helt slut. Har ont i hela kroppen idag.

Idag kom Karin på förmiddagen så hon och jag red i paddocken. Jag har inte ridit sen vi kom hem från Island. Nästa helg ska jag på ridkurs, så det är ju bra om jag hunnit träna lite innan.

Sen var jag och hämtade Ica matkasse på Maxi och hämtade ett paket på posten. Tankade bilen och lämnade in läkarintyg på jobbet.

Nu har jag gjort hundgodis och lite annat på kvällen. Tränat lite med hundarna. Tomas är i Huskvarna så jag är själv. Ska gå ut med hundarna snart och sen sova tidigt. Imorrn är det jobb för första

Fy för att vara sjuk...

Har varit dålig hela veckan och ska vara hemma imorrn också. Så jäkla trist är det.

Vill ju rida, vara ute i trädgården och pyssla inför hösten och gå promenader med hundarna. Orkar ju inget.....

Just nu är mamma och pappa här och hjälper till lite. De ska plantera träden jag köpte på rea. Sen hade de med sig lite hallonbuskar också.

Karin är också förkyld, men hon har orkat rida lite och idag har hon rakat av lite päls på hästarna.

Jag pysslar lite med Signe, mitt marsvin som är sjuk. Får se om hon klarar sig. Hon är vinglig och rätt som det är ligger hon på rygg och lyckas inte ta sig upp. Men äter och ropar efter mat gör hon. Så vi tar väl en dag i taget.

Hundarna har fått vara inne ovanligt mycket eftersom jag inte orkar gå ut. Men de är för goá. Ligger lugnt och bara väntar på att något ska hända.

Just nu är de ute med Karin och Tomas. Tomas har lovat att valla lite.

Jag ska laga lite fiskgratäng. Fisken är i ugnen, ska göra såsen nu. Det blir gott!

Hej svejs igen!

Nu har vi haft en helt underbar semester på Island. Tyvärr drog jag på mig förkylning och sitter här lite urken, men det var väl väntat med tanke på hur snörvliga alla var!!

Vi åkte förra söndagen. Landade i Reykjavik på em och åkte direkt till Blå lagunen och badade. Skönt! vattnet är salt och man blir alldeles len i huden av alla mineraler.

Sen åkte vi vidare till gården där vi bodde i 3 nätter, Hestheimar. Jättefin gård med många hästar och otroligt gästvänliga människor. Som ett pensionat kan man säga. Vi blev serverade god mat (mycket mat!) och vi badade heittapotta och red fina hästar.







Vi red 2 heldagar ute i naturen. Sen red vi en lektion en dag och uteritt på eftermiddagen den dagen. Naturen är ju så annorlunda,man kan tölta i 30- 40 minuter på långa ridvägar.En del av ridvägarna går bredvid de stora vägarna, som vi har cykelbanor här i Sverige.

Fast jag fick en av de lugnaste hästarna så var det en väldigt framåt häst. Hon hette Framtid och var en fux med bekväm tölt. Vi töltade ju nästan hela tiden ute, så en dag när jag fick ett annat  litet sto med supertölt så blev jag tvungen att byta! Det var ju snyggt, men inte bekvämt! Hon var 4 gångare med mer showtölt! Framtid var 5 gångare, jag red till och med pass några gånger!

Det regnade en del, men man glömde faktiskt bort det när man red. På turerna så stannade vi hos grannar runt omkring och åt lunch och tog en kopp varm choklad (spetsad!) Vi hade en kock som kom med hästtransport med mat och extra hästar om någon ville byta häst.

De sista dagarna var vi dels på studiebesök på Gården Dalur, shoppade i hästaffärer och sen var vi runt i Reykjavik och såg lite sevärda ting!


Reykjavik från ovan.


Harpa, konserthuset.


Hallgrimskyrkan

Det var oväder sista dagen så några rundturer och valsafari-turen var inställda. Så vi höll oss till det som fanns i staden att se, vilket var fullt tillräckligt!

Vi var ute och åt de 2 sista kvällarna. Sista kvällen var vi på Fisch Market och åt 8 rätters smakmeny! Det var fisk och skaldjur, mums! Så en lammrätt och efterrätt! Jösses vad mätt man blev!

Avslutar med ett par hästbilder. Eftersom det regnade fick vi låna regnställ, så det såg lite kul ut! Alla hade lika.


Framtid och jag!



Tomas på den store vite! 1,50 hög.



RSS 2.0