Envis förkylning....

Det är väl fasen vilket envist virus jag fått. Säjer de på VC iallafall. Var tillbaka idag och gnällde lite! Men det hjälpte inte mycket! Fick nässpray..... Men de tog iallafall lite prover denna gång och de var ju bra förstås...

Just nu har jag tagit en alvedon och känner mig ganska pigg. Gick en sväng med hundarna nyss.

Annars är det upp och ner och har varit i 4 veckor.

Igår var det bra på förmiddagen så då fick jag massor gjort. Red Tindra, rensade lite ute och fixade Signes grav. Dammsög av och vek tvätt. Sen efter lunch gick luften bara ur mig och jag var tvungen att lägga mig en stund.

Hade annons på båten som bortskänktes, så det ringde en hel del. Idag kom en och ville ha den. Skönt! Undrar bara om de får hem den.....

På kvällen skulle vi till Karin. Passade på att stanna på Tropic och köpa hundmat. Av någon jäkla anledning så glömde jag lägga i en växel, så när jag kom ut hade bilen rullat på och skadat en annan bil. F-n vad onödigt!

Hos Karin var det trevligt. Hon bjöd på mat och farmor hade gjort tårta. 
 
Idag var jag som sagt på VC på förmiddagen. Sen var jag på Mekonomen, för det var deras bil jag hade kört på.
Innan jag åkte hem så tog hundarna och jag en sväng i Varamon. Mio var galen i vattnet, tänkte simma! De sprang som sjutton i sanden ocksså!

I eftermiddag har jag legat och vilat lite så jag hoppas att jag orkar jobba imorrn!Svårt att sova inatt...

Dels är jag sjuk ännu. Nu är det 4 veckor. Ligger och funderar på vad det är för fel....

Sen har det ringt en människa som har problem med en hund. Det ringer i snitt en i veckan till mig.

När jag utbildade mig till instruktör så valde ju flera i gruppen att läsa den långa utbildningen till Hundpsykolog.  Cilla var på mig också och undrade om inte jag ville.

Men jag har/hade inte tänkt mig att jobba med problemhundar. Av flera anledningar. En av anledningarna är att jag tycker det är jobbigt att se och känna hur missförstådda hundarna är. Det räcker med "vanliga" missförstådda hundar som kommer på kurs och så de jag träffar genom Hittehund.

Jag brukar försöka lotsa folk vidare, eftersom jag känner flera hundpsykologer. Men ofta har folk fått tips av någon och har hört att de kan prata med mig.

Häromdagen ringde en tjej som hade varit hos en hundpsykolog redan. Men hon kände sig själv värdelös. Det var bara hon som gjort fel. Hunden gjorde inga fel.

När man ska hjälpa någon så måste man alltså väga in flera saker. Man måste stärka ägaren, lära ut hur de ska göra, inte anklaga för de "fel"de gjort, analysera hunden, vad är det för individ?

Hundar är olika, som vi! Det går inte att råda folk att vara hårdare mot sin hund när man inte vet hur hunden är!

Det är ju det vanligaste tipset andra delar ut. Lägg hunden på rygg och håll fast den! Lär den veta hut!

Nu funkar ju det för vana hundmänniskor som vet vad de gör, på en kaxig hund.

Men vad händer när hunden är rädd och osäkeroch  människan tycker egentligen inte att det känns bra, men gör det ändå! INGET BRA!!!

Jag fortsätter att råda och hjälpa så gott jag kan, men priset är högt. Jag mår inget bra......


Jobbar

Nu har jag jobbat igår och idag. Skönt att komma igång igen. Även om man inte är 100% frisk.....

Igårkväll hade jag kurs när jag kom hem. Regnet öste ner! Så vi hade teori och lite klickerträning. Dessutom var det bara hälften som kom....

Käkade god mat som Tomas lagat. Från ica-matkassen. Sen var det kväller......

Idag är det också regnigt. Vi ska åka och bada efter lunch, sen får vi se om vi åker på Blåstjärna möte ikväll.

Nu ska jag laga mat. Falukorv, spenat och potatis.
RSS 2.0