Fredag och mycket nu

Ledig idag, men massor att göra.

På söndag ska vi ju åka till Island och som vanligt har jag dålig framförhållning.....

Måste åka till stan en snabbis och köpa ett underställ. Men just nu tar jag en kopp kaffe.

Karin har varit här så vi har ridit och fixat i stallet. Jag har försökt snygga till Disa som ska på unghästmönstring imorrn. Kåda i pälsen och flugägg både här och där. Massor......Snyggt!

Tvättmaskinen har gått sen tidigt imorse. Måste tvätta allt som ska med, sen är det ju "vanlig" tvätt som alltid.

Imorrn har jag också valpkurs på förmiddagen, så det är lite att pyssla med idag.

När Tomas kommer hem ska han slå vallen, så nåt fredagsmys hinner vi nog inte med idag!

Ha det bra!

Tindra

Fina lilla hästen. En dag ska allt fungera!

När jag red för Anna första gången, i somras, så var jag nära att sälja hästen.

Inget fungerade. Jag förstod mig inte på henne. Allt var kaos och ingen gångart kändes bra. Det var inte ett dugg kul att rida.....

När hon blev inriden hos Malin för 2 år sen gick det ganska bra ett tag efteråt. Men tidsbrist och skador gjorde att det blev väldigt stora glapp mellan ridturerna.

Så i vintras fick jag tips om att rida för en toppenbra instruktör, en av de bästa. 

Jag fick ingen hjälp överhuvudtaget där. Jag minns bara att hon tyckte att hästen var felbyggd och hade det varit på Island hade hon blivit mat. Ja, jag vet att det är så på Island. Men vi bor i Sverige och här äter man inte upp en häst som har kostat pengar i inköp och träning!!!!

Givetvis red jag ännu mer sällan, det var ju bara deprimerande. Grisepass var den gångarten vi mest gick i.

Sen ville Karin börja rida för Anna Andersson i Kulltorp. Jag skjutsade dit Karin och gången därpå tog jag med mig Tindra.

Anna sa till mig: Antingen börjar du rida eller också säljer du hästen!

Tack!! Jag har börjat rida! Hästen blir bara bättre och bättre! Men eftersom jag själv är instruktör (hund) så funderar jag på varför skyller en "duktig instruktör" på att hästen är felbyggd?

Anna sa: Banta ner hästen och rid! Sen har hon pedagogiskt "lärt" mig att ta en sak i taget. Hästen kan ju inget! Så vi lär oss ihop nu. Med läxor från gång till gång!

Det är så kul att rida igen! Tindra är jättesnäll, duktig, lagom pigg och kommer att bli toppen att rida när vi kommer igång med kondis och styrka! Just nu är hon lite skev.

fredagkväll

Häromdagen bloggade jag. Det försvann hux flux. Blev förbaskad och orkade inte skriva om allt. Vad tråkigt det är när man skrivit helt färdigt.

Idag var vovvarna och jag på Valla Djurklinik och vaccinerade Jim. Mio fick hänga med och träna. Det tyckte han var trevligt!

När vi kom hem var det kanonväder. Har varit ute mest hela dagen. Solen har värmt alldeles lagom. Karin och jag har ridit ut på Beris och Tindra. Det går så bra! Bättre och bättre för varje ridtur.

Sen har Victor, Robert, Mi, Hilma, Martin och Ida kommit hit. Imorrn ska Hilma ha namngivningscermoni i Mi´s föräldrarhem.

De kom vid 19-tiden. Vi åt kvällsmat, sen åkte Martin och Ida med Karin hem och ska sova där.

            


Igår var jag ledig hela dagen. På fm regnade det så jag grejade lite inne. Sen kom solen fram. Passade på att tvätta några maskiner tvätt och kunde hänga ute!

Sen red jag Tindra på ridbanan. Gick riktigt bra! Eva kom så jag hann ta en kopp kaffe med henne innan det var dags för kantarellsök. När kursen skulle börja så dök Motala Tidning upp och ville göra reportage!! Överaskande men kul. Bra reklam också.

I onsdags var jag och fyndade på M-blommor. Halva priset på buskar och träd. Köpte ett Japanskt körbärsträd och 2 buskar. Hade hästtransporten med mig eftersom jag hade varit på soptippen innan. Hade aldrig fått hem det annars!Imorrn är det valpkurs på fm igen. kul kul!! 

RSS 2.0