Fredag och mycket nu

Ledig idag, men massor att göra.

På söndag ska vi ju åka till Island och som vanligt har jag dålig framförhållning.....

Måste åka till stan en snabbis och köpa ett underställ. Men just nu tar jag en kopp kaffe.

Karin har varit här så vi har ridit och fixat i stallet. Jag har försökt snygga till Disa som ska på unghästmönstring imorrn. Kåda i pälsen och flugägg både här och där. Massor......Snyggt!

Tvättmaskinen har gått sen tidigt imorse. Måste tvätta allt som ska med, sen är det ju "vanlig" tvätt som alltid.

Imorrn har jag också valpkurs på förmiddagen, så det är lite att pyssla med idag.

När Tomas kommer hem ska han slå vallen, så nåt fredagsmys hinner vi nog inte med idag!

Ha det bra!

Tindra

Fina lilla hästen. En dag ska allt fungera!

När jag red för Anna första gången, i somras, så var jag nära att sälja hästen.

Inget fungerade. Jag förstod mig inte på henne. Allt var kaos och ingen gångart kändes bra. Det var inte ett dugg kul att rida.....

När hon blev inriden hos Malin för 2 år sen gick det ganska bra ett tag efteråt. Men tidsbrist och skador gjorde att det blev väldigt stora glapp mellan ridturerna.

Så i vintras fick jag tips om att rida för en toppenbra instruktör, en av de bästa. 

Jag fick ingen hjälp överhuvudtaget där. Jag minns bara att hon tyckte att hästen var felbyggd och hade det varit på Island hade hon blivit mat. Ja, jag vet att det är så på Island. Men vi bor i Sverige och här äter man inte upp en häst som har kostat pengar i inköp och träning!!!!

Givetvis red jag ännu mer sällan, det var ju bara deprimerande. Grisepass var den gångarten vi mest gick i.

Sen ville Karin börja rida för Anna Andersson i Kulltorp. Jag skjutsade dit Karin och gången därpå tog jag med mig Tindra.

Anna sa till mig: Antingen börjar du rida eller också säljer du hästen!

Tack!! Jag har börjat rida! Hästen blir bara bättre och bättre! Men eftersom jag själv är instruktör (hund) så funderar jag på varför skyller en "duktig instruktör" på att hästen är felbyggd?

Anna sa: Banta ner hästen och rid! Sen har hon pedagogiskt "lärt" mig att ta en sak i taget. Hästen kan ju inget! Så vi lär oss ihop nu. Med läxor från gång till gång!

Det är så kul att rida igen! Tindra är jättesnäll, duktig, lagom pigg och kommer att bli toppen att rida när vi kommer igång med kondis och styrka! Just nu är hon lite skev.


fredagkväll

Häromdagen bloggade jag. Det försvann hux flux. Blev förbaskad och orkade inte skriva om allt. Vad tråkigt det är när man skrivit helt färdigt.

Idag var vovvarna och jag på Valla Djurklinik och vaccinerade Jim. Mio fick hänga med och träna. Det tyckte han var trevligt!

När vi kom hem var det kanonväder. Har varit ute mest hela dagen. Solen har värmt alldeles lagom. Karin och jag har ridit ut på Beris och Tindra. Det går så bra! Bättre och bättre för varje ridtur.

Sen har Victor, Robert, Mi, Hilma, Martin och Ida kommit hit. Imorrn ska Hilma ha namngivningscermoni i Mi´s föräldrarhem.

De kom vid 19-tiden. Vi åt kvällsmat, sen åkte Martin och Ida med Karin hem och ska sova där.

            


Igår var jag ledig hela dagen. På fm regnade det så jag grejade lite inne. Sen kom solen fram. Passade på att tvätta några maskiner tvätt och kunde hänga ute!

Sen red jag Tindra på ridbanan. Gick riktigt bra! Eva kom så jag hann ta en kopp kaffe med henne innan det var dags för kantarellsök. När kursen skulle börja så dök Motala Tidning upp och ville göra reportage!! Överaskande men kul. Bra reklam också.

I onsdags var jag och fyndade på M-blommor. Halva priset på buskar och träd. Köpte ett Japanskt körbärsträd och 2 buskar. Hade hästtransporten med mig eftersom jag hade varit på soptippen innan. Hade aldrig fått hem det annars!Imorrn är det valpkurs på fm igen. kul kul!! 


Storm

Jösses vad det blåser. Allt  i trädgården har blåst omkring. Sprang nyss och plockade och stängde dörrar som blåst upp.

Har varit i stan på p-möte. Hundarna var med, för jag passade på att göra lite mera när jag var inne. Var på Granngården, M-blommor, Ö o B och Maxi. Svängde också förbi Hälsokosten, som hade flyttat, så jag fick leta lite.

Hade tänkt att åka och tömma transporten på soptippen, men det känns lite läskigt när det blåser så hårt, så jag väntar nog.

Får bli lite städning istället och sen en hundpromenad. Ikväll har jag kurs igen. Ett nytt gäng som ska gå vardagslydnad.


Valpbilder från kursen


Lisa


Zigge


Ella


Nellie


Majsan


Lillie


Olga


Underbar lördag!

Idag har jag haft en härlig dag!

Började med roliga valpkursen! Härligt väder, goa hundar och toppenfolk! Kan det bli bättre? Mio fick vara med och leka med några valpar som är ungefär i samma ålder. Han leker så fint!
Sen har vi borstat och klippt kaniner. Städat i stallet. Mockat ut en välpackad permanentbädd. Rena styrkepasset!

Så red vi ut. Tomas på Nökkvi, Karin på Beris och jag på Tindra.

Jag fuskade och satte på gummisnodden. Hon har gått så fint i longeringen när jag har använt den och det gjorde hon nu med. Vilken skillnad!!! Jag har inte full koll hela tiden. Traven går lite för fort och i galoppen blev det korsgalopp en gång. Men sen rätt som det är glimtar hon till och lägger sig i ökad tölt, i form! Jag höll på att svimma,vilken känsla! Det var länge sedan jag blev så glad av att rida.

När vi kom hem ville Tomas valla lite. Ska du inte prova Mio utan lina, sa jag. Det gjorde vi och jäklar vad duktig han är! Ett par gånger gick det för fort så djuren sprang iväg, men han lyssnar såå bra! Ska försöka filma någon dag!

Nu har vi ätit tacos och jag försöker rita lite agilitykombinationer tills imorrn.

Regnet det bara öser ner...

Imorse när jag slutade jobbet åkte jag och tränade. Jösses vad folk! Det är så olika. Ibland är det bara några stycken.
När jag kom hem körde jag igång tvättmaskinen, skrev lite fakturor, ringde samtal och drack kaffe.

Gick en liten sväng med hundarna och släppte sen över hästarna på bete. Hade just hängt upp tvätten när det började regna. Sen har det regnat hela dagen och gör så än.

Jag passade på att stryka lite och dammsuga. Trodde det skulle lätta upp, men icke.

Drog på mig regnställ och åkte in till stan. Gick en timmes promenad vid kanalen. Där var jag i princip själv. Förutom en gubbe med en liten gaphals till hund.....

Sen åkte jag till Maxi och hämtade en sån matkasse. Man köper 5 måltider, allt som behövs och så får man recept.

Idag blev det kyckling. Imorgon en spännande köttgryta!

Har just varit ute i regnet och fodrat och grejat. Skönt att komma in igen.Dagens måltid!

Lördagkväll i september

Ja nu ska det väl vara höst. Men igår när jag jobbade var det t-shirtväder. Mattias och jag var i Vadstena hela eftermiddagen. Härligt var det.

Idag har det också varit kanonväder. Hade valpkurs på fm. Så himla roligt. Dessutom fick jag så bra feedback från en deltagare så jag blev jätteglad!

Efter lunch red vi lektion. Karin, Tomas, Helen och jag. Solen strålade!! Så Karin tog i rekordfart och rakade av våra hästar på halsen. Skönt för dem!

Det gick så bra. Anna är så duktig och förklarar så man förstår!

Imorrn är det jobb igen. Men jag kommer hem några timmar och har agilitykurser. Så nu ska jag ta en dusch och sen sova.Karin och Freyja i våras, när vi började rida för Anna.

RSS 2.0