Oj ett inlägg till, så snart....!

Idag hade vi  tur med vädret på agilityn. Det regnade igårkväll och lite inatt. Men på dagen var det alldeles lagom!

På fm var jag inne och röjde av lite och lagade middag. Sen var det kurs! Jösses vilka duktiga hundar det var med. Idag körde de flesta 5-6 hinder på rad! Alla skötte sig bra också. Igår gruffade några men idag hade alla koll!

Efter det så tog vi en ridtur, Tomas, Karin och jag. Jim fick också följa med. Han blir överlycklig då!! Hästarna var jättepigga så det gick undan! Mötte också en granntjej som var ute och red. Hennes häst ville ifatt oss!

När vi kom hem så var det stalljobb kvar. Packade foder, mockade osv. Tomas jobbade lite med Disa.

Sen gick vi in och åt kvällsmat och gjorde lite paj till efterrätt. Rabarber och jordgubbar var det i den.

Nu har Karin åkt hem och vi ska gå ut en gång till och fodra. Sen försöka komma isäng skapligt!


Lördagkväll

Vad mycket man hinner ute nu när det är ljust så länge. Bloggandet blir ju lidande däremot....och för att inte tala om städningen....

Idag har jag haft jätterolig valpkurs på förmiddagen. Mio är så duktig förebild. Ligger alldeles stilla och tyst och väntar på att få göra något. Idag fick han även leka med en av valparna.

På eftermiddagen hade jag en grupp nybörjaragility. De var väldigt duktiga de också! Imorrn kör vi också ett pass eftersom det är en helgkurs.

När de åkt hem så tog vi lite kaffe ute. Sen fixade jag i stallet. Packade foder och mockade. Longerade Tindra också.

Efter det var jag så trött i min fot så jag gick in och lagade mat. Behöver vila den lite  imellanåt. Jag får nog ringa till VC snart och be dem kolla på foteländet...

Nu är det fullt upp i veckornaa också med kurser. Från och med måndag så har jag kurs alla dagar utan fredag. 

Men nästa vecka är det inget på torsdagen för jag ska till Stockholm på kurs för Kenth Svartberg. Det ska bli kanonkul. Så får jag träffa min vän Lucia också. Sova ska jag göra hos Robert och Mi, om jag hittar......


Sötnosen Hilma!

Onsdag

Börjar visst bli en vecka mellan inläggen.....

Påsken avverkades i snöblask och därmed inställd agilitykurs. Ganska skönt, har haft fullt upp ändå!

Robert och lilla familjen kom på fredagen och stannade till måndag. Lilla Hilma växer så det knakar! Hon fann sig väl tillrätta bland alla hundarna på golvet. Fast hon är så liten så är hon ganska försiktig och det är bara ibland någon pudelpäls råkar bli för lockande att dra i!

Tomas och Karin har kommit hem från sin Japanresa. Skönt att få lite avlösning med alla sysslor!

Jag trodde jag skulle hinna så mycket när jag tog semester och var hemma, men icke!! Det är så mycket som man inte tänker på. Alla småsaker tar lite tid, som när man slår ihop dem blir mycket tid....

Eftersom det blev kallt behövde djuren mer mat och oftare fodringar, typ 5 gånger/dag. Vatten till fåren, kraftfoder till fåren, hinkmat till några hästar, mockning av hagen och vindskyddet. Katter och kaniner ska ha sitt.

 Hundar ska ha mat och rastningar och helst lite träning. Smilla blev blöt och frös, fick föna torrt. Smilla fastnade i en massa kardborrar.....Torka blöta och skitiga  hundar efter utevistelse.

Karins marsvin i stan skulle ha mat. På onsdagen var jag ju dessutom i Örebro på föreläsning.

Sen åtog jag mig att sköta några hästar åt en granne lite längre bort. Lägg till lite kurser på det, så förstår ni varför jag åt korv med bröd flera dagar i rad!! 

Den inställda agilitykursen blev min "räddning". Lördagen började jag andas igen......

Idag är jag superseg. Men nu ska jag gå ut med hundarna och ta hand om hästar och får!Puss på dig!Skärtorsdag

Sitter och småfryser efter duschen. Huh, för att gå ut en sväng till och fodra.....

Har nyss ätit och försökte läsa morgontidningen, då somnade jag vid köksbordet.

Hela veckan har varit körig. I måndags åkte Karin och Tomas väg till Japan för att hälsa på Victor. Jag åkte och handlade i Skänninge och senare var jag och köpte råmjölk i Karlsby.

På tisdagen när de skulle vara framme så var det orkan där! Så tåg och tunnelbanor var avstängda och de hittade heller inte dit de skulle! Så eftermiddagen ägnades åt efterforskning av Victor, Robert och mig! men till slut hörde de av sig iallafall. Då gick jag ut och red Tindra och jobbade lite med Birkir.

På kvällen hade jag hundkurs. Hade världens huvudvärk som inte blev bättre. Efter kurs, mat och hundrastning så åkte jag till stan för att mata Karins marsvin. Blev ståendes utanför eftersom jag inte hade portkoden....Som tur var så tog Marie nykeln och åkte dit både onsdag och torsdag. Jag passade iallafall på att tanka !

Igår, onsdag kom Helen och hjälpte mig i stallet med mockning, packning av foder osv! Sen longerade jag Tindra innan jag åkte till Örebro på en trevlig föreläsning av Maria Brander. Samåkte med ett gäng!

Måste berätta att jag har börjat ta med mig hundarna in i fårhagen. Det började jag med i söndags när fåren sprang över mig! Sen har jag vågat lite mer och mer, så idag har jag kört runt båda två runt fåren. Så himla kul och så himla mycket lättare att fodra när fåren hålls på avstånd!

Idag har jag haft en fruktansvärd huvudvärk. Vaknade med det. Helen kom med varsin jättegod räkmacka till frukost. Sen var vi ute och jobbade tills Marie kom. Då gick vi in och fikade!

Sen har det gått i ett hela dagen. Var hos en granne och fick info om hur jag ska sköta om deras hästar över påsk. Red Tindra i paddocken. Sen in till stan och hämtade Smilla som varit hos  Annelie några dagar. 

Trodde mitt huvud skulle sprängas. Det har ju dessutom blåst hela dagen. I stan handlade jag mat och värktabletter. När jag kom hem tog jag en panodil, en Iprén och en halv påse skumgodis! Vet inte vilket som hjälpte!

Packade upp allt och eldade på i kaminen innan jag gick ut med hundarna. Fodrade som vanligt. Sen har jag plockat fram agilityhinder tills imorrn och fyllt alla säckar med sand som är till tunnlarna.

Klockan 20.00 kom vi in. SÅÅ SKÖÖNT!!

Nu ska jag blåsa mitt hår torrt och bege mig ut, igen för fodring och kvällsrastning.

Söndag 1 april

Jag tror inte att jag blivit lurad idag.  Eller jag hoppas att jag inte har det. Jag är ju så jäkla lättlurad.

Något tråkigt har hänt på hemsidan. Någon har roat sig med att hacka sig in och förstöra. Vilket nöje!! Skulle gärna vilja höra vad den får ut av det, den som gjort det!

Så nu om man anmäler sig på kurs från sidan, så får inte jag mejlen. Är det någon som snor mina kunder kanske!?

Jag har haft jobbhelg. Jobbade igår tills idag. Mattias och jag var på disco på kvällen. Det gillade han.

I fredags red Karin och jag lektion för Anna. Jag red Tindra och jobbade med Birkir från marken. Nöjd!

Karin red både Freyja och Nökkvi.

På kvällen var min vän Cattis och jag ute och åt sushi och sen var vi på bio. En härlig kväll.

Idag har det snöat och varit kallt. Longerade Tindra i rundcorallen och sen har jag gått hundpromenad och jobbat lite i trädgården.

Karin åkte och jobbade i Norrköping. Så kom Annelie och hämtade Smilla som ska vara  hos henne när Karin åker iväg till Japan med Tomas. Vilma ska vara hos mig.
 
Nu har jag ätit lite blodpudding. Jag väntade på att Tomas, som varit i Trysil, skulle komma hem och vi kunde käka något. Men jag var så hungrig så det blev snabbmat! Han hade dessutom ätit redan.....RSS 2.0