onsdag skottdagen

Idag kom Robert och Hilma hit och ska vara några dagar. Egentligen skulle de ha kommit igår, men Robert var sjuk.Tur att han piggnade till!

De kom vid lunch idag.

Förmiddagen ägnade jag åt städning och sen gick hundarna och jag ut i solen! Först promenad och sen stalljobb.

När Robert kom så åt vi, kroppkakor, som vi lagade igår. Hilma åt köttfärssås och spagetti.

Sen gick vi en promenad efter maten.När vi kom tillbaka så var Karin och hundarna här. Vi gjorde varsin semla och fixade kaffe. Tomas slutade lite tidigare och kom hem lagom till fikat.

Efter det skulle Hilma sova en stund och vi gick ut och jobbade ett tag. Vad härligt när det är ljusare på kvällen!

Till kvällsmat lagade vi Isterband special (typ pytt!) med stekt ägg. Sen har Tomas suttit vid datorn och beställt biljetter till Japan. Inte helt lätt!

Nu gick Robert ut och lade sig och vi ska gå ut och fodra djuren till natten.

Härlig kall dag!

Sov till 8 idag med. Fm var lite halvslapp. Karin kom och hade köpt med sig färskt bröd, så vi fikade innan vi kom ut vid 11 tiden.

Vi packade foder och mockade som vanligt. Tomas började med fårstaketet. Vi håller på med en permanent hage till dem. Annars har vi ju hållt på med flyttbara elnät. Men på vintern är de svåra. Elen funkar inte och när det snöar så lägger det ner sig, så fåren kliver bara ut.

Så fort hagen är klar så släpper vi ihop våra tackor igen. Halva gänget är ju betäckta nu. Just nu står de i en liten hage och den andra gruppen är inne i stallet  tills hagen är klar.

Efter lunch kom Julia och red med oss. Det var Karin, Julia och jag. Idag red vi bort till banvallen. Härligt! Men hästarna blev ganska trötta. Iallafall min, som har lika dålig kondis som mig!

När Julia hade åkt hem så åt vi lunch. Då var klockan 16! Sen försökte jag hjälpa till lite med staketet och Karin cyklade en sväng med Freyja och Jim. Då blev det helt plötsligt svart! Vad fort det gick då!

Kvällen gick också snabbt. Jag har jobbat lite vid datorn och Karin och Tomas har försökt beställa biljetter till Japan, vilket verkar var svårt!
Arbetsdag

Idag sov vi faktiskt ända till 8! Så när vi varit ute och fodrat blev det långfrukost.

Sen gick vi ut och grejade. Tomas hämtade foder, jag mockade en del, sen gjorde vi iordning på gödselplattan.

Hundarna sprang omkring i skiten och var helt leriga. Så kaffet tog vi ute!

Sen kom Karin som hade varit på årsmöte i Åtvidaberg. Vi var ute en stund till innan vi gick in och fixade lunch.
Eftermiddagen höll vi på med fårstaket till den permanenta vinterhagen.

På fm var det skönt ute, men efter vi hade ätit så blev det så kallt och blåsigt!

Fått en del gjort iallafall. Men rida hann vi inte!

Ikväll har vi avmaskat fåren och sen var det melodifestivalen på tv.

Nu är man lite mör....


Blött och trist

Nu har jag varit dålig på att skriva, igen!

Men ibland finns det ingen inspiration. Så var det förra veckan.

Det kom en massa snö, som idag håller på att försvinna. Det är is och vatten överallt! Har aldrig sett så mycket vatten på tomten!

På fm, efter jag kom hem från fotvård (skönt!) så gick jag en rejäl runda med hundarna. De blev så skitiga och blöta! Dessutom halkade Jim i trädgården när vi skulle gå in. Han for genom vattnet på rygg!

När vi hade ätit gick vi ut igen och fodrade och mockade lite. Får nästan spader av att se hagen och vindskyddet... Fast vi mockar dagligen så ser det vidrigt ut. Hackade lite i isen förut, för att leda bort en del av vattnet. Resultat-helt slut i händerna, orkade knappt skala en banan....

Hos fåren är det inte heller kul. Men i helgen ska vi förhoppningsvis flytta dem till en annan hage. Vi ska avmaska dem först bara.

Ikväll ska vi ha Blå stjärnemöte i Linköping. Jag ska vispa grädde och ta med mig, för vi ska göra semlor. Får se om vi kan få igång några aktiviteter i förbundet. Det är jäkligt svårt att få med folk på något. Lite trist  är det. Men så är det ju i många föreningar.
Sjukvecka

Har känt mig krasslig hela veckan. Hoppas verkligen det vänder nu....

Idag fick vi besök av lilla barnbarnet Hilma med mamma Mi. Robert var tyvärr inte med denna gång. Men det var kul att se lilltjejen som växt så mycket och fått 3 tänder.De kom på fm, Mi och Hilma. Vi gick en sväng ner till fältet först så hundarna fick springa av sig lite. Sen fick vi hem och fixade lunch.

Hilma tyckte att det var så kul att leka med Mio. Han höll fram en leksak, sen hade de dragkamp och hon skrattade så gott!! Jätteduktig var han, tog så försiktigt. Jim ville också vara med. Men han vill mest pussa på Hilma!

Efter lunch kom Julia och red ut med Karin. Det blåste och var kallt men de tyckte visst att det var okej ändå!

Jim fick valla lite granna med Tomas, så nu är han nog nöjd idag. (Jim!)

Sen gjorde vi stalljobbet. Packade foder, halmade och lite annat. Tomas högg lite ved, men Karin och jag gick in och drack te.

Sen styckade Tomas baggen som vi slaktade för 2 veckor sedan. Jag packade köttet och försökte vara social! Hällde upp vin, som bara jag drack.... 

Efter det var det melodifestival, deltävling 2. Förra veckan var bättre tyckte jag. Vi käkade iallafall varma mackor och sen har vi tillagat en del av köttet.

Nu har vi varit ute och fodrat alla djuren. Tomas städade sovrummet medans jag duschade. Torka till håret lite och sen sova i rena lakan, skönt.

natti!Inte pigg...

Idag känner jag mig inte bra alls.

Jag kommer att vara hemma från jobbet tisdag och onsdag . Helt jäkla slut.

Igår när vi druckit förmiddagskaffe och jobbat ute en stund så red vi en sväng. Marie kom också, så då var det hon, Tomas, Karin och jag.

Det var svinkallt stundtals när det blåste. I skogen var det skapligt. Men jag var helt genomfrusen hela kvällen efter ridningen och hade ingen lust att gå ut sista fodringen. Inte Tomas heller, men det gjorde vi såklart ändå.
 
Det går åt mycket foder nu när det är så kallt. Vatten också! Idag har jag fyllt på 7 hinkar i hästarnas thermobar.  Det lär bli några till innan kvällen.

Inatt frös jag som sjutton. Visserligen har vi kallt i sovrummet, men täcket är jättevarmt så jag tyckte det var konstigt. Men imorse kände jag att jag inte var så pigg. Ont i kroppen och jätteseg.

Så efter morgonfodringen som tog en timme så försökte jag vila och kolla på tv. Gick sådär.... pysslade med lite annat och sen var det dags att gå ut igen vid 12 och fodra. Men klockan 13 började repris på melodifestivalen, så då låg jag i soffan i 1,5 timme!

Kl 15.30 var det dags att gå ut igen. En promenad till brevlådan med hundarna och sen ge hästarna lite mellanmål.

Nu har jag duschat (känns lite bättre då) och sitter och dricker te. Ska ta en liten träningstund med hundarna som har haft det lite halvtråkigt idag. Tagit fram belöningsmaskinen.


Mest vilat idag......

På jobbet, snart på hemväg.

Sitter och tar lite kaffe och inväntar personalbyte. Mattias tittar på tv och dricker kaffe, inne i stora rummet. Vi har ett eget rum här på jobbet. Med säng , skrivbord ,tv och allt som vi behöver.

Jag undrar om det blir någon ridning idag. Det har ju varit så kallt några dagar, så jag har inte ridit sedan i tisdags. Karin har varit dålig också, några dagar, så hon har inte orkat. Energin har gått åt ute, med mockning, byte av vatten och packning av foder. Sen har jag ju ont i en fot också, men det är lite bättre nu. 

Förra helgen försökte vi flytta ihop tackorna i en hage, för nu är ju baggen borta. Det skulle bli mindre jobb och dessutom varmare för dem när de är fler. Men staketet var så fruset så det gick inte att öppna, hur vi än trälade!!

Så vi får nog vänta tills det tinar lite innan vi flyttar dem! Det går ju ingen nöd på dem. De har jättebra vindskydd, båda grupperna. Men de som blivit betäckta har inte så stor hage, så där får man mocka lite varje dag, för att hålla fräscht.

Det gör vi även i hästhagen, i vindskyddet och närmast stallet. Det blir en-två kärror om dagen om man håller efter det. Men det ser mycket trevligare ut och sen är de faktiskt duktiga och skiter inte där vi fodrar.Mattias hjälper mig att fodra.

RSS 2.0