Sitter och tar lite kaffe och inväntar personalbyte. Mattias tittar på tv och dricker kaffe, inne i stora rummet. Vi har ett eget rum här på jobbet. Med säng , skrivbord ,tv och allt som vi behöver.

Jag undrar om det blir någon ridning idag. Det har ju varit så kallt några dagar, så jag har inte ridit sedan i tisdags. Karin har varit dålig också, några dagar, så hon har inte orkat. Energin har gått åt ute, med mockning, byte av vatten och packning av foder. Sen har jag ju ont i en fot också, men det är lite bättre nu. 

Förra helgen försökte vi flytta ihop tackorna i en hage, för nu är ju baggen borta. Det skulle bli mindre jobb och dessutom varmare för dem när de är fler. Men staketet var så fruset så det gick inte att öppna, hur vi än trälade!!

Så vi får nog vänta tills det tinar lite innan vi flyttar dem! Det går ju ingen nöd på dem. De har jättebra vindskydd, båda grupperna. Men de som blivit betäckta har inte så stor hage, så där får man mocka lite varje dag, för att hålla fräscht.

Det gör vi även i hästhagen, i vindskyddet och närmast stallet. Det blir en-två kärror om dagen om man håller efter det. Men det ser mycket trevligare ut och sen är de faktiskt duktiga och skiter inte där vi fodrar.



Mattias hjälper mig att fodra.

Kommentera

Publiceras ej