Förkyld och hes

Så var det min tur. Vaknade i lördags och kände mig riktigt förkyld och hade ont i halsen. Både Tomas och Karin har ju varit dåliga, så det var ju väntat.

Jag har ju lite svårt att vara sjuk, så i helgen varvade jag "sjuk" med rensning av diverse utrymmen! Sov lite ibland också.

Jag rensade både i garderober och så ute i boden, så där blev det helt plötsligt golv att gå på! Sen rensade jag i mina hundpapper!

Får bli en tur till soptippen snart igen. Vad man samlar på sig.....

Karin och Tomas har jobbat hårt med snickeri och måleri i helgen. Jag orkade måla lite grann. 

Så var det dags att börja jobba igen. Igår började jag kl 14. Det var helt okej att börja igen. Jag trivs så bra och Mattias var på toppenhumör. Vi var i Borenshult och tittade på båtar på em. Tog en glass förstås.

Imorse slutade jag kl 8. Mitt mål var att jag skulle börja träna igen, när jobbet började efter semestern. Men det var ju dumt nu när jag är så förkyld.

Jag fick också ställa in en privatlektion som jag skulle haft ikväll. Jag är så hes!

Idag är Matilda här och hjälper Karin. De har ridit och nu är de ute och grejar. Jag ska också gå ut när kaffet är uppdrucket.

Ska ta och klippa gräs, om det finns bensin hemma. Annars får jag åka och köpa det först.
Matilda och Berserkur
Karin och Nökkvi

Värmen har kommit

Nu har det varit riktigt varmt i några dagar. Törs knappt säga det, men det är ju inte mitt favoritväder.....

Vi  är hästvakt åt en granne och hennes hästar måste stå inne hela dagarna för det är så fruktansvärt mycket insekter. De får panik och springer runt, gnäggar och blir genomsvettiga. Den ena är särskilt drabbad. Så på morgonen tar vi in dem. Sen står de inne till kvällen. Då släpper vi ut dem och mockar i stallet. På morgonen får de gå in igen!

Våra hästar har ju 2 vindskydd. Där står de och trycker på dagtid. Nu på kvällen går de ner till betet.

Tänker på alla stackars hästar som står i hagar där det är helt öppet och soligt hela dagarna. Det är så sjukt, men faktiskt tillåtet!!

På vintern däremot, då ska det finnas vindskydd eller stall. Precis tvärtom vad som behövs. (Iallafall om de har päls och får ordentligt med mat) Våra hästar använder väldigt sällan vindskyddet på vintern. Förutom när det är nypåfyllt med halm, då äter de av den.

Jag har inte ridit på 2 veckor. Avskyr att slåss med blinningar och bromsar. Väntar på bättre (rid) väder!

Idag har vi börjat måla vindskivor occh fönsterfoder. Det är så roligt, för det kommer att bli så fint, huset!!

Just nu har vi några fina gröna fönsterfoder och några fula, svarta som sitter kvar. 

Tomas snickrar och Karin och jag målar! 

Imorgonbitti ska vi åka till soptippen med lite bråte och sen ska vi köpa mer virke. Jag ska köpa mera jord också. Har planterat växter som mamma hade grävt upp hos dem.

Det är så fint i trädgården nu. Har hunnit ifatt lite med ogräsrensning och idag möblerade vi i växthuset med rottingmöbler som jag kom på att vi hade ståendes!

Hundarna har varit ute med oss i trädgården hela dagarna och Jim har fått valla flera dagar så de sover gott på kvällarna när vi kommer in! Tomas och Karin har gjort en liten pool åt dem också!

Mio är så rolig, han tar efter lekar som vi leker. Igår lade Karin i bollar i vattnet i poolen som han fick gå i och hämta. Sen när Karin inte var kvar där så lade han i dem själv, tittade en stund på dem och sen tog han upp dem. Gång på gång!


Likadant är det med en lek som Tomas leker med hundarna. Man lägger en leksak mellan sig och hunden, backar lite, stirrar på varandra/leksaken och sen ska man ta den fort! Det var så himla gulligt när Mio gjorde så på Smilla, Karins pudel (som inte fattade något!) Han lade en leksak sen backade han och väntade på att hon skulle göra som han!
Underbara hundar!!Söndagkväll

Imorgon hade vi tänkt åka till Visingsö och cykla med hundarna. Men det blir inget. Tomas ligger och känner sig sjuk. Trist sista semesterveckan!

Idag började det inte så kul. Jag skulle städa av lite och lägga på nya mattor. När jag skulle torka köksgolvet såg det ut som det stod vatten under diskmaskinen. Det gjorde det! Som tur var så var det inga mängder, men en slang hade spruckit så det var ganska blött. En massa merjobb......

Det blev förmiddagskaffe kl 13!
Karin har börjat snickra på grindar till trädgården, så vi ska kunna ha alla hundar lösa ibland, utan att hålla koll på bilar och folk som går förbi! Hon gjorde 2 stommar, sen åkte hon hem och lade sig för hon mår inte heller bra!

Tomas har börjat byta fönsterfoder på ett par fönster på huset. Jag målar gärna! Men de är inte riktigt klara ännu.

Själv har jag bara gjort sånt som inte syns! Städat, rensat ogräs, lagat mat och gått promenad med hundarna!

Marie och Matilda var här och red en sväng, men jag hann inte idag. Hoppas hinna imorgon!
RSS 2.0