Förkyld och hes

Så var det min tur. Vaknade i lördags och kände mig riktigt förkyld och hade ont i halsen. Både Tomas och Karin har ju varit dåliga, så det var ju väntat.

Jag har ju lite svårt att vara sjuk, så i helgen varvade jag "sjuk" med rensning av diverse utrymmen! Sov lite ibland också.

Jag rensade både i garderober och så ute i boden, så där blev det helt plötsligt golv att gå på! Sen rensade jag i mina hundpapper!

Får bli en tur till soptippen snart igen. Vad man samlar på sig.....

Karin och Tomas har jobbat hårt med snickeri och måleri i helgen. Jag orkade måla lite grann. 

Så var det dags att börja jobba igen. Igår började jag kl 14. Det var helt okej att börja igen. Jag trivs så bra och Mattias var på toppenhumör. Vi var i Borenshult och tittade på båtar på em. Tog en glass förstås.

Imorse slutade jag kl 8. Mitt mål var att jag skulle börja träna igen, när jobbet började efter semestern. Men det var ju dumt nu när jag är så förkyld.

Jag fick också ställa in en privatlektion som jag skulle haft ikväll. Jag är så hes!

Idag är Matilda här och hjälper Karin. De har ridit och nu är de ute och grejar. Jag ska också gå ut när kaffet är uppdrucket.

Ska ta och klippa gräs, om det finns bensin hemma. Annars får jag åka och köpa det först.
Matilda och Berserkur
Karin och Nökkvi

Värmen har kommit

Nu har det varit riktigt varmt i några dagar. Törs knappt säga det, men det är ju inte mitt favoritväder.....

Vi  är hästvakt åt en granne och hennes hästar måste stå inne hela dagarna för det är så fruktansvärt mycket insekter. De får panik och springer runt, gnäggar och blir genomsvettiga. Den ena är särskilt drabbad. Så på morgonen tar vi in dem. Sen står de inne till kvällen. Då släpper vi ut dem och mockar i stallet. På morgonen får de gå in igen!

Våra hästar har ju 2 vindskydd. Där står de och trycker på dagtid. Nu på kvällen går de ner till betet.

Tänker på alla stackars hästar som står i hagar där det är helt öppet och soligt hela dagarna. Det är så sjukt, men faktiskt tillåtet!!

På vintern däremot, då ska det finnas vindskydd eller stall. Precis tvärtom vad som behövs. (Iallafall om de har päls och får ordentligt med mat) Våra hästar använder väldigt sällan vindskyddet på vintern. Förutom när det är nypåfyllt med halm, då äter de av den.

Jag har inte ridit på 2 veckor. Avskyr att slåss med blinningar och bromsar. Väntar på bättre (rid) väder!

Idag har vi börjat måla vindskivor occh fönsterfoder. Det är så roligt, för det kommer att bli så fint, huset!!

Just nu har vi några fina gröna fönsterfoder och några fula, svarta som sitter kvar. 

Tomas snickrar och Karin och jag målar! 

Imorgonbitti ska vi åka till soptippen med lite bråte och sen ska vi köpa mer virke. Jag ska köpa mera jord också. Har planterat växter som mamma hade grävt upp hos dem.

Det är så fint i trädgården nu. Har hunnit ifatt lite med ogräsrensning och idag möblerade vi i växthuset med rottingmöbler som jag kom på att vi hade ståendes!

Hundarna har varit ute med oss i trädgården hela dagarna och Jim har fått valla flera dagar så de sover gott på kvällarna när vi kommer in! Tomas och Karin har gjort en liten pool åt dem också!

Mio är så rolig, han tar efter lekar som vi leker. Igår lade Karin i bollar i vattnet i poolen som han fick gå i och hämta. Sen när Karin inte var kvar där så lade han i dem själv, tittade en stund på dem och sen tog han upp dem. Gång på gång!


Likadant är det med en lek som Tomas leker med hundarna. Man lägger en leksak mellan sig och hunden, backar lite, stirrar på varandra/leksaken och sen ska man ta den fort! Det var så himla gulligt när Mio gjorde så på Smilla, Karins pudel (som inte fattade något!) Han lade en leksak sen backade han och väntade på att hon skulle göra som han!
Underbara hundar!!
Söndagkväll

Imorgon hade vi tänkt åka till Visingsö och cykla med hundarna. Men det blir inget. Tomas ligger och känner sig sjuk. Trist sista semesterveckan!

Idag började det inte så kul. Jag skulle städa av lite och lägga på nya mattor. När jag skulle torka köksgolvet såg det ut som det stod vatten under diskmaskinen. Det gjorde det! Som tur var så var det inga mängder, men en slang hade spruckit så det var ganska blött. En massa merjobb......

Det blev förmiddagskaffe kl 13!
Karin har börjat snickra på grindar till trädgården, så vi ska kunna ha alla hundar lösa ibland, utan att hålla koll på bilar och folk som går förbi! Hon gjorde 2 stommar, sen åkte hon hem och lade sig för hon mår inte heller bra!

Tomas har börjat byta fönsterfoder på ett par fönster på huset. Jag målar gärna! Men de är inte riktigt klara ännu.

Själv har jag bara gjort sånt som inte syns! Städat, rensat ogräs, lagat mat och gått promenad med hundarna!

Marie och Matilda var här och red en sväng, men jag hann inte idag. Hoppas hinna imorgon!

Insikt....

Jag kom på idag. Jag kommer aldrig att bli en topptränare. Varken med hund eller häst.

Jag vet också varför. 

Alla som är väldigt duktiga, som jag känner, håller bara på med en sak! Antingen är de väldigt duktiga hundtränare eller också målmedvetna hästtränare/ryttare. De ägnar timmar varje dag åt sitt intresse! De "ger upp" allt annat.

Jag som håller på med så mycket olika grejer! Gillar att påta i trädgården, att fotografera, laga mat. Och jag skulle gärna vilja hinna både dansa och sjunga i kör!

Redan som barn var jag sån. Hade inte en dag ledig efter skolan. Det var pianospelning, föreningsarbete osv.

Men jag är inte lagd så som att jag måste vara bäst heller. Har aldrig varit. Tävlingsinstink saknar jag totalt.

Fast jag inte har någon ambition om att vara bäst (!) så vill jag ändå hänga med och vidareutbilda mig i både hund och häst. Men som Anna sa en gång när jag började rida för henne: Du har väl ingen tid att passa!

I höst börjar jag en ny utbildning på Hundens Hus. Jag blir inte bäst, men kanske en  lite medelmåttig problemhundskonsult om jag fixar hela kursen!


Funderar....

I flera dagar har jag funderat på varför man vill gå en kurs hos mig och sen ändå inte använda de "metoder" som jag lär ut och står för.

En gång förut har jag fått be en kund tänka över om hon ville gå kvar hos mig. Isåfall jobbar vi med det jag lär ut och inget ryckande i koppel och gapande till hunden. Den kunden valde att sluta.

Nu kanske det är dags att fråga igen......

När man börjar hos mig är jag tydlig med att jag inte lär ut bestraffningar. Den enkla anledningen till det är att bestraffning inte leder till inlärning utan det enda som händer är att man (förhoppningsvis) får stopp på ett beteende just då.

Vill man lära sin hund något är man mycket välkommen, för inlärning är det jag kan och vill lära ut.

Sen måste man ha regler och sätta gränser för hunden. Men det är ju en annan sak än bestraffning!!

Jag avskyr verkligen när folk tycker det är bra att deras hundar får en elstöt av staketet, för de tycker att hunden ska  lära sig! Lära sig vad!? Jim blev enbart rädd för platsen han fick en stöt på, inte själva staketet. Han blev så rädd så han sprang till skogen och var borta i 3 timmar! Är det BRA!??

Det är nästan omöjligt för "vanliga" hundägare att straffa sin hund så den förstår vad det gäller. De flesta har ju svårt att belöna i exakt rätt ögonblick. Hur ska de då kunna bestraffa? Det är ju mycket svårare!

Nej jag kommer aldrig lära ut några bestraffningar, punkt slut!!

Nu ska jag försöka stänga av grubblerierna och packa för några semesterdagar. Karin kommer och sköter hela ruljansen imorgonbitti. Hoppas hennes tikar slutar löpa snart......

Semester?

Semester har vi, men det blir ju inte så mycket vila. Dagarna fylls av jobb både ute och inne.

Jag gillar det, men har en antal böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Sen måste jag börja planera höstens kurser....

Nu i några dagar har Tomas hängnat in en del av vallen som vi tog hö på. Där ska vi släppa hästarna imorgon.

Fåren ska få den hagen som hästarna går i nu. Den ska putsas av först bara. Det är bra att sambeta eftersom de inte äter riktigt samma saker och sen har de inte samma parasiter.

Har hunnit rida en del, samt varit och ridit lektion. Men den timmen vi red vräkte det ner regn. Som tur var så hade vi med oss extrakläder!

Sen har jag tvättat alla fönster, sytt om några gardiner och grejat lite! Försöker hålla lite skapligt inne trots att vi knappt är inomhus! Tv:n var på häromkvällen, men det var nog en av de få gångerna på flera månader!

Idag har jag varit hos sjukgymnasten igen och fått en massa övningar att göra. Bland annat töja ut mina alldeles för korta lårmuskler. Kan vara en anledning till att ljumsken "hakar" upp sig.

Efter besöket var jag på Ö o B och handlade och sen på Grepstad gårdsbutik och köpte en hel låda jordgubbar som jag stått och skivat och fryst in.
Sen kom Marie och Matilda på fika och så hjälpte de Karin med unghästarna. Jag longerade Tindra eftersom jag red igår. Försöker växla lite.

Imorrn är det valpkurs igen kl 10 och så kommer Barbro och ska valla. Det ska bli kul!!

Kanske vi kommer iväg på en liten minsemester några dagar. Vi funderar på Danmark......


My tar vattenpaus och tittar på Tomas och Karin som drar staket.

Trött och sliten

Tagit in hö i 2 hela dagar som känns i kroppen. 

Karin och Tomas har slitit mer än mig så de är nog ännu mörare....

Har nyss ätit kvällsmat, halv 12 på natten......

Imorrn är det valpkurs på morgonen och vi är hästvakt åt grannhästar, så vi ska dit och släppa ut dem.

Gonatt!
Gammal bild......

Hemma bäst....

Ikväll kom Karin och jag hem från Blå stjärnans hundläger som vi höll i, på Berga naturbruksgymnasium.

Det började inte alls bra, kommunikationen hade verkligen brustit någonstans när det gällde vad vi skulle göra.....

I morgon ska jag ringa och prata om det med kansliet.

Som tur var så var det väldigt trevligt folk och vi hade tur med vädret. Det regnade bara lite på lördag förmiddag.

Vi var 14 stycken med Karin och mig, så det blev ju ett gäng! Vi har spårat, kört kantarellsök, tränat lite klicker, haft hundmassage, första hjälpen för hund och gått promenader och ätit god mat!

Mio har varit jätteduktig! Han är ju så duktig på att vara tyst och passiv. Otroligt duktig! Så fort jag binder honom så lägger han sig, medans de flesta andra skäller och hoppar och bär sig åt! 

Han är en bra förebild!

Sen när han får jobba med något så är han på direkt. Lätt med av och på knapp.

När vi åkte hem så stannade vi på Nyköpingsbro och handlade lite. När vi kom ut till bilen så stod en mamma med 2 små flickor och tittade in i vår bil! De ville klappa hundarna! Så det blev en stunds klapp och kram-kalas. Fler kom fram när de såg att det var snälla hundar som ville bli klappade! Mys-mys!

Nu har jag duschat och tar en kopp kaffe. Klockan är 23.50. Men nu är det semester, så det är luuuungt!!

RSS 2.0