Jag kom på idag. Jag kommer aldrig att bli en topptränare. Varken med hund eller häst.

Jag vet också varför. 

Alla som är väldigt duktiga, som jag känner, håller bara på med en sak! Antingen är de väldigt duktiga hundtränare eller också målmedvetna hästtränare/ryttare. De ägnar timmar varje dag åt sitt intresse! De "ger upp" allt annat.

Jag som håller på med så mycket olika grejer! Gillar att påta i trädgården, att fotografera, laga mat. Och jag skulle gärna vilja hinna både dansa och sjunga i kör!

Redan som barn var jag sån. Hade inte en dag ledig efter skolan. Det var pianospelning, föreningsarbete osv.

Men jag är inte lagd så som att jag måste vara bäst heller. Har aldrig varit. Tävlingsinstink saknar jag totalt.

Fast jag inte har någon ambition om att vara bäst (!) så vill jag ändå hänga med och vidareutbilda mig i både hund och häst. Men som Anna sa en gång när jag började rida för henne: Du har väl ingen tid att passa!

I höst börjar jag en ny utbildning på Hundens Hus. Jag blir inte bäst, men kanske en  lite medelmåttig problemhundskonsult om jag fixar hela kursen!









1 kommentarer

Nina

22 Jul 2012 11:35

Nej du kanske inte blir en topptränare i dina egna ögon. Men för de som går dina kurser är du en topptränare! Jag har hört så många som gått kurs hos dig (eller privatlektion) som lovordar dig så mycket. Och för de allra flesta som går kurser hos dig, behöver ju den mångsidighet som du besitter. Den "vanliga" hundägaren är ju inte på den nivån att den vill specialisera sig, utan man behöver lära sig och hunden det mest basala, så att hundägandet blir fungerande i vardagen. Och det Agneta, är du verkligen en topptränare på! Eller hur?



Sv: Hur menar du med det där med Tindra? Är det svårare att få henne "vältränad" nu, för att hon fick föl som fyraåring? Hur kan det hänga med så länge? Usch, nu fick jag lite ångest.....jag har ju ältat det här så mycket innan jag bestämde mig. Gjorde jag fel val i alla fall?

Kommentera

Publiceras ej