Nu har det varit riktigt varmt i några dagar. Törs knappt säga det, men det är ju inte mitt favoritväder.....

Vi  är hästvakt åt en granne och hennes hästar måste stå inne hela dagarna för det är så fruktansvärt mycket insekter. De får panik och springer runt, gnäggar och blir genomsvettiga. Den ena är särskilt drabbad. Så på morgonen tar vi in dem. Sen står de inne till kvällen. Då släpper vi ut dem och mockar i stallet. På morgonen får de gå in igen!

Våra hästar har ju 2 vindskydd. Där står de och trycker på dagtid. Nu på kvällen går de ner till betet.

Tänker på alla stackars hästar som står i hagar där det är helt öppet och soligt hela dagarna. Det är så sjukt, men faktiskt tillåtet!!

På vintern däremot, då ska det finnas vindskydd eller stall. Precis tvärtom vad som behövs. (Iallafall om de har päls och får ordentligt med mat) Våra hästar använder väldigt sällan vindskyddet på vintern. Förutom när det är nypåfyllt med halm, då äter de av den.

Jag har inte ridit på 2 veckor. Avskyr att slåss med blinningar och bromsar. Väntar på bättre (rid) väder!

Idag har vi börjat måla vindskivor occh fönsterfoder. Det är så roligt, för det kommer att bli så fint, huset!!

Just nu har vi några fina gröna fönsterfoder och några fula, svarta som sitter kvar. 

Tomas snickrar och Karin och jag målar! 

Imorgonbitti ska vi åka till soptippen med lite bråte och sen ska vi köpa mer virke. Jag ska köpa mera jord också. Har planterat växter som mamma hade grävt upp hos dem.

Det är så fint i trädgården nu. Har hunnit ifatt lite med ogräsrensning och idag möblerade vi i växthuset med rottingmöbler som jag kom på att vi hade ståendes!

Hundarna har varit ute med oss i trädgården hela dagarna och Jim har fått valla flera dagar så de sover gott på kvällarna när vi kommer in! Tomas och Karin har gjort en liten pool åt dem också!

Mio är så rolig, han tar efter lekar som vi leker. Igår lade Karin i bollar i vattnet i poolen som han fick gå i och hämta. Sen när Karin inte var kvar där så lade han i dem själv, tittade en stund på dem och sen tog han upp dem. Gång på gång!


Likadant är det med en lek som Tomas leker med hundarna. Man lägger en leksak mellan sig och hunden, backar lite, stirrar på varandra/leksaken och sen ska man ta den fort! Det var så himla gulligt när Mio gjorde så på Smilla, Karins pudel (som inte fattade något!) Han lade en leksak sen backade han och väntade på att hon skulle göra som han!
Underbara hundar!!



Kommentera

Publiceras ej