Sista jobbpasset innan ledighet

Jag jobbar hos Mattias idag tills imorgonbitti. Sen är jag ledig i 4 veckor, drygt.

Idag har vi hunnit en del. På eftermiddagen var vi i Mjölby och spelade golf. Han ser för rolig ut, Han rakar liksom bollen framför sig! Och jag slog spik 3 gånger, helt otroligt! Gubben  som jobbade i kiosken och två andra gubbar var så imponerade! Hi hi!! Jag trodde knappt mina ögon när jag bara slog rätt i!

Vi var också på Albackens trädgårdskafferi och köpte några blommor, på granngården och köpte jord och så på torget i Motala och köpte mat. Det var en internationell marknad där. Så mycket gott!! Mattias och jag köpte taimat och tog med oss hem.

Nu kollar han på tv så ska vi ta en promenad sen om en stund.

Jag ska ta och läsa aftonbladet och sätta upp fötterna lite. På onsdag ska jag få komma på sjukgymnastik. Det hoppas jag ska hjälpa min onda fot.


Men nu i helgen ska Karin och jag först iväg och ha hundläger i Stockholm för Blå stjärnan. Så imorrn blir det att packa och förbereda.
Söndag efter midsommar

Robert, Hilma och Diesal är kvar här hos oss idag och imorgon. Mi åkte hem för att jobba.

Idag hade jag klickerkurs på förmiddagen. Har haft en introkurs på 4 timmar så de ska komma igång. Sen får vi se hur det blir efter sommaren, vilka som vill fortsätta. Kul var det iallafall!

När vi hade ätit lunch så var vi ute och grejade lite i trädgården. Flyttade en krusbärsbuske för att göra plats för ett land till. Tomas och Robert klippte ner några stora grenar från granarna som skuggade vår lilla djurkyrkogård på baksidan.

Men det har småregnat hela dagen så vi blev inte riktigt klara med det som jag hade planerat! Gick in och åt blåbärspaj istället!
Blåbär var gott, sa Hilma!

Midsommarafton

Vi sitter här och ska grilla. Potatisen står i ugnen och glöden är på G!

Robert, Mi och Hilma är här. På dagen har vi varit ute och gått en långpromenad till Varv, med hundarna.

Sen har Karin och jag ridit. Jag hoppade med Tindra i paddocken, det var jättekul!

Hilma har somnat. Hon var jättetrött efter att ha hållt igång hela dagen!
Till lunch åt vi sill, som alla andra! Till fikat blev det jordgubbstårta, som de flesta andra! Vi gräddade en smördeg som vi lade vaniljkräm, grädde och jordgubbar på! Gott!

Imorrn är det valpkurs på förmiddagen och sen är det jobbet som gäller! Men nu ska vi grilla och det är MIDSOMMARAFTON och inget regn alls!
Måndagkväll

Idag har det blivit en del gjort fast jag har jobbat till 14. Först handlade jag på ÖB, Granngården och Östenssons.
När jag kom hem fikade Karin och jag och firade hennes semester som börjat idag! Vi skrapade varsin lott också, men ingen tur idag!

Sen cyklade hon en sväng med Beris och jag mockade och fyllde på vatten i hagen.
Karin packade ihop sina djur (marsvin och hundar) och åkte hemåt. Då började att jag att lasta ur stenplattor som vi köpte igår, som låg kvar i transporten. När Tomas kom så hjälpte han också till. De ska ligga runt och i växthuset.

Växterna behövde vatten och då såg vi att det var dags att plocka av en del som var klart. Plockade av all sallad, några gurkor, 2 stycken zuccini och en hög med rädisor. Gott!

När vi hade ätit kvällsmat så  tränade jag lite klicker med hundarna. De är så roliga och så olika!!
Nu har vi ätit jordgubbar, så mumsigt. Inte våra egna dock!

Idag kom det skriftliga svaret på Mios höfter, de är A-höfter. Alltså helt normala. Så skönt. Fast det kändes nog faktiskt som det skulle vara det.

Min vän Cattis ska ha en liten bebis vilken dag som helst. Jag hoppas att hon hör av sig med ett sms när det är klart. Men vi vet ju att det är en liten Sixten som ska titta ut! Mysigt!

Nu har jag ledigt några dagar, till torsdagkväll rättare sagt. Ska försöka hinna med att rida både Tindra och Birkir.

Igår red jag Birkir första gången med sadel och träns. Gud vad rolig han är! Han är så liten, men det tycker jag är bra! (Alldeles lagom långt till backen.) Men jag hoppas att jag kommer att sitta kvar! Han verkar inte vara typen som bråkar. Han "bockade" några gånger, men det kändes knappt! Tror bara att han tyckte det var kul att springa.

Nu är det dags att gå ut och ta hästarna från betet och ge lammet lite mat. Hästarna går bara några timmar på bete. De är så fina i hullet och ingen riskerar att få fång heller. Hörde att veterinärerna har flera fall om dagen.
Däremot har de kliat sig i öronen mycket så några har fått sår/insektsbett. Vissa har mer än andra.  Ändå har våra hästar 2 vindskydd som är i princip insektsfria. Dit springer de och ställer sig när det blir för jobbigt.
Undrar hur alla hästar ser ut på sina kroppar som inte har möjlighet till skydd?Det verkar som om sommaren kommer nu!

Idag har jag linne på mig för första gången i år!
Det har inte varit så varmt förut men nu käns det som det är på gång.
Egentligen gillar jag svalare väder. Det är bra när det blåser lite, för hästarnas skull. Man orkar ju mer själv också.
Imorse kom  Helen redan vid 8 tiden. Vi åkte iväg och gick en promenad på 5 km vid banvallen. Sen blev det fika när vi kom hem.
När Helen hade åkt var jag ute och grejade en stund. Dels i stallet. Börjat mocka ut fårboxen där det är mycket strö!
Mockade hagen och släppte över hästarna i paddocken så de kan beta av där. Sen rensade jag ogräs och dammsög bilen. Ibland går allt som på räls!
Nu äter jag lunch. Sen ska jag till Valla djurklinik och röntga Mios höfter. Innan dess ska lammet ha mat och jag ska duscha.
Dags att sätta fart!

Måndagmorgon

Sitter och betalar lite räkningar och svarar på lite mejl.

Kall dag idag med. Det är otroligt för att vara 4 juni. Igår hade jag mössa på mig nästan hela dagen! Har sällan hänt i juni!

I helgen  hann vi en hel del här hemma. I lördags började jag en ny rolig valpkurs. Efter den så åkte vi till soptippen med transporten full av skräp. Den har stått hela vintern med bråte i.

På em kom Jonna, Ellen och Matilda. Karin och Jonna red. De andra tjejerna hjälpte till med lite av varje. De löslongerade Tindra över lite bommar. Sen hjälpte de till att städa lite i fårhagen. Nu har vi fått ut allt gammalt foder och gödsel därifrån och Tomas har kört iväg allt till en gödselhög.

Igår fortsatte städning i hästhagen,i vindskyddet. Karin och jag red en sväng också.

Fåren som stått på stall fick komma ut och vara i hagen med de andra. Den svarta tackan fick vara kvar ute inatt medans den vita som inte matar sin ena fick gå in igen. Det är ett jäkla pyssel med dem!

Det är inte utan att man är väldigt trött i kroppen efter en helg utomhus. Idag ska jag till VC med min fot, sen jobba ett par timmar, hem och ha kurs och sen jobba igen.

Men nu ska jag ta en kopp kaffe och glo lite på tv4 pay på Let´s dance som jag missade.
RSS 2.0