Lite kyligt!

Sista maj och svalt ute.

Haft fullt upp senaste veckan med Tomas födelsedag och några lammningar.

Den vita fina tackan som miste sitt stora fullgångna lamm förra året fick förlösas med hjälp iår. Två lamm låg på varandra så jag fick tag på ett ben från varje!

Efter mycket trixande så kom de ut, då vill hon bara ha den förstfödda!

Vi trodde de skulle vara döda båda två, för vattnet gick vid 9.30 och sen fick vi ut dem sent på eftermiddagen. Men de levde! Den svarta som hon inte vill ha, den stångar hon bort. Men han är smart och tar en slurk när han hinner och sen får han flaska med tillägg i. De står inne i en box för det är så kallt ute.

Nu har jag jobbat tisdag och onsdag, så Karin har varit här och tagit hand om allt, för Tomas har varit iväg till Tyskland.

Idag kör jag tvättmaskinen, fixar med djuren och på fm hann Helen och jag med en hundpromenad. Dricker en kopp kaffe innan jag ska gå ut och plantera, titta till fåren nere i skogshagen och mata lillen igen.

Sen är det agility ikväll. Så rolig grupp och sen har jag hjälp av Malin Johansson, vilket går jättebra!

Rida får jag nog vänta med några dagar. Har svinont i ryggen efter att ha brottats med sura tackan som inte vill dia sin lille!

Imorrn har vi p-möte på morgonen, sen fick jag en massagetid efter det. Ska bli skönt!


Förra årets lamm.

Gomorron!

Fast det är ingen god morgon egentligen. Jag har sån jäkla huvudvärk! Dunder.....

Jag tar en kopp kaffe och hoppas att det är kaffebrist. Tog en iprén med för särkerhets skull...

Mina pojkar och jag ska snart ta en tripp till Skänninge. Fika hos Maritha och sen handla lite. De har fått ett litet föl som jag ska kolla på. Ursöt så klart!

Idag är det dop för prinsessan Estelle. Får se om man hinner se några minuter sen. Det direktsänds vid lunch.

Ikväll börjar jag en ny vardagslydnadskurs. Det har varit sånt tryck på dem så det är den 4:e nu i vår. Plus stökhundskurs, valpkurs och agility....Mycker kurser blir det! Snart klicker och kantarellsök med....

För det mesta är det superkul och vi har så kul. Men ibland rinner energin ur mig.....Det är när man hela tiden måste försvara sina träningsmetoder och känner att man faktiskt inte når fram till vissa människor. De förstår helt enkelt inte. Jag kan inte förklara eller så vill de inte förstå.

Jag måste lära mig att ta det. Man kan inte ändra på alla. Men för hundarnas skull kan jag känna mig så sorgsen. Dessutom är det konstigt att betala för en kurs och sen inte få ut ett enda dugg av den. Då undrar man ju hur tankarna och snacket går sen.

Därför brukar jag alltid säga att första gången betalar man inte, för då kan man känna efter om mina "metoder" passar en.

Nog om det. Nu ska vi träffa Maritha och jag tror huvudet är på väg att börja funka igen!!


Jag får ju skämmas.....

Så här långt brukar det ju inte vara mellan inläggen. Det är facebooks fel. Jag skriver mer där......

Idag har jag jobbat, handlat en del på hemvägen och sen haft kurs på kvällen med ett roligt gäng.

Vi hann också valla en lten stund, ha hästarna på bete  ett tag och plantera lite.

Nu är det kväller.....:-)

Får skriva mer en annan dag!


Regn idag

Vaknade av regndroppar på fönstret. Ja det behövs ju lite nederbörd också.....

Igår kom jag hem efter jobbet på morgonen. Karin kom hit så vi ägnade större delen av dagen ute.

Vi mockade nästan hela hästhagen, lite i fårhagen, jobbade ett par hästar och allt det vanliga!

På kvällen var det avslutning på en vardagslydnadskurs. Vi hade en kanonkväll. Trevligt och fint väder!Förra årets lamm. I år blir det lite senare.

Nu har jag städat av i badrummet och druckit kaffe. Dags att ta en promenad med hundarna i regnet!

upplyftande....

Igår var en jobbig dag med förkyling. Nässprayet hjälpte ej och jag var allmänt seg.

Lyckades iallafall klippa gräset och göra lite nytta ute.

På kvällen hade vi bokat in att vi skulle på en föreläsning om eftersök av rovdjur i Mantorp.
Jag kände mig hängig och visste inte om jag skulle orka.

Men vilken tur att vi åkte! Det var väldigt intressant och bra! Enda nackdelen var att det var i ett kallt stall! Frös hela tiden!

Men de var så bra på att berätta och det var så intressant ur inlärningsynpunkt!

Vilken tur att vi åkte! Nu är både Tomas och jag sugna på att gå kurs med våra hundar!


Lördag 5/5

Idag åkte Karin iväg för att fira bror Robert som fyller om några dagar. Han visste inget om så det blev nog en överaskning att de kom ett helt gäng.

Vilma och Smilla är därför här hela helgen. Det var ju bra att det var en helg då jag var ledig.

På fm hade jag valpkurs för ett gäng småttingar. Det blåste halv storm så vi gick ner till skogen. Det blåste där med fast lite mindre iallafall! Mio var med och "hjälpte" till!

När vi hade ätit  lunch kom en riktig regnskur. Inte så lång som tur var. Tomas har hållt på med växthuset idag också men gjorde en paus för att följamed på en promenad med hundarna. Vi trasslade in där vi aldrig gått förut så det tog en stund!

När vi kom hem fixade jag lite i stallet, sen var det fikadags. Efter det tänkte jag klippa gräset, men klipparen behagade inte starta. det blev lite annat trädgårdsjobb istället.

Fodrade fåren och lät både Mio och Jim få ett litet pass därinne. Idag gick det riktigt bra! Smilla ville också vara med så henne fick jag koppla upp!

Nu har vi ätit och jag är supertrött.....Vill sova! Förkylningen gör mig helt slut. Ipren har hållt igång mig på dagen.


Snörvel......

Åkt på en rejäl förkylning. Känns som bomull i huvudet.

Jag var förra veckan, torsdag-fredag i Stockholm. Jag var på Hundens Hus på kurs för Kenth Svartberg.
Det var jättekul och intressant. Fick en hel del nya tips och ideér. Det är så underbart att vara på kurs där. Även om jag stressar som en galning innan för jag är så nervös för att inte hitta!

Nu var vi i Årsta och där har jag aldrig varit. Men det gick bra till slut!

På torsdagkvällen åkte jag till Uppsala och sov över hos Robert och Mi. Mysigt att hälsa på Hilma och Diesal också. Diesal är så fin. De gör ett så bra jobb med den hunden som inte är den lättaste.

Helgen var fullbokad. Lördag valpkurs. Sen jobbade jag efter det. På söndagen kurs på em och på kvällen en ridtur med 2 flickor, Emma och Ellen.

I måndags var det Valborgsmässoafton. Solig och varm för en gång skull. Hade en privatlektion  i Vadstena på em. Resen av dagen fylldes av allt det vanliga!

Jobbat tisdag och onsdag och på kvällarna haft kurs. Så även igårkväll då det var agility.

På dagen igår var jag hemma. Försökte röja lite här hemma, men ägnade mesta tiden ute. Rensade ogräs och planterade lite växter. Så underbart nu när det växer upp i landen.Får se om jag kan komma ifatt lite inne idag. Ska gå och sätta igång tvättmaskinen iallafall!

RSS 2.0