Lite kyligt!

Sista maj och svalt ute.

Haft fullt upp senaste veckan med Tomas födelsedag och några lammningar.

Den vita fina tackan som miste sitt stora fullgångna lamm förra året fick förlösas med hjälp iår. Två lamm låg på varandra så jag fick tag på ett ben från varje!

Efter mycket trixande så kom de ut, då vill hon bara ha den förstfödda!

Vi trodde de skulle vara döda båda två, för vattnet gick vid 9.30 och sen fick vi ut dem sent på eftermiddagen. Men de levde! Den svarta som hon inte vill ha, den stångar hon bort. Men han är smart och tar en slurk när han hinner och sen får han flaska med tillägg i. De står inne i en box för det är så kallt ute.

Nu har jag jobbat tisdag och onsdag, så Karin har varit här och tagit hand om allt, för Tomas har varit iväg till Tyskland.

Idag kör jag tvättmaskinen, fixar med djuren och på fm hann Helen och jag med en hundpromenad. Dricker en kopp kaffe innan jag ska gå ut och plantera, titta till fåren nere i skogshagen och mata lillen igen.

Sen är det agility ikväll. Så rolig grupp och sen har jag hjälp av Malin Johansson, vilket går jättebra!

Rida får jag nog vänta med några dagar. Har svinont i ryggen efter att ha brottats med sura tackan som inte vill dia sin lille!

Imorrn har vi p-möte på morgonen, sen fick jag en massagetid efter det. Ska bli skönt!


Förra årets lamm.

Gomorron!

Fast det är ingen god morgon egentligen. Jag har sån jäkla huvudvärk! Dunder.....

Jag tar en kopp kaffe och hoppas att det är kaffebrist. Tog en iprén med för särkerhets skull...

Mina pojkar och jag ska snart ta en tripp till Skänninge. Fika hos Maritha och sen handla lite. De har fått ett litet föl som jag ska kolla på. Ursöt så klart!

Idag är det dop för prinsessan Estelle. Får se om man hinner se några minuter sen. Det direktsänds vid lunch.

Ikväll börjar jag en ny vardagslydnadskurs. Det har varit sånt tryck på dem så det är den 4:e nu i vår. Plus stökhundskurs, valpkurs och agility....Mycker kurser blir det! Snart klicker och kantarellsök med....

För det mesta är det superkul och vi har så kul. Men ibland rinner energin ur mig.....Det är när man hela tiden måste försvara sina träningsmetoder och känner att man faktiskt inte når fram till vissa människor. De förstår helt enkelt inte. Jag kan inte förklara eller så vill de inte förstå.

Jag måste lära mig att ta det. Man kan inte ändra på alla. Men för hundarnas skull kan jag känna mig så sorgsen. Dessutom är det konstigt att betala för en kurs och sen inte få ut ett enda dugg av den. Då undrar man ju hur tankarna och snacket går sen.

Därför brukar jag alltid säga att första gången betalar man inte, för då kan man känna efter om mina "metoder" passar en.

Nog om det. Nu ska vi träffa Maritha och jag tror huvudet är på väg att börja funka igen!!

Jag får ju skämmas.....

Så här långt brukar det ju inte vara mellan inläggen. Det är facebooks fel. Jag skriver mer där......

Idag har jag jobbat, handlat en del på hemvägen och sen haft kurs på kvällen med ett roligt gäng.

Vi hann också valla en lten stund, ha hästarna på bete  ett tag och plantera lite.

Nu är det kväller.....:-)

Får skriva mer en annan dag!

RSS 2.0