Undrar hur det kommer sig att idag har jag haft en nästan smärtfri dag!

Igår var jag gråtfärdig av värken. Inatt sov jag dåligt och hade kramper. Gick upp vid 5 och tog en iprén, somnade om till 7.40 och kände mig helt okej. Har knappt haltat på hela dagen.

Det som är svårt är att jag kan inte se något mönster. Det stämmer liksom inte med att jag  gjort mer eller mindre.

Vilket fall, jag är tacksam för dessa dagar!

På fm blev det tvätt och plock som så ofta. Karin kom så vi fikade innan vi gick ut. Så skönt när hon kommer och vi kan hjälpas åt med utejobbet.

När vi var klara så tog hon en ridtur. Jag fotade hundarna lite i trädgården.





Sen gick jag in och fixade lunch lagom till Karin kom in.  Det blev pannkakor gjort på speltmjöl med keso och hallonsylt. Mums! En massa morötter med.

Karin åkte och jobbade och jag tog vovvarna i bilen och åkte till ÖB och handlade en massa som var slut här hemma. Tvättmedel och sånt.

Kom hem lagom till första kvällsfodringen!

Tomas kom hem så vi lagade kalvsnitzel med pommes. Jösses vad mört köttet är som vi köpte på gården Haget i Borensberg. 

Nu har jag just tränat hundarna i att para ihop saker , med synen. Så himla roligt det var! Både Jim och Mio fattade steg 1 direkt och ville inte sluta! Allie fattade lite fel, så jag fick förenkla mycket. Men det jag ändrade till funkade kanon!

Sugen på att fortsätta! Men det får bli imorgon, för nu ska djuren på nattamat!


 

1 kommentarer

marianne

14 Dec 2013 08:17

Men usch din stackare :( Att inte ens få sova för den dumma värken, men skönt att det kommer en bra dag emellanåt. Du får fundera mer på vilka yttre faktorer som kan tänkas påverka. För min egen del vet jag att väderomslag, kyla och fukt är detsamma som att kroppen skriker :(
Jag hoppas du blir bra så du kan rida snart igen.

Kan man få recept på pannkakorna?

Jag kan inte göra en gång hage-stall, eller kan? Jag får göra och ta bort den varje kväll i så fall, men det är ju inte bara på kvällarna hon tjafsar. Häromdagen tänkte jag att jag skulle bygga en liten hage i den stora men då måste jag ha hjälp av någon som stänger när hon går in där.
Jag har tagit in båda tillsammans förut, släppt henne i stalldörren, då gick hon in i sin box och tittade i krubban och sen gick hon ut igen...på stallplan, bara för att titta sen gick hon in själv igen...
Nä, jag får helt enkelt ha tålamod och vänta ut henne, jag tror detta släpper snart, att hon blir som vanligt igen. Jag tror hon gjort detta till en vana nu, och vi ska nog bryta den....jag funderar på hur jag ska belöna henne när hon kommer?!
Hon har ju testat mej på alla möjliga sätt och ett tag skulle hon inte gå in genom stalldörren, då var det ju lite lättare att ge en liten morotsbit precis när hon klev över tröskeln, men nu? En period skulle hon inte lyfta hovarna, då var det ju med lätt att belöna...hon är verkligen inge lätt häst.
Du får jättegärna ge tips, du som är proffs ;)

Vanor och rutiner är ganska viktigt för mej med, jag har som du kanske vet en whiplasch, jag vet inte om det är därför, men jag blir stressad om jag inte får ha mina rutiner eller planera min dag.
Jag hade en autistisk person i min närhet under ett par år, han blev jätteorolig om hans vanor bröts...slog sönder saker och gick in i sej själv...så det kan vara en balansgång.

Byxorna är både snygga och sköna :)

Kommentera

Publiceras ej