Vaknade sjuk.....

Idag är jag ledig och hade tänkt uträtta en hel del. Men det blir nog inget med det eftersom jag är genomförkyld och känner mig som en urvriden trasa!

Förra veckan var det sportlov här i Motala, vilket innebar att vi hade lite ridturer för några ungdommar. Jag red 4 dagar, vilket var länge sedan! Fick lite ont i mitt knä, men nu har jag fått tid för operation iallafall!

På lördagen var Karin och jobbade så pudlarna var här. Då hann jag inte rida. De löper ju så det är lite mer passning då!  Red inte på söndagen heller, för då hade jag en hundmöteskurs med 8 stycken hundar och ägare.

Igår jobbade jag hela dagen till 16, handlade, lagade mat och sen var det agilitykurs i elux-hallen.

Under tiden jag var där Tomas låg under bilen och bytte bromsrör!  Inte kul i kylan! 

Idag ser det ut och bli en jättefin dag. Men jag får nog ta en filt och lägga mig i soffan.

Fåren behöver vatten, men de får klara sig till lunch då måste jag ju ändå ut och rasta hundar och fodra.


 

Förlåt!

 
 
Jag har inte skrivit på ett tag. Men när jag ska skriva så strular ju bloggen så jag inte kommer in:-(

Det hjälper inte att svära. Men idag har jag gjort det.......

Idag har jag jobbat hela dagen och gör så ännu. Mattias har somnat och jag ska också gå och lägga mig.

Jag har varit i Stockholm på Hundens hus onsdag till lördag. Haft jättebra dagar med mycket nytt som snurrar i huvudet!

Mio och jag åkte tåg upp och sov hos Victor. Onsdagkvällen var vi hos Robert, Mi och barnen och åt mat. Hilma ville läsa böcker och peka på alla djuren! Kasper har blivit så stor! Nöjd och glad kille. 


 


Det här kortet är inte nytt, men jag hade ingen kamera med mig! Karin med sötnosarna.

Mio har skött sig exeplariskt som vanlig och charmat alla människor och nästan alla hundar. Kursdeltagare på Hundens hus, konduktören på tåget, Cillas terapihund Lilja, en polis, ett stort antal medresenärer på tåget, en hel drös folk på centralstation, toalettvakten (!) en tant som knappt kunde gå (men jäklar vad hon pratade) och en farbror som troligen var hemlös. Han sträckte först fram en hand mot Mio som kröp upp i hans famn. Men prata med mig ville inte farbrorn. Han såg bara skyggt på mig när jag försökte. Men han såg glad ut när Mio ålade på honom.

När vi sov hos Victor så trängdes Mio med mig på madrassen. Han trodde nog att den var till honom.....Denna gång på utbildningen var vi 3 klasser. Det var jättekul. Träffade många nya trevliga människor.

Imorgon ska Jimpan träffa en tik. Sen hoppas vi på valpar till våren. Spännande!

Jag ska tiil min "gamla" vän Marie Hagman på morgonen efter jobbet. Vi har känt varandra sedan vi föddes. Våra mammor blev kompisar när de var med oss!

På kvällen ska Mio och jag på agilitykurs igen. Så himla kul! Ska väl hinna röja lite hemma med i "eftersatta hemmet".

Natti, natti!

Hundträningsfunderingar igen......

Häromdagen när jag var på agility så sa en annan deltagare: Är din hund frisk?

För när de andra tränar så vilar/sover Mio!

Ibland har jag själv ställt mig frågan, så det är ingen konstig fråga alls! Han är otroligt lugn!

Men när jag tänker efter ordentligt och slutar att förringa mig själv, så är det ju faktiskt en del träning som ligger bakom min hunds beteénde........

Jag har ju 2 border collies. Jim 5 år och Mio 2 år. 

Båda har en avstängningsknapp som verkligen är som en knapp! Dutt, så vilar vi, tjohej, nu är det dags att jobba/leka eller något annan aktivitet.

Jim har jag ju inte haft från början så det är inte min förtjänst att han är lugn! Han var sådan!

Mio är troligen resultatet av arv, miljö och träning! Han är ju son till Jimpan.

Men redan när jag fick hem valpen så tränade vi passivitet, jätte-jättemycket!


Eftersom vi bor på landet och är ute mest så hade jag koll på klockan när det var dags att ta paus. Då gick vi in och jag satte mig vid datorn, fikade eller åt mat.  Vi var noga med att gå in och vila, ofta!

Jag tränade också på att de fick sitta uppbundna redan från början. Några meter från postlåda, när jag hämtade posten/tidningen.  Dessutom när jag hade kurser så satt/sitter de bundna vid en stolpe och tränar. Givetvis har jag belönat dem och från början bara suttit korta stunder.

De betyder att de kan sitta tysta och kolla på när andra hundar tränar, även fartfyllda träningar som agility!

Medans andra hundar sitter och piper, skäller och kollar med hög förväntan på att det ska bli deras tur så har ju mina hundar oftast tittat på andra som tränar, utan att få träna just agility! De har istället fått godbitar av att sitta tysta och titta på andra. Obs! Jag har bara belönat när de haft en avslappnad attityd!

Så från och med nu ska jag inte säga att mina hundar är såna! Jag är inte så dålig på att träna hund som jag tror! Fast bättre kan jag bli!

RSS 2.0