Valla får

Nu på eftermiddagen tog hundarna och först bilen ner till tackorna och fodrade. Hundarna skötte sig. Jag höll på med lite av varje inne i hagen, medans de låg utanför. 

Sen åkte vi tillbaka till baggarna och jag började veva in eltråd som suttit för att dela hagen i mindre delar.

De låg så duktigt lösa och väntade på mig. De tyckte nog att de jobbade! De stirrade gemensamt på fåren som stod helt stilla!

Som belöning tänkte jag att de ska få valla lite. Allie fick börja. Hon är så annorlunda i vallningen mot annars! Hon ber ju nästan om ursäkt för att hon finns till, men när det är får i bilden,då har hon sellektiv hörsel...som de flesta bc!

Hon bara kör på sitt eget race, man får liksom ryta till åt henne för att nå fram. Vilket känns svårt eftersom hon inte är sådan annars. Men då lyssnar hon. Och hon går aldrig nånsin på fåren även om hon är väldigt nära!

Idag skötte hon sig jättebra och jag var så nöjd. Sen kom Mio och han var jätteduktig hela tiden. Där är det jag som gör mest fel!

Jim, älsklingen är helt underbar att titta på när det går bra! Idag skickade jag honom långt, för fåren hade gått iväg. Han hämtade så fint och saktade ner helt själv när de började röra sig. Då ser jag i ögonvrån att Allie smitit in och är på väg dit och ska hjälpa till!!

Förbaskade hund!! Inte lyssnade hon heller! Så jag skrek: Kom hit Allie och Duktig Jim med olika röster! Undrar om någon hörde mig och tänkte ringa psyk eller något!

Det hade ju varit bra om jag hade haft koppel eller åtminstone ett balsnöre för den den skithunden Allie smet in igen. Jag väste åt henne så jag fick ont i halsen......

Då blev det för mycket okoncentration från mig tyckte nog Jim och for in i flocken. Ibland har har bitit till någon och till och med hållt kvar. Men den här gången var det som om han kom på vad han gjorde. Han slutade direkt och gick till staketet, för han visste att då är det slut på det roliga!!! Lille gubben.

Då tänkte jag på när Tilde sa: Nu skäms han nog!

Det såg faktiskt ut så, fast jag vet att det är mänskliga känslor.

Jag lärde mig iallafall: Koppel på Allie nästa gång!


 

Regn regn

Det var då fasen att det måste regna idag igen, när jag är pudelvakt. Vilma o Smilla gillar inte att vara ute i regnet och jag vill inte lämna dem själva inne när vi är ute. Vi får leka lite inne så länge.

Jag vet att jag anses larvig när jag inte vill lämna hundarna själva så mycket. En del andra verkar inte ens bry sig om att deras hund/hundar är själva mer än de har sällskap. Sen undrar de varför hundarna inte lyder dem. 

Jag har skaffat mina hundar för jag vill vara med dem. Jag skyndar mig alltid hem från jobbet och jag går aldrig på stan, bara för att det är kul. Folk får gärna komma hit och fika, men jag är inte pigg på att åka och sätta mig någonstans, när jag vet att mina lurviga ligger och väntar på mig. Men det är olika det där, jag vet.

Idag var en barndomskompis här och fikade. Hon hade sina 2 hundar med sig. Det fick hon så gärna, jag är ju likadan! När vi fikade låg de under bordet och gjorde inget väsen av sig. Så blir hundar som får vara med. Blir glad av sånt!

Mindre glad blev jag när vi gick ut med allihop. Mina 3, Karins 2 och hennes 2 små blandraser. De brydde sig inte så mycket om varandra och det hela funkade jättebra tills Jim skulle fram och hoppa på Marie, min vän. Det gillade inte hennes ena lille hane utan kaxade upp sig mot Jim. Det tyckte Jim var dumt och flög på honom. Hej o hå vad det lät!! Men Karin fick tag på Jim och lyfte bort honom. Ingen blev skadad, men Jim blir väldigt låg efter att sånt här händer. Han tittar på mig och kollar om jag blev arg. Det blev jag verkligen inte, men han kollar o kollar, ifall.

Det är ju absolut inget som hjälper om jag skulle bli arg! Dessutom var det ju vi människor som inte läste av eller hann med att se.

Men lite besviken blir jag. Mest på mig själv, eftersom jag måste ha bättre koll! Det känner Jim och tror att det är honom det är fel på. Gos-hunden!!
 
Allie som igår var och fick ögondroppar för sin skada på ögat har även lyckats skada en tass. Jäkla skit. Hoppas vi får ordning på det!
 
Nu tror jag att det är uppehållsväder. Undrar om vi hinner ut innan nästa skur!

 Veterinärsbesök

Det blev ingen lunchdate med Ewa idag. 

När Karin och jag fikade såg vi att Allies framtänder såg konstiga ut. Svart gegga mellan som gick att peta bort, men det blev ett hål.....

Hennes öga rann lite så jag sa att det kanske är något som sitter långt in. Uppe i gommen typ. Blää.

Det är ju inte ovanligt att pinngalna hundar får flisor i munnen.

Men när vi kom in så visade det sig att vi fått bort allt i munnen, men dessvärre hade hon 2 sår på hornhinnan.

Det var därför ögat rann. Antagligen hade hon fått in något som skavt hål. Stackaren.....

Nu ska jag åka och jobba.


 
RSS 2.0