Idag var det så där fuktigt, höstigt ute igen. Vaknade strax efter 6 och gick ut. Det är skönt att komma igång!

Igår var en mycket positiv dag! Jag var hos en sjukgymnast i Mjölby som jag fått tips om.

Hon var superbra! Hon läste mina journaler och satte sig in i alla turer. (mer än vad läkarna gör på VC)

Vi hann inte gå igenom alla mina  problem. Men vi började med det värsta. Jag har en rejäl inflammation i min ljumske. Det gör ju ont bara man tar på området. Hela muskeln på framsidan av det benet är stenhård. Även på utsidan av låret. På nätterna krampar hela benet.
 
Knät gör lite ont, men det molvärker mest. Det är värst när jag suttit /legat still.
 
Mitt ben (det onda) har fått fel vinkel från knät och nedåt. Jag har satt ner foten snett för att avlasta.
 
Så nu fick jag lära mig gå ordentligt! Sätta ner foten och lägga vikt på det onda benet. Jag ska träna att stå rakt med vikt på båda benen. Och det går ju! Så ont gör det inte! Men jag är rädd att det ska göra ont!
 
Ryggen hann vi inte titta på men det kommer nog lösa sig med allt det andra. sen ska jag ju tillbaka förstås!

Det bästa var när hon sa: Du kommer att bli bra!

Jag har ju nämligen undrat. Tänkt att nu kommer jag aldrig mer kunna gå eller springa. Rida gör ju också ont. Men det kanske inte är så konstigt!

Igår skulle vi åkt till Ulrika marken på kvällen men vi gjorde inte det. Vi tog en cykeltur med hundarna, sen blev det soffan och tv.


 

1 kommentarer

Nina Liljedahl

14 Sep 2013 22:47

Men vad underbart om du kan bli frisk i ditt ben igen! Jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det skulle vara att alltid ha ont i benet. Usch stackars dig!

Vad heter din sjukgymnast? Jag har en kronisk muskelinflammation i höger axel, kanske kan hon göra något för att hjälpa mig också?

Hur långt emellan dina besök ska ni ha? Det blir verkligen spännande att se hur det kommer att utveckla sig.

Ja du har nog rätt, det är nog inte min grej med att fasta. Och med tanke på att jag var sjuk hade det nog varit vettigt att äta ordentligt, det är säkert lättare att bli frisk om man äter ordentligt.
Men jag vill ju gärna gå ner några kilo till egentligen, även om jag försöker intala mig själv att det viktigaste är att jag lever lite mera nyttigt. Men att komma ner till ett hälsosamt midjemått vore inte helt fel... Men som du säger sallader och soppor är ju jättebra mat som man skulle kunna äta lite mer av lite oftare.

Kommentera

Publiceras ej