Träningshelg

I lördagsmorse vaknade jag kl 5. Halv 7 styrde jag bilen med mig och Mio till Norrköping.
 
Där mötte vi min nya vän Catharina som jag samåkte med. Vi kommer så bra överens, det känns som vi känt varandra länge! Det har vi inte. Träffades första gången förra tillfället på utbildningen! Vi pratar hela tiden och fyller i år varandra!

Catharina har en ljuvlig liten hund som heter Sally och hon är en dansk svensk gårdshund. Söt som en karamell! Både Mio och jag är galna i henne!

Vi kom upp tidigt till Årsta så vi hann rasta hundarna och bära in packning, eftersom vi sover där i lokalen.

På fm var det några som redovisade sina arbeten om sjukdommar (Hos människor inom vården, som vi kommer att möta)

Sen började vi med trickträning. 5 trick ska vi lära in. Jag började med "Vila", Mio ska ligga ner och dra en filt över sig. Jag hade redan börjat  med det hemma lite så det gick jättebra! De andra i min grupp valde krypa och att hoppa genom en rockring. Det här är sånt man ska ha på sin reportear sen när man jobbar med sin hund! Som brukarna ska kunna göra med hundarna.

Sen fortsatte vi med terapihundbeteendena efter lunch. Jag blev alldeles överväldigad över Mio. Han fixade ju att apportera 5 föremål utan att låta, även när jag slängde iväg dem! Det har jag inte kunnat hemma!! Här hemma låter han som han ska bita ihjäl sakerna! Men nu är vi nog på rätt väg! Så nöjd! 

På kvällen babblade vi tills vi somnade Catharina och jag!

Söndagmorgon startade med promenad i t-shirt! Det var så varmt!

När alla kommit till lokalen så fick resten av de som skulle redovisa göra det. Bland annat jag. Jag hade Autism.

Sen tränade vi igen. Nu fick vi välja vad vi behövde träna på och göra träningsplan för det. Jag valde Stadgeträning i sitt och ligg, Positionering och Mysa med en patient i rullstol!

Jag trodde nog att Mio som är skvatträdd skulle reagera på rullstolar och rullatorer men det gick också över förväntan! Han stod så fint med huvudet i knät på min "patient" och tränade Mysa.
 
Stadgan (De ska sitta still/ligga still trots olika störningar tills de får frikommando) gick också bra.( Tills läraren kom och störde för mycket, det var tråkigt för så långt har jag inte kommit i störnings-stegen.)

Positionering, att man ska kunna placera hunden med hjälp av fingret som en target bredvid tex en rullstol eller en vanlig stol. Det gick också bättre där än här hemma! Väldigt konstigt! Men det var som om han lärt sig under tiden vi inte har tränat! Jag bara "drog " runt honom med fingret så satte han sig nästan perfekt bredvid rullstolen så den som satt i kunde klappa!

På em såg vi på en film om Cillas hundar som jobbar som terapihundar och sen lite prat om den. Efter det åkte vi med pendeltåget till cetralen där vi fick träna allt möjligt bland folk!
 
Dels vanlig vardagslydnad och sen hälsa fint på barn och vuxna. Det kan inte Mio! Jag var genomsvett för han ska ju pussa alla! Alla andra övningar gick galant fast det var hur mycket folk som helst. Att lägga huvudet i knät på främmande gick däremot bra så det handlar nog om att träna det mera så det sitter, så han inte försöker hångla med alla!

Sen skulle vi fika där så vi tog ett bord och turades om att gå och handla. Då kommer givetvis en halvfull kille och kastar sig på Mio. Mio blev ju överlycklig och klättrade upp på killen och sen var det full hångelfest! Jag orkade inte börja diskutera utan lät dem hållas. Alla runtomkring kollade på den stora tatuerade killen som rullade runt med en galen bc!

Bilresan hem gick bra. Vi babblade på som vanligt om allt och inget! Men när jag skulle ta min bil på parkeringen vid Ingelsta så hade jag fått 700 kronor i böter. Trist avslut! Man fick inte stå där på natten.

Idag har jag sovit och tagit det väldigt lugnt. Har haft värk efter helgens bravader. Karin har varit här och grejat som tur är.

Vädret var underbart så efter lunch satt vi ute och läste.
 
Freyja fick komma ut och äta extramat
 
 Vi läste varsin bok
 
Smilla
 
Jim sitter hos Karin
 
Härligt med tvätt ute!  Allie och Mio leker.
 
Jim vilar med pudlarna
 Måndagmorgon

Jag var i Stockholm i helgen på trepihundsutbildningen.
 
Idag är jag helt slut i kropp och knopp!
 
Mio har skött sig jättebra. Över förväntan har det gått!
 
Jag ska vila nu och så skriver jag senare!
 
 

Åker imorgon!

Imorgonbitti åker jag till Stockholm tidigt så det blir inte mer skrivet idag!


Jag tror nog att det ska gå bra! Får väl vila lite under dagarna annars.
 
 

Jobbet just nu

Jag jobbar. Eller rättare sagt min brukare sover och jag pysslar med lite annat! Ska lägga in lite kort, skriver recensioner om en bok jag läst och sen kollar jag lite på mitt arbete om autism som jag ska redovisa på lördag.

Jag har bestämt mig för att åka till Stockholm. Min samåkningsvän tycker att de ska skjutsa mig i rullstol när vi ska ut och träna... Hmmm, jag vet inte jag!  Får ladda med mycket medicin.

Idag kom min vän Cattis på besök på fm. Vi åt lunch och hann prata en liten stund. Hon hade som vanligt bilen full med hundar eftersom hon har hund-dagis. Hon hade även med sig en fin vovve som ska omplaceras. Nisse en jättefin kille som jag föll för, trots rasen. Det är inte min typ av hund,  perro dogo mallorquin/ca de bou heter rasen. Men så mjuk och fin kille! Fast han har haft en dålig start.

 


På em kom Karin. Vi satt ute och drack kaffe och åt fruktsallad innan jag åkte till jobbet.

Imorgon bitti när jag slutar ska jag handla och sen åka till bibblan och lämna och låna böcker. Nu är det dags att bädda min säng och hoppas jag hinner läsa lite innan jag somnar :-)


Jim på mitt jobb. (OBS Jag har lov att använda bilden!)
 

Viktinlägg (eller har vi slutat?) Jag vägde mig idag eftersom jag inte är hemma imorgonbitti. 53.3 så jag har gått ner något halvkilo till. Supernöjd är jag och aldrig hugrig! Äter nog sånt som passar mig! 

 

Känns som jag bara väntar

Det är svårt att ta sig för något. Värken gör mig begränsad. Kan inte ens åka till stan och handla lite kläder för jag vet inte om jag orkar gå.......

Ja jag hoppas operationen gör mig bättre så jag kan börja göra saker igen.


 
Idag blev det lite hundträning på fm. Jag kan fortfarande inte ladda upp filmer här. Måste lära mig! Här väntar Allie på att jag sätter på kameran! Kolla söt-tungan!

På eftermiddagen mockade jag hagen och kollade på när Karin red Freyja och Nökkvi.
När hon åkte hem lade jag mig och sov i 1,5 timme.

På lördag är det dags att åka till Stockholm igen för andra tillfället på terapihundsutbildningen. Får se om jag klarar att åka iväg.

Ikväll tittade vi på sveriges yngsta mästerkock. Vilka goa ungar! Superduktiga dessutom!

Lunch!
 

 Värk-elände

Sov som en kratta inatt. vilket ofta betyder värk på dagen också.

Gick upp och satte fart iallafall. Fodrade och sen frukost till mig själv. 

Tvättade en massa vinterkläder som ska stoppas undan och sen städade jag toan.

Satte mig i fotbad vid 10 tiden då de ringde från ortopeden. Jag hade ringt efter mer medicin. Hon sa att jag kan ta tramadolen 2 ggr per dag om jag vill. Första gången jag tog den så sov jag i, jag tror det var 16 timmar! Men nu har jag väl vant mig.....

När Karin kom så gick vi ut och mockade i kaninboxen och släppte dem i uteburen. Mycket mer orkade inte jag. 

Satte mig i solen med en bok, men jag somnade bara så jag gick in och lade mig en stund. Inte kul när det är så fint väder.

Karin hann tömköra Beris och rida Birkir och Tindra. Mio och Jim fick följa med ut varsin  sväng med hästarna.

Jag är supertrött nu men tänker inte lägga mig i soffan och somna utan ska sova gott i natt istället.

 Annandag påsk

Idag har jag jobbat. Sen var det så varmt och skönt ute så jag var ute och rensade rabatterna och mockade i hagen innan jag gick in och fixade kvällsmat.
 
Lördag och söndag var det varit varmt och gött också. Det tråkiga är bara att när man har folk hemma så står man mest vid spisen :-( Det där måste vi lösa, nästa gång. När man är några stycken så tar allt mycket mer tid. Mat, disk och allt runt omkring. Dessutom orkar jag inte nu när jag har ont. Blir helt slut.

Hilma har blivit en häst-tjej iallafall! Förra sommaren vågade hon inte alls vara nära hästarna. I höstas satt hon typ en sekund (!) på en häst och nu ville hon rida varje dag! Snart är nog Kasper också igång. 


Birkir hälsar på Kasper


Tindra är nyfiken


Flasklammen Mira och Rakel vill hälsa på barnen

Kom nu hästen!


Hilma borstar Berserkur


och rider i rundpaddocken som " de stora flickorna" 
 
Långfredag

Igår jobbade jag till 12 och sen handlade jag på hemvägen och hämtade min vinst, påskägget!

Framåt kvällen kom barnbarnen som hade varit hos min mamma och hälsat på en sväng.

De var trötta så det blev middag och sen lite lek innan sovdags.

Vi åt lite senare och jag  lagade chili con carne till oss.

 
Sen åkte godiset fram......


Imorse ville Hilma följa med ut och fodra. Hon kan namnen på nästan alla djur. Hästar, katter, kaniner och hundarna såklart! Hon pratar och berättar. Det gäller att hänga med.

Efter frukost och kaffe, det tog en stund innan alla kommit upp och ätit, så gick vi ut och grejade.

Karin fick besök av  2 flickor som skulle rida. Hilma red lite på Birkir också, hon var så duktig!

Sen grillade vi korv till lunch. Kasper somnade strax innan så han fick äta senare.

 
 
 
 
 
 
 
 
Framåt eftermiddagen var det påskmat hos Tomas mamma, men jag var hemma och sov i soffan tills de kom hem igen. 

Ikväll var det ljust väldigt länge. Hade ingen pannlampa vid sista rundan ute. Härligt!!
 


Onsdagkväll på jobbet

I söndags jobbade jag. I måndags jobbade Karin och jag ifatt hemma. Både ute och inne.

Igår var jag hos frissan på förmiddagen och sen var jag och köpte en present och sen på Ö och B och handlade.

Dagen gick fort! På kvällen skulle vi till Linköping på årsmöte med Blå stjärnan. Mio och Jim fick följa med och visa lite terapihundsträning. 

När vi kom hem så drack vi kaffe med Victor ( som kommit hem från Uppsala) och Tomas. De hade varit och provat en bil i Tranås som vi ska köpa.  En lite bättre bil än de vi har.

Det blev sent i säng. Ont hade jag med eftersom jag glömt att ta  medicinen på kvällen.

Sov dåligt. Upp klockan 6 imorse  och ut med vovvarna. Tomas fodrade.  Sen åkte jag till jobbet på p-möte.

När jag kom hem drack vi kaffe, Karin, Victor och jag. Sen gick vi ut i solen och njöt. Mockade i hagen och Karin red också. Mio fick följa med henne ut en sväng.

Victor och jag hämtade posten. Jag hade fått post från ortopeden, men jag hade så ont, var trött och mådde illa så jag lade mig i soffan och somnade, utan att öppna den.

När jag vaknade och öppnade brevet så har jag redan fått en tid för operation! Jösses, nu går det undan! Jag skulle ju först få info och sen vänta 2 månader. Men nu fick jag tid 19 maj.

Men oj! 3 månader blir man sjukskriven och det var mycket restriktioner. Ja det är ju bara att göra som man ska, så det blir bra!

Klockan 17 började jag jobba igen, så det var gasen i botten när vi hade ätit lite blodpudding.

Ikväll var vi och handlade inför påsken. Vi gick till affären och jag hade inte särskilt ont i höften. Det är så himla olika. Vissa dagar (eller tider på en dag) kan jag knappt gå och ibland känns det skapligt.

Imorgon jobbar jag till 12. Blir en lugn fm eftersom vi handlade ikväll. Skönt!


När jag åker hem imorgon ska jag åka till Ica och hämta min facebook-vinst. Ett påskägg från Marabou! Jag gillar ju blå Fazer om jag ska äta choklad. Men det finns väl andra som kan äta hemma!

Imorgon kommer Robert med familj och ska bo några dagar. Så mysigt att ha alla hemma.


 

 
Se din hund

Imorse direkt efter jobbet åkte jag på kurs i Dittes hundhall. Det var Helen Sahlin Virro som hade en kurs. Vi tittade på hundarna hur de rörde sig, sen fick de behandling av Helen, så fick vi titta igen om det blev förändring.

Det var förvånande lätt att se för oss alla, även om vi aldrig gjort sånt här förut. De flesta hundarna var stela i ryggen mer eller mindre. Allie var mest stel i ryggslutet, ner mot låren. Så jag har fått lite övningar att göra.

En hund gick bara i passgång i både skritt och travtakt. Men det blev skillnad sen. Den hunden fick 2 behandlingar.

Jag funderade mycket på det här med skador och förslitningar på hundar under dagen. Hur mycket ska man utsätta sin hund för egentligen? Är det värt skador för att få tävla? Kanske. Men det är svårt för mig att sätta mig in i eftersom jag inte är någon tävlingsmänniska. Om jag ser en orenhet i steget skulle jag nog tänka igenom vad som kan ha hänt och varför.  (Samma med hästarna) Men många blir liksom "blinda" för hur hundarna  rör sig och tänker mer på resultat. 

En annan hund på kursen var friskförklarad av en veterinär för 6 veckor sedan, efter en skada. Men vi såg ju alla hur den kortade baksteget på ena sidan. Men tydligen tittar inte veterinärer på sådant!

Jag kom hem vid 17.30. Satte på kaffe och så på med datorn. Då ringde ena sonen, Victor, och sa att han kommer i veckan. Just då dyker den andra sonen, Robert, upp i fönstret och vill låna hästtransporten! Robert med familj är hos barnens mormor några dagar. De skulle kasta en massa skräp. Till oss kommer de i slutet av veckan.

Nu har vi ätit och jag gäspar, som vanligt! Ska nog gå ut och fodra, klockan är 23.

Mina gullungar!
 
Läkarsamtal en fredagkväll

Det tog inte 7-10 dagar att få svar  från röntgen. Ikväll vid 17.30 ringde min mobil på jobbet. 

Det var läkaren som jag hade sist. Janne.

"Du är utsliten" började han.
 
"Det är inte så lustigt att du har ont" sa han. "Det finns inget brosk kvar längst upp" (tror jag att han sa)

"Det måste ha gått fort för det syntes ju inget i oktober"

Jag orkade inte diskutera. Men jag har ju gjort 2 andra röntgenmetoder nu i onsdags! Först var det ju bara vanlig. Jag fick inte, fast jag bad. "Tror du att jag är snål" sa ju den förste läkaren......

Jag kan inte låta bli att tänka på att OM jag hade fått gjort dessa röntgenmetoder i december när jag grät på ortopeden av smärta och trötthet. Det var värre då än nu. Då kanske jag hade varit opererad nu och på väg tillbaka. Nu är det 2 månaders väntetid. 

Ja, det blir alltså till att byta ut ledkulan till en protes. Jag ska få komma på info innan. Tack det var ju snällt.......

Fin dag och viktinlägg

Igår var det en fin dag. Till och med sol lite då och då!

Jag hade en bra dag, nästan ingen värk alls! Men idag är den tilllbaka:-(

På fm satte jag fart med att tvätta och dammsuga av lite. Sen var Karin och jag ute mest hela dagen och jag longerade min häst för första gången på evigheter!

Vi löslongerar och jag har haft svårt att gå runt runt. Men igår körde jag iallafall en kvart.

Vi mockade i hagen och gick hundpromenad och njöt av vädret!

Karin red  3 av hästarna, Nökkvi, Freyja och Birkir.

Jag målade lite igen. Snart är vi klara!

Tomas var och tittade på en bil så han kom lite senare. Då gjorde vi klart hos alla djur. Vatten, mat och tog in hö till stallet från torken. 

Jag har glömt att svara Marianne på frågan om vi tar eget hö. Ja det gör vi! Men vi har köpt till lite ensilage nu i 2 år för vi har bara tagit en skörd. Det är ett jäkla jobb med hö och jag har ju varit halvinvalid! 

 

Nu när det är ljust ute så kommer man in senare. Vi käkade framför tv:n vid 20.30 och sen somnade jag......

Jag skulle läsa i en ny bok till hundutbildningen men det gick inte, ögonen bara föll igen.

Idag vägde jag mig igen. Hade ju tänkt att jag var nöjd med viktnedgången. Men jag har gått ner ännu mer!

Vägde 53.9 imorse! Så -5 hg igen.

Jag måste ju säga att jag aldrig är hungrig!! Jag äter ofta och bra saker. Inga lightprodukter. 

Egentligen är det ju bara bröd, potatis, past och ris jag inte äter. Fast nu gör jag det! Pasta har jag hittat en gjord av majs och råris äter jag. Potatis äter jag om vi gör ugnsrotfrukter, då tar jag av allt. Bröd äter jag surdegsbröd el knäcke, fast bara då och då. Jag äter mycket mer frukt och grönt.

Det jag inte äter är ju godis, kakaor och sånt. Saknar det inte heller! Har aldrig varit någon kakätare.
 
Som igår när vi åt lax med kall sås, då åt vi spenat, bönor, ärtor och broccoli och grönsallad till.

Idag är det jobb tills imorgon. Börjar 12. Imorgon ska jag och Allie på en kurs som heter Se din hund. Det ska bli kul!

Här hade vi värvat hela släkten som medhjälpare! 
 
 
 

Sömnigt och regnigt

Var på röntgen 7.50 imorse. Om 7-10 dagar får jag svar.

Åkte sen direkt till mamma som fyllde igår. Karin kom med pudlarna också. Smilla lyckades ge mig en smäll på läppen så blodet sprutade!! Nu har jag fläskläpp!

På hemvägen stannade vi en snabbis på Lindex som hade rea. Köpte 3 toppar och provade 2 par jeans som båda var för stora! Och jag orkade inte hämta andra så det får bli en annan dag. Karin smet in på HM och hittade jacka, skjorta och linne på rea. Riktiga fynd! Jackan skulle jag också velat ha!

Klockan 11 var jag hemma igen och tog ut vovvar och fodrade i spöregn! Fy farao!

När jag lagade mat så ringde Hemdeli, en bil som säljer fisk och kött vid dörren. Jag handlade fisk för 2400.....Så nu har vi ett tag. De kommer var 3:e månad.

Sen skulle jag se Ryttareliten på play. Somnade hela tiden så jag gav upp och la mig ner. Sov i flera timmar.

När Tomas kom gick vi ut och jobbade. Det duggade bara lite då.

Sen har vi ätit, hängt i soffan och jag har läst i en av böckerna till utbildningen. Jag somnade igen.....

Nu var vi ute och fodrade igen. När vi skulle gå med vovvarna så var Allie borta! Hon återfanns i kaninboxen. Vi ropade och ropade men hon bara satt tyst och väntade! Vad glad hon blev när vi öppnade! 
 
 
 
 

Gäsp

Vissa dagar känns som om jag går i dvala......

Vaknade på jobbet  och kände att jag sovit riktigt tungt och inte rört mig alls inatt så kroppen var så fruktansvärt stel! Det var som om den hade hakat upp sig.

Typiskt, igår hade jag en bra dag, värkmässigt. Karin och jag gick promenad på fm och på kvällen gick vi prommenad på jobbet ca 45 minuter. Det gick jättebra.

Idag har det varit tungt, ont och stelt. Vädret har varit vidrigt! Kallt och regnat hela dagen.

På fm var vi inne Karin och jag. Jag handlade på hemvägen så vi kom hit samtidigt, vid halv 11.

Efter fikat gick vi ut och fixade i stallet och promenerade med hundarna. Freyja (som ofta fryser) fick komma in i stallet  tillsammans med Birkir och äta lite extramat. 

När vi hade ätit lunch så åkte Karin till jobbet (sen lunch, kl 15!) och jag vilade. Slumrade till en stund innan Tomas kom. Då gick vi ut och gjorde klart i stallet. Jag är glad att fåren är i hästarnas vindskydd, där de har det bra.De är ju ganska nyklippta och det här vädret är ju inte bra för dem! De fick extra halm när vi var ute.

Idag börjar vi med hö igen efter vinterns ensilage. Började ge hälften av varje idag. Det mesta av höet ser jättefint ut, men några balar som legat i takdropp har möglat. Hoppas det inte är alltför många.

Nu ska jag träna lite med vovvarna som har haft en tråkdag..... Slö och trött matte :-/

Lektion 1: En terapihund får inte sitta på patienten........
 

Jobbar

Klockan är snart 22. Då brukar det vara sängdags här på jobbet.

Hinner skriva några rader först innan det är dags.

På fm var det lugnt hemma. Det regnade ute så jag gjorde lite gympa och såg på ponnyakuten och vilade lite.

 
 
 
 
 
Fick bra hjälp av vovvarna!

Sen kom Karin så vi gick en liten promenad med vovvarna innan jag skulle åka.

På jobbet har vi varit i stan på em och på kvällen gick vi en kvällspromenad. Lagat mat och druckit kaffe såklart.

Nu ska jag fixa kvällsrutinerna och sen hoppas jag att jag orkar läsa lite innan jag somnar! Blir lite trötter framför tv:n!

Söndagkväll

Ikväll var det ljust länge! Vi gick en liten promenad i skogen och kom in vid 20 tiden. Härligt!
 
Idag började jag dagen med att måla lite på köksluckorna. De behöver målas flera gånger så det tar lite tid. Dessutom har jag inget gjort på flera dagar. Men idag hade jag lust. Och nu på kvällen målade jag några för andra gången.

Det tråkigaste är att nu ser ju resten sunkigt ut......

Karin hade My och Maria här på ridtur idag och sen kom Marie och red Nökkvi.

Tomas och jag lade varsitt litet spår åt alla hundarna som vi tog sen efter lunchen. Jösses vad de var  heta på gröten! De skulle helst vilja haft fler. Så nu är det nog dags att börja lägga lite då och då. Har inget gjort sedan förra våren när jag opererade mitt knä. Då blev det svårt att gå i skogen.

Nackdelen är alla jäkla fästingar. Vi borstar hundarna efter varje promenad, då får man iallafall bort en del.

Idag tog vi tag i rundpaddocken också. Tomas hade harvat därinne så vi fick kratta ner gruset från kanterna. My hjälpte Karin och mig. Sen longerade de Freyja och Disa som inte hade gått på ridtur. My fick prova att löslongera.

Jag gick in för jag blev trött. Ibland är jag riktigt snäll mot mig själv:-) Annars är det svårt på helgerna.När de andra jobbar så vill jag också det. Inte bara gå in och vila......

Imorgon börjar jag jobba kl 14 så då ska jag ta det lugnt på fm. Lovar jag mig själv!

 
My, när vi nyss flyttat hit för 7 år sedan.
 

Lördag med lite av varje

Lite sovmorgon idag. Bara lite. Allie kom upp vid 6 och började fråga om vi skulle gå upp. Gå och lägg dig sa jag. Det gör hon, men sen kommer hon efter en stund igen. Halv 8 fick hon komma upp i sängen och gosa en stund innan vi gick upp.

När hon flyttade hit kom hon alltid upp till oss strax innan kl 6. Sen försvann det över vintern och nu har hon börjat igen!

Annars sover hundarna på nedervåningen av fri vilja. Vi har hundsäng däruppe men det är bara ibland någon följer med upp.

På fm blev det lite plock inne som vanligt. Tvätt, gjorde musli, lyssnade och löste melodikrysset och drack kaffe förstås. Sen åkte Tomas till granngården för att handla salt. Till fårskinnen när vi slaktar.

Hundarna och jag var ute och jag krattade upp resten av alla grenar från träden. Massor smått.

Till lunch åt vi chili con carne som stått och puttrat länge. Det var mums! Jag kokade både vita och kidneybönor häromdagen som jag hade i.

Sen tog vi en cykeltur med hundarna runt Varv. Det var skönt! Jag är så glad över att jag kan cykla utan smärta. 

Annars har jag rätt ont. Panodil hjälper lite men inte alls som de andra. Men det betyder bara att jag får ta det lite lugnare och vila. Sov en kortis förut på em.

När vi hade fikat med glass, hallon och blåbär så dammsög jag och Tomas gick ut för att slakta en bagge. När jag kom ut så hade han inte börjat än utan skulle just gå ut till baggarna. De drog iväg i den stora hagen förstås, så Jim fick jobba lite och hämta dem. Det var konstigt när Tomas ropade på Jim, då hette helt plötsligt alla 3 Jim!

Annars vet de väldigt väl vad de heter. Det märks tydligt när jag fodrar och tar in alla 3 hos fåren. Då kan jag flytta dem vart jag vill en i taget och de andra ligger kvar. Ska se om jag kan filma det. De är så duktiga!

Medans Tomas och Jim "fixade" med baggen så passade jag på att stålborsta utemöblerna. Skulle vilja måla dem, men det kanske inte går när de är oljade förut?

Nu ska jag börja med mat. Tog fram kycklingfilé, men vad ska jag göra med den då?


 
Värkdag och oväntad viktnedgång!

Jag får utslag av medicinen jag äter. Nässelutslag. Jag frågade läkaren om det sist. Jag är alldeles rödprickig på kinder och rygg. Men han sa att det fanns inte mycket annat om jag inte vill ha morfinpreperat. "Och det vill du väl inte" sa han.

Så jag fortsatte ändå. Men det kliar som tusan! Igår kände jag mig ganska okej. Inte mycket värk. Så jag tänkte att jag tar den inte på kvällen och ser om det går ändå.

Vaknade inatt och hade vidrigt ont :-( Men jag försökte stå ut och tänkte att jag tar när jag går upp.

Gick upp vid 6 och haltade ut och fodrade. Vid 7 ringde jag till ortopeden. Sköterskan sa att jag INTE skulle ta tabletterna om jag hade sån reaktion. Dessutom har jag svårt att svälja ibland, det var också en biverkning.

Ta panodil så länge så hör jag av mig sa hon. Jag tog 2 stycken och sen sov jag hela fm.

Då ringde hon och väckte mig och frågade hur jag mådde. Alla sköterskor är faktiskt toppen där. Ta 8 panodil om dagen sa hon, så ska jag prata med läkaren och sen hör jag av mig.

Ingen har ringt mer, men som tur är så hjälper panodilen en del iallafall. Men jag får känslan varje gång jag ringer, att jag är en besvärlig patient......

Vid lunch kom Karin så då hängde jag med ut en stund. 

Sen har jag bara varit i affären och handlat för det var extremt tomt i skåpen. 

Nu åkte Karin och Tomas och ska rida lektion hos Anna. Jag ska duscha, poppa lite popcorn och vänta på Let´s dance!


Vägde mig imorse och tänkte att jag står väl kvar på samma än, eftersom jag gjort det några veckor. Jag fick titta 2 ggr!
54,4 vägde jag. 2 kg ner! Blev förvånad!

En kall men solig dag!

Jag jobbade tills imorse. Karin kom skapligt tidigt så efter kaffetåren åkte vi till soptippen. Hela transporten var full av ensilageplast och annat skräp,

När vi kom tillbaka var vi hungriga och gick in och fixade en wok. 

Sen red vi på ridbanan. Jag red Tindra för första gången på ett halvår. Hon är ju så stor och framförallt lång, så jag trodde inte att jag skulle orka mer än skritta. Men det gick bra faktiskt. Men rida lätt är svårt, men jag satt ner i traven. Det var härligt! Jag tog mig av själv också för första gången sedan jag blev dålig.

Karin red Birkir, han busade lite!

Sen jobbade vi i stallet innan vi gick in och tog mellis.

Tomas kom hem och då tog Karin och han en tur på Disa och Nökkvi. Jag krattade i trädgården och tog upp grenar som ramlat ner från våra stora träd. Heter de sälg funderar jag på.....Hundarna har busat hela dagen. Jag tog ut deras favvoboll som man kan ha dragkamp med.

Vi hade tänkt hinna måla också, men det får bli imorgon! 

Nu hade jag tänkt vila på Bemermadrassen, men det är visst dags att fodra. Får ta det efter då.

Natti natti
 
Vann biobiljetter idag i en fototävling med det här fotot:
 

Snurrigt

 Igår var hovslagaren här från morgonen till 13.30. Det var svinkallt!! Jag frös hela dagen fast solen tittade fram sen.

När han hade åkt hem och vi hade ätit så åkte  Karin hem. Ja vi målade lite först också.

Sen åkte jag till Vadstena och köpte hundmat och mat till oss. När jag stod i affären ringde min telefon. Det var från ortopeden, dit jag hade ringt på morgonen.

Jag behövde förlängt sjukintyg och mer medicin. Sen undrade jag om de visste om remissen kommit fram till Norrköping. Jodå de hade fått svar också (när skulle jag fått veta det om jag inte  ringt??)

De vill inte operera mig i Norrköping för det syns inte vad jag har för problem. De rekommenderade att jag skulle få göra en ny röntgen samt magnetröntgen (som jag bad om i december och inte fick!!)

Sen svamlade han om att det var ju inte så kul att operera höften om den var sliten. Lite som pest eller kolera tror jag han sa! Va fan! Ska jag gå så här resten av livet då. När jag sa att jag har svårt att gå frågade han :" Kan du gå 1 km? " 

Jag har ju sagt att jag har ont hela tiden när jag går, hur svårt är det att fatta?! Äter jag inte tabletter så kan jag inte gå, alls. 

Jag blir arg, ledsen uppgiven. Ska det vara så här? Varför tror de mig inte? Jag trodde den här nya läkaren var bra. Men igår i telefon var han inte speciellt förstående.....:-(

Jag förstår att folk inte orkar kämpa för vård när de är sjuka. Det är ju som att stånga huvudet i väggen hela tiden.

Av ilskan och ledsamheten blev det lite gjort iallafall på kvällen. Jag städade toan, vek tvätt, dammsög, tränade hundarna och gjorde sjukgymnastik. 


Idag jobbade jag till 13.30 sen besiktade jag bilen och sen direkt till Lena sjukgymnast.

Hon är inte bara sjukgymnast utan också klok som en uggla! Hon tog ett papper och sa:" Nu Agneta ska du ta dina 25% sjukskrivnings-timmar och bli frisk!"

"Du kommer inte hjälpa kroppen om du fortsätter att inte lyssna på signalerna att din kropp inte mår bra!"

Så jag fick ta ett papper och skriva 3 spalter: Vad vill jag. Vad mår jag bra av. Måste-saker som jag inte behöver göra.
Jag vet redan några saker som jag ska skriva dit. Det gör jag imorgon. Godnatt!
RSS 2.0